Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
07 desember 2020 21:47
Del på Facebook
Vålerengas Aron Dønnum jubler med lagkamerater etter 1–0 målet i eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Rosenborg på Intility Arena.Foto: Terje Bendiksby / NTB
Vålerengas Aron Dønnum jubler med lagkamerater etter 1–0 målet i eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Rosenborg på Intility Arena.Foto: Terje Bendiksby / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et langskudd fra Aron Dønnum sørget for 1-0-seier til Vålerenga over Rosenborg mandag. RBK har nå tapt fire kamper på rad og henger etter i bronsekampen.

Rasende Rosenborg-spillere og -trenere skjelte ut dommeren da de gikk i garderoben etter tapet. Et tvilsomt gult kort som førte til rødt for Dino Islamovic før pause, og et annullert mål på overtid, fikk begeret til å flyte over.

– Det å tape fotballkamper er ok hvis det skjer på en måte der vi er dårligere enn motstanderen. Det skjer ikke i dag, sa RBK-trener Åge Hareide til Eurosport.

– Vi vet snart ikke hva de dømmer og blåser på, la RBK-treneren til.

Dommer Sigurd Smehus Kringstad sa til Adresseavisen at Hareides kommentarer får stå for hans regning.

–Jeg regner med at det er mye adrenalin ute og går mot slutten av sesongen, sa Kringstad, og gjorde det klart at han står for avgjørelsene sine.

– Høy temperatur i garderoben

Situasjonen på overtid fikk også Eurosports eksperter til å klø seg i hodet. Even Hovland ble revet ned og så ut til å fortjene straffespark, mens Vegar Eggen Hedenstad headet ballen i mål.

Men dommeren blåste frispark, tilsynelatende fordi Erlend Dahl Reitan holdt en Vålerenga-spiller på bakerste stolpe.

– Den ser jeg helt klart og tydelig under kampens gang, sa dommer Kringstad.

– Jeg skal være litt forsiktig med hva jeg sier. Det er høy temperatur i garderoben nå. Hver runde er det noe tull med dommerne, de har en unik evne til å havne i fokus. Det er store avgjørelser som går mot oss hver eneste runde nå, det er tøft, sa Reitan.

Rosenborg har nå tapt fire kamper på rad og gitt fra seg momentumet i kampen om tredjeplassen. Opp til Vålerenga på tredje er det seks poeng, men RBK har en hengekamp.

Rødt kort

Vålerenga fikk spille en hel omgang mot ti mann etter at Dino Islamovic ble sendt i dusjen med to gule kort like før pause i mandagens eliteseriekamp. Kvarteret før full tid fikk VIF uttelling for presset, da Dønnum fyrte løs fra distanse og sørget for 1-0-seier.

Rosenborg-trener Hareide var allerede i pausen rasende på dommeren etter at Islamovic ble utvist. Spissen fikk sitt andre gule kort etter en stygg takning på Herolind Shala, men det gule kortet han fikk tidligere i kampen var tilsynelatende svært strengt idømt.

– Det er helt sinnssykt. Jeg er så lei av norske dommere, freste Hareide i pausepraten med Eurosport.

Tok fyr

Etter en svært sjansefattig første omgang tok det fyr like før pause da Islamovic gikk hardt inn og stemplet Shala.

Det var et klart gult kort, og dermed måtte Islamovic tusle i dusjen et minutt før resten av lagene gikk til pause.

Før det hadde det vært langt mellom høydepunktene. Rosenborg gjorde fire endringer på laget som ble ydmyket av Bodø/Glimt sist, og hadde blant annet dyttet Kristoffer Zachariassen inn på kantplass.

VIF-kjør

Etter pause presset Vålerenga på for å få målet som ville ha gitt distanse til RBK i kampen om tredjeplassen på tabellen.

Toppscorer Vidar Örn Kjartansson hamret ballen i stanga bare fem minutter etter hvile, men utover i omgangen virket VIF-spillerne mer og mer frustrerte over at målet ikke kom.

Da tok Aron Dønnum ansvar og fyrte løs fra distanse etter å ha spilt seg inn i banen fra kanten. Skuddet gikk via Even Hovland, og ballen snek seg inn i hjørnet bak André Hansen.

– Det var deilig, det betyr mye og den satt langt inne. Rosenborg er en vanskelig motstander, og selv om de får en mann mindre parkerer de bussen, og da er det vanskelig å trenge seg gjennom, sa Dønnum.

– Det er et sjumilssteg mot Europa. Det er en sekspoengskamp, for å bruke et slikt uttrykk, så jeg er fornøyd med det, sa VIF-trener Dag-Eilev Fagermo.

På overtid så det ut til at Rosenborg skulle få en utligning, men det endte som nevnt med frispark til Vålerenga i stedet.

Den annulleringen kan langt på vei ha avgjort kampen om medaljene. Bodø/Glimt er klar seriemester, mens Molde har god kontroll på sølvet. Fra RBK er det bare ett poeng ned til Kristiansund, mens også Viking fortsatt er med i kampen om fjerdeplassen som gir Europa-spill.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 16 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 16 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse