Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
04 januar 2021 05:30
Del på Facebook
Foto: Fredrik Hagen / NTB
Foto: Fredrik Hagen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 4. januar.

Søkte gjennom natten etter savnede i Gjerdrum

Redningsmannskapene fortsatte gjennom natta letingen etter overlevende etter leirskredet på Ask i Gjerdrum. I alt sju personer er bekreftet omkommet i skredet, mens tre ikke er funnet ennå.

– Det er ikke gjort nye funn i natt, og søket fortsetter, sier operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt til NTB i 4.30-tiden mandag morgen.

39 evakuert etter brann i industribygg i Skien

Til sammen 39 personer ble evakuert fra nærliggende boliger det begynte å brenne innvendig i et fabrikkbygg i Nedre Kongerød 21 i Skien. Meldingen om brannen kom i 1-tiden.

Det er mandag morgen ikke lenger fare for at brannen kan spre seg. Brannvesenet har i løpet av natta klart å kjøle ned bygget noe, men det kommer til å ta tid før brannen er slukket.

Tidligere forsvarsministre advarer

Alle de ti gjenlevende tidligere forsvarsministrene i USA, blant dem to som Donald Trump utnevnte, advarer mot militær innblanding i overgangen etter valget.

– Forsøk på å involvere USAs væpnede styrker i å løse valgtvister vil kunne føre oss inn i et farlig, ulovlig og grunnlovsstridig territorium, skriver de ti tidligere Pentagon-sjefene i en kronikk i The Washington Post.

444 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 444 koronasmittede i Norge. Det er 115 flere enn dagen før og 63 flere enn samme dag i forrige uke.

I alt var det ved midnatt natt til mandag registrert 50.710 koronasmittede personer her i landet siden pandemien brøt ut, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Japan vurderer unntakstilstand

Grensekontrollen strammes ytterligere inn i Japan, varsler statsminister Yoshihide Suga, som vurderer å innføre unntakstilstand for å bremse virusspredningen.

Årsaken er at det ble registrerte 1.337 smittetilfeller nyttårsaften i hovedstaden. Det er det høyeste døgntallet i Tokyo så langt.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 12 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje Sundsbø"Fergeleiet kan ikke forbli i Molde sentrum mye lenger."Kva er flaskehalsen?
Terje Sundsbø 12 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet lederen av Stortingets samferdselskomite uttalte i forbindelse med lanseringen av NTP var nok etter påtrykk fra samferdselsministeren. Slik sett ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøLeiaren i Samferdselskomiteen lever på lånt tid, og etter alle solemerker er hans tid forbi ved neste valg.Å flytte fergeleiet ...
Terje Sundsbø 13 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet er flott at du endelig innser behovet for å flytte fergeleiet ut fra sentrum av Molde, eksempelvis til Mordalsvågen. ...
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDet er flott at du trekker tilbake løysinga å flytte fergeleiet frå dagens lokalisering i Molde til Julsundet/Mordalsvågen. Det er ...
Terje Sundsbø 16 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrI denne tråden var det du som først nevnte Julsundet.Jeg har i kommentarer til andre artikler nevnt at flytting av ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse