fbpx
Annonse
Annonse
Jenny Klinge, stortingsrepresentant, Senterpartiet. Foto: Ragne B. Lysaker, Senterpartiet
Jenny Klinge, stortingsrepresentant, Senterpartiet. Foto: Ragne B. Lysaker, Senterpartiet

Senterpartiet i Møre og Romsdal er svært kritisk til beslutningen om å stenge fødeavdelingen i Kristiansund fra 8. februar. Jenny Klinge reagerer kraftig på dette og mener helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) må komme sterkere på banen.

Jenny Klinge mener det er en uholdbar situasjon for de fødende når regjeringen ikke tar ansvar for å sikre fødeavdeling både i Kristiansund og Molde. Jeg har forståelse for at dagens alternerende tilbud mellom de to byene ikke er optimalt, men det bør være et klart mål for regjeringa å sikre at helseforetaket oppfyller Stortingets pålegg om fødeavdeling i begge byene fram til nytt sjukehus på Hjelset er bygd.

– Fødetilbud i Kristiansund også etter SNR er på plass

– Det er en vanskelig situasjon for mange når det er så mye uforutsigbarhet rundt både fødetilbudet og rundt sjukehussituasjonen i regionen for øvrig. Jeg mener Høie som helseminister må komme sterkere på banen. Dette handler ikke bare om rekrutteringa og tilbudet på de nærmeste årene, men i høyeste grad om å gjøre tiltak som muliggjør fødeavdeling i Kristiansund også på lang sikt . For oss i Senterpartiet handler jo ikke dette bare om tilbudet på kort sikt og fram til SNR er på plass, men det handler i høyeste grad om å sikre et godt fødetilbud i Kristiansund også etter dette. Dette er bare mulig dersom regjeringa vil legge til rette for rekruttering og positiv utvikling, sier Jenny Klinge til  KSU.NO.

– Provosert av Fremskrittspartiets Frank Sve

– Jeg blir provosert når Frank Sve prøver å innbille folk at Senterpartiet har et annet standpunkt i denne saken enn det vi har. Fylkestingsgruppa til Senterpartiet må kunne stå bak en uttalelse fra fylkesutvalget om løsningen på kortere sikt uten å bli beskyldt for å svikte vårt eget standpunkt om å finne løsninger etter at SNR er ferdig.  Vi i Senterpartiet ønsker jo å opprettholde føde- og akuttfunksjoner i et avdelingssjukehus i Kristiansund, det har vi slått fast også på Stortinget. Dette mener vi uansett hva Sve måtte finne på å lyve om. Jeg har faktisk ikke vært bort en politiker her til lands som serverer så mye rart om andre parti og personer som Sve gjør. Det er useriøst, og jeg håper folk ikke går på det stadige tullet hans, avslutter Jenny Klinge.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte