Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
28 januar 2021 21:53
Del på Facebook
Jenny Klinge, stortingsrepresentant, Senterpartiet. Foto: Ragne B. Lysaker, Senterpartiet
Jenny Klinge, stortingsrepresentant, Senterpartiet. Foto: Ragne B. Lysaker, Senterpartiet
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Senterpartiet i Møre og Romsdal er svært kritisk til beslutningen om å stenge fødeavdelingen i Kristiansund fra 8. februar. Jenny Klinge reagerer kraftig på dette og mener helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) må komme sterkere på banen.

Jenny Klinge mener det er en uholdbar situasjon for de fødende når regjeringen ikke tar ansvar for å sikre fødeavdeling både i Kristiansund og Molde. Jeg har forståelse for at dagens alternerende tilbud mellom de to byene ikke er optimalt, men det bør være et klart mål for regjeringa å sikre at helseforetaket oppfyller Stortingets pålegg om fødeavdeling i begge byene fram til nytt sjukehus på Hjelset er bygd.

– Fødetilbud i Kristiansund også etter SNR er på plass

– Det er en vanskelig situasjon for mange når det er så mye uforutsigbarhet rundt både fødetilbudet og rundt sjukehussituasjonen i regionen for øvrig. Jeg mener Høie som helseminister må komme sterkere på banen. Dette handler ikke bare om rekrutteringa og tilbudet på de nærmeste årene, men i høyeste grad om å gjøre tiltak som muliggjør fødeavdeling i Kristiansund også på lang sikt . For oss i Senterpartiet handler jo ikke dette bare om tilbudet på kort sikt og fram til SNR er på plass, men det handler i høyeste grad om å sikre et godt fødetilbud i Kristiansund også etter dette. Dette er bare mulig dersom regjeringa vil legge til rette for rekruttering og positiv utvikling, sier Jenny Klinge til  KSU.NO.

– Provosert av Fremskrittspartiets Frank Sve

– Jeg blir provosert når Frank Sve prøver å innbille folk at Senterpartiet har et annet standpunkt i denne saken enn det vi har. Fylkestingsgruppa til Senterpartiet må kunne stå bak en uttalelse fra fylkesutvalget om løsningen på kortere sikt uten å bli beskyldt for å svikte vårt eget standpunkt om å finne løsninger etter at SNR er ferdig.  Vi i Senterpartiet ønsker jo å opprettholde føde- og akuttfunksjoner i et avdelingssjukehus i Kristiansund, det har vi slått fast også på Stortinget. Dette mener vi uansett hva Sve måtte finne på å lyve om. Jeg har faktisk ikke vært bort en politiker her til lands som serverer så mye rart om andre parti og personer som Sve gjør. Det er useriøst, og jeg håper folk ikke går på det stadige tullet hans, avslutter Jenny Klinge.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 4 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
Møreaksen – Genial, og den eneste aktuelle fjordkryssingen. Knapt noe politisk parti har andre alternativer for fergefri fjordkryssing på sitt ...
Terje Sundsbø 5 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Hans-Peter KaaresenMøreaksen ligger inne på 9. plass i utkastet til prioriteringer i NTP:https://www.nrk.no/vestland/statens-vegvesen-legg-fram-nye-vegprioriteringar-1.16410026.Hvilket vedtak er det du sikter til?
Hans-Peter Kaaresen 6 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
De som har vært i tvil, er ikke i tvil lenger, etter å ha lest dette innlegget.  De blir enda ...
Petter E. Olsen 6 timer siden En ny vår for kjernekraft?
Innlegget røper vel at den som skriver har lite greie på moderne kjernekraftverk og sitter fast i "atomkraft, det er ...
Anne Mari Sandshamn 8 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøJeg fikk ikke svar på mitt spørsmål... Så jeg gjentar det i håp om at du faktisk er voksen nok ...
Ketil Strand Andersen 11 timer siden En ny vår for kjernekraft?
Innleggets hovedbudskap er bra, sett i lys av den gammeldagse måten å se på kjernekraft, at det er noe vi ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte