Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
19 juli 2021 17:28
Oslo Børs hadde sin verste dag hittil i år mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Oslo Børs hadde sin verste dag hittil i år mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Hovedindeksen på Oslo Børs falt 2,39 prosent mandag. Det skjer etter et kraftig oljeprisfall som følge av at Opec+ ble enige om å øke oljeproduksjonen.

Hovedindeksen falt 0,7 prosent i løpet av de to første minuttene etter børsåpning og fortsatte å falle utover dagen. Med et fall på 2,39 prosent er børsen nå på sitt laveste på over en måned.

Dermed ble mandagen årets verste børsdag så langt og det største fallet siden desember i fjor. En viktig bidragsyter er oljeprisfallet. Ved 16.30-tiden gikk et fat nordsjøolje for 69,54 dollar fatet, et fall på 5 prosent.

Fall for tungvektere

Oljeprisfallet bidro til at børsens største selskap, oljegiganten Equinor, falt 3,4 prosent. Andre tungvektere som Nel, Yara og Hydro er ned henholdsvis 3,4, 1,8, og 3,4 prosent. Elkem er blant få lyspunkter blant de mest omsatte og er opp 4,5 prosent.

Også internasjonalt er aksjemarkedet ned. I Frankfurt er DAX 30-indeksen ned 3,1 prosent, CAC 40 i Paris ned 3,1 prosent og FTSE 100 ned 2,64 prosent.

Samtidig faller alle de viktigste indeksene i USA på ukens første handelsdag.

Øker produksjonen

Årsaken til oljeprisfallet er en avtale mellom de 23 landene i gruppen Opec+. Disse skal fra august øke den daglige oljeproduksjonen med 400.000 fat. Avtalen ble kjent søndag.

Oljeanalytiker Tamas Varga påpeker overfor Reuters at også utviklingen for koronapandemien gjør investorer bekymret, noe som driver oljeprisen nedover, skriver E24.

Opec+-landene kuttet i fjor oljeproduksjonen med historiske 10 millioner fat olje per dag ettersom pandemien uthulte etterspørselen og førte til en kollaps i oljeprisen.

Siden da har landene gradvis begynt å produsere mer igjen.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Hva i all verden har Arbeiderpartiet mot norsk natur?"Hva i all verden har Rødt mot norske industriarbeidere?" Slik spør Per ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Norges hemningsløse eksport av strøm inn i EU
Så enig.Veien ut av dette er ved neste korsvei å støtte partier som vil det annerledes. En finner de stort ...
Øyvind Hoksnes 2 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
@Petter E. OlsenSå du vil ordne med altfor djup tunnel som ikkje blir godkjent etter dagens standard samt i tillegg bygge Kjerringsundet ...
Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 10 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte