fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
28 juli 2021 07:49
Konsernsjef Anders Opedal i Equinor kan se tilbake på et andre kvartal med god resultatvekst. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Konsernsjef Anders Opedal i Equinor kan se tilbake på et andre kvartal med god resultatvekst. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Equinor leverer et kraftig forbedret driftsresultat i andre kvartal. Høye priser er en av hovedårsakene, sier konsernsjef Anders Opedal.

– Vi leverer et sterkt resultat i andre kvartal. God operasjonell drift og kontinuerlig fokus på verdiskaping har gjort at vi skaper høyere verdi fra økte råvarepriser. Streng kapitaldisiplin og en netto kontantstrøm på mer enn 4,5 milliarder dollar reduserer gjeldsgraden vår til 16,4 prosent og gjør oss robuste for volatilitet i råvareprisene framover, sier Opedal i en pressemelding.

Koronapandemien og fallet i oljeprisene i fjor gikk hardt ut over fjorårets resultater for Equinor, men nå ser det langt bedre ut.

Det justerte driftsresultatet i andre kvartal endte på 4,64 milliarder dollar, opp fra 350 millioner dollar i samme periode i 2020. Det justerte driftsresultatet etter skatt var 1,58 milliarder dollar, opp fra 650 millioner i fjor.

Selskapet peker på høyere priser, kontinuerlig fokus på verdiskaping og streng kapitaldisiplin som hovedårsakene til resultatet. Til tross for det Opedal beskriver som solid drift og framdrift i prosjektporteføljen, ble noen prosjekter likevel påvirket negativt av koronapandemien.

Framdrift

Opdeal mener systematiske forbedringer over tid på norsk sokkel har bidratt til at selskapet har tjent mer i denne regnskapsperioden.

– Vi har framdrift i vår prosjektportefølje med norske myndigheters godkjenning av utbyggingsplanen for Breidablikk, oppstart av Martin Linge på norsk sokkel og endelig investeringsbeslutning på Bacalhau fase 1 i Brasil. Prosjekter under gjennomføring har framdrift til tross for innvirkningen av covid-19, sier Opedal.

Selskapet har vedtatt et kontantutbytte på 0,18 dollar per aksje, i tillegg til lansering av et program for tilbakekjøp av aksjer.

Staten deltar i tilbakekjøp

Første del av lånebeløpet – transjen – av tilbakekjøpsprogrammet er på inntil 300 millioner amerikanske dollar.

– I henhold til en avtale mellom Equinor og den norske stat, representert ved Olje- og energidepartementet, vil den norske staten delta i tilbakekjøp av et proporsjonalt antall aksjer, og dermed sørge for at statens eierandel i Equinor forblir uendret på 67 prosent, opplyser Equinor.

Programmet for tilbakekjøp av aksjer forventes å utgjøre om lag 600 millioner dollar i år, inkludert aksjer som innløses fra den norske stat.

Havvind i Polen

Opedal sier satsingen på fornybar energi nå blir framskyndet gjennom strategiske posisjoner og partnerskap. Blant annet gjelder det havvindprosjekter i Polen.

– I Polen gjorde vi betydelig framgang med tildelingen av støtteordningen for Baltyk II & III med en mulig samlet kapasitet på 1.440 megawatt. Vi fortsetter arbeidet med å redusere klimagassutslipp. I dette kvartalet leverte vi planen for utbygging og drift av Troll Vest-elektrifisering, og vi har hatt god framdrift på Hywind Tampen, som blir verdens første flytende vindpark som leverer strøm til olje- og gassplattformer, sier Opedal.

(©NTB)

Fakta om Equinors kvartalsresultat

Nøkkeltall fra Equinors resultatregnskap for andre kvartal. Tall for samme kvartal i 2020 i parentes.

• Driftsinntekter: 17,46 milliarder dollar (17,59 milliarder dollar)

• Justert driftsresultat: 4,64 milliarder dollar (0,35 milliarder dollar)

• Justert driftsresultat etter skatt: 1,58 milliarder dollar (0,65 milliarder dollar)

 

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Siste kommentarer

Vidar Hölm 2 dager siden Kickstart og forutsetninger for Havriket
Denne bør alle lese. Er vel bedre begrunnet enn "utredningen" som ble kladdet motvillig i en lunchpause på rådhuset i ...
De siste 11 månedene har Molde og Kristiansund hatt felles fødeavdeling. I den tiden har ingen født underveis til sjukehus ...
Ketil Strand Andersen 3 dager siden Gjenåpne Kristiansund – vi godtar ingenting annet!
Veldig bra innlegg! Der er ikke akseptabelt at man sparer seg til store overskudd, samtidig med at man ikke frister ...
Lars Svein Valderhaug 4 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lama VikKven svarar du? Eg har ikkje spurt om dette. Du klarer vel å sjå kva som var mi enkle problemstilling? ...
Lama Vik 4 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lars Svein ValderhaugLars, eg svarer på kvifor SP ikkje arbeider for Romsdalsaksen. Rein, pur og sunn fornuft. Og nei, eg snakkar ikkje ...
Lars Svein Valderhaug 4 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lama VikKva har dette med mitt innlegg å gjere? Skal du kommentere det, så hald deg til tema! Men ein ting ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte