Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
11 august 2021 05:35
Del på Facebook
Foto: Torstein Bøe / NTB
Foto: Torstein Bøe / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 11. august.

666 nye koronasmittede registrert siste døgn – 120 i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 666 koronasmittede i Norge. Det er 191 flere enn samme dag i forrige uke og det høyeste antallet nye smittede som er registrert på ett enkelt døgn siden 22. mai.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 465 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 338, så trenden er stigende. I Oslo ble det registrert 120 nye tilfeller, noe som er det høyeste tallet siden starten av juni.

Spiontiltalt canadier dømt i Kina

Michael Spavor, en av to canadiere som Kina anklager for spionasje, er dømt til elleve år i fengsel. Canada mener rettssaken er politisk motivert. Spavor er «funnet skyldig i spionasje og i å på ulovlig vis ha delt statshemmeligheter. Han ble dømt til elleve år i fengsel», heter det i en uttalelse fra domstolen i byen Dandong.

Også Michael Kovrig, en tidligere canadisk diplomat, er tiltalt for lignende forhold. Både Spavor og Kovrig ble pågrepet kort tid etter at den kinesiske Huawei-toppen Meng Wanzhou ble pågrepet i Canada i desember 2018, og canadiske myndigheter mener det er snakk om en gjengjeldelse.

Ny smittetopp i Sør-Korea

I Sør-Korea er det registrert 2.223 nye koronatilfeller det siste døgnet, det høyeste antallet på ett døgn siden pandemien brøt ut. Til tross for at det ble innført strenge restriksjoner for mer enn en måned siden, har landet slitt med å holde nede spredningen av deltavarianten.

I starten skjedde smittespredningen primært i området rundt hovedstaden Seoul, men nå er mer enn halvparten av de nye smittetilfellene utenfor hovedstadsområdet. 42 prosent av landets 51 millioner innbyggere har fått minst én dose med koronavaksine.

Casper Ruud videre i storturnering

Casper Ruud fortsetter å imponere på tennisbanen. Den kroatiske veteranen Marin Cilic ble slått 6-3, 3-6, 6–3 i 2. runde i Masters 1000-turneringen i Toronto.

Dermed er den 22 år gamle nordmannen klar for åttedelsfinalen i storturneringen. Ruud kom til Canada med tre strake seirer på ATP-touren. Han vant i Båstad, Gstaad og Kitzbühel. Alle de tre turneringene gikk på grus, mens turneringen i Toronto er på hardcourt.

Texas-republikanere ber politiet gripe inn mot demokrater

30 dager etter at en rekke demokrater forlot Texas i et forsøk på å stanse nye innskrenkninger i delstatens stemmerettslovgivning, har republikanerne igjen gitt tillatelse til å bruke politiet til å hente dem som fortsatt nekter å komme tilbake.

Det skal være utstedt sivile arrestordre på 52 demokratiske folkevalgte. I alt 50 av disse dro i juli til Washington D.C. for å forhindre en avstemning om innskrenkninger i lovverket i delstaten, som allerede er blant landets strengeste.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse