Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Redaksjonen
Artikkel
17 august 2021 14:49
Del på Facebook
Foto: Nicko Cruises
Foto: Nicko Cruises
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne uka blir det cruiseanløp til Kristiansund for første gang siden mars 2020. Ekspedisjonsskipet «World Voyager» skal anløpe Devoldholmen fredag morgen.

Covid-19 satte en bråstopp for cruisetrafikken i mars 2020, og siden har det ikke vært cruiseskip å se i Kristiansund, med unntak av «Viking Sea» som lå i opplag ved Sterkoder på Dale fra april til juni samme år. Tidligere i sommer åpnet myndighetene endelig opp for ilandstigning av cruisepassasjerer fra såkalte «grønne land», i henhold til FHIs kart over land og innreisekarantene. Dette betyr at det fra nasjonalt hold nå er tillatt både å seile langs kysten og sette i land passasjerer under gitte forutsetninger. Man skiller her mellom passasjerer og mannskap som er fullt beskyttet og de som ikke er det.

Først ut er tyske Nicko Cruises med «World Voyages». Skipet skal anløpe Kristiansund rundt kl. 08.00 fredag morgen og ligger på Devoldholmen hele dagen, før det reiser videre sørover. Cruiset startet fra Tyskland forrige uke og gjestene om bord skal være fullvaksinert. «World Voyager» ble bygget i 2020 og er et topp moderne ekspedisjonsskip med plass til rundt 200 passasjerer. Skipet skal etter planen anløpe Kristiansund igjen den 28. august.

Ønsker velkommen

Havnefogd Knut Mostad ønsker cruiseskipet velkommen.

– Dette blir første gang jeg opplever cruiseanløp til Kristiansund som havnefogd, så det gleder jeg meg til! Cruisetrafikken er viktig for Kristiansund og Nordmøre, både for aktiviteten i havna og reise- og næringsliv i regionen, sier havnefogd Knut Mostad, som tiltrådde stillingen i september 2020. – Siden det er førstegangsanløp planlegger vi også overlevering av plakett til skipet, sier Mostad.

annonse

Smittevern i fokus

Både rederier, havn, kommune og lokale attraksjoner har fokus på smittevern i forbindelse med cruiseanløpene. KNH har et godt samarbeid med lokal smittevernmyndighet, og deltar også i et samarbeidsprosjekt i regi av Bergen Havn, som med hjelp av DNV har utviklet en felles plattform for lokale smitteverntiltak under en pandemi. Error! Hyperlink reference not valid.. I tillegg til å følge nasjonale regler, har rederiene strenge smittevernprotokoller for å sikre trygge forhold for gjester, mannskap og destinasjonen.

Nye ekspedisjonsskip

– I fjor var det meldt inn 25 cruiseskip til havnedistriktet med anløp til Kristiansund, Averøy og Smøla. Kun 2 av disse rakk å gjennomføres før Norge stengte ned. Hittil i år er det over 20 ordinære cruiseanløp som har blitt kansellert, i tillegg til at Hurtigruten Cruises måtte avbestille rundt 30 anløp med sine nye ekspedisjonsskip. Det er derfor med stor glede at vi nå kan ønske cruiseturister velkommen til Nordmøre igjen! sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.

Resten av året vil det i hovedsak være ekspedisjonsskipene til Hurtigruten Cruises som anløper Kristiansund. Det er snakk om 16 anløp av de nye hybriddrevne skipene «Otto Sverdrup» og «Maud» utover høsten og vinteren. «Otto Sverdrup» er tidligere «Finnmarken», mens «Maud» er tidligere «Trollfjord». Skipene er oppgradert med batteripakker og grønn teknologi for bærekraftige ekspedisjonscruise langs norskekysten.

Liv og røre

– Det blir kjekt med cruisegjester i Kristiansund igjen! De bidrar til liv og røre på kaia og i sentrum, og ikke minst er de viktige for lokale attraksjoner, handel og serveringssteder, sier produktsjef Synnøve Henden i Visit Nordvest.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 10 timer siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Anne Mari SandshamnJeg ser du viser til at Oslofjordtunnelen stenges ofte pga. hendelser i tunnelen. Det er ikke rart – men den ...
Det som Hofseth skriver her, er så logisk og klokkeklart at alle ser fornuften i det.Prosjektet Borgundfjord- og Veddetunnelen er ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Terje SundsbøSi ikke det du, her er den mest berømte.. Og neida, ikke nødvendigvis av innsig av vann, men dog... 300 ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Anne Mari SandshamnJeg tror det skjer oftere at veier oppe i dagen blir stengt pga. mye vann/flom enn at undersjøiske tunneler stenges ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
Ser jo med klarhet nå, etter siste uværet , hvor rammet en kanbli av uvær - i undersjøiske tuneller! Tenker ...
Ketil Strand Andersen 3 dager siden Symbolpolitikk i bakvendtland
Merk at de to tårnene man ser på illustrasjonsfotoet er kjøletårn som brukes i varme land for å redusere temperaturen ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte