Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
23 august 2021 10:31
I løpet av helga er det registrert over 50 nye smittede i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB
I løpet av helga er det registrert over 50 nye smittede i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB

I løpet av helga er det registrert 52 nye smittetilfeller i Trondheim. Situasjonen er den samme mange steder: økt smitte, særlig blant ungdom.

I løpet av helgen ble det gjennomført vel 1.500 tester i Trondheim, opplyser kommunen i en pressemelding.

– Gjennom helga har vi erfart at mange ikke møter opp til bestilt time. Det er viktig at bestilte timer som ikke benyttes, avbestilles så fort det lar seg gjøre slik at andre kan benytte seg av timen, heter det på kommunens nettsider.

Samtidig jobbes det med å få på plass et bedre tilbud med hurtigtesting for barn og unge i skole og barnehage.

Ungdomssmitte

I flere byer meldes det om stor smitteøkning nettopp i disse aldersgruppene. 20 av de 52 smittede i Trondheim er mellom 10 og 20 år.

I Stavanger og Sandnes er 17 av de 29 som i løpet av det siste døgnet har testet positivt for korona, barn og ungdommer.

I løpet av helgen er det registrert 38 nye smittetilfeller i Drammen kommune. Også her ser man en klar tendens til at aldersgruppen 10–19 år har flest smittetilfeller.

Tiltak på Vestlandet

I Bergen er det litt eldre som opplever høy smitte – over halvparten av 50 nye smittetilfeller søndag var i 20-årene, ifølge kommunens oversikt. Men den siste tida er det også i vestlandsbyen mange tenåringer som er smittet.

– Smittetallene ser ut til å ha stabilisert seg på et relativt høyt nivå. Det er mange med ukjent eller uavklart smittevei på grunn av krevende smittesporingsarbeid. Tenåringer dominerer smittebildet, og der en kjenner smittevei eller smittested, er det nærkontakter som dominerer, sa smittevernoverlege Egil Bovim før helga.

I Bergen fortsetter de nokså strenge smittevernreglene ut denne uka, blant annet påbud om munnbind der enmeteren ikke kan overholdes på kollektivtransport og andre offentlige steder.

Voss kommune innfører nye tiltak fra og med tirsdag på grunn av smittesituasjonen der. Alle skoler og barnehager er på gult nivå, opplyser kommunen.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Siste kommentarer

Hva i all verden har Arbeiderpartiet mot norsk natur?"Hva i all verden har Rødt mot norske industriarbeidere?" Slik spør Per ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Norges hemningsløse eksport av strøm inn i EU
Så enig.Veien ut av dette er ved neste korsvei å støtte partier som vil det annerledes. En finner de stort ...
Øyvind Hoksnes 3 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
@Petter E. OlsenSå du vil ordne med altfor djup tunnel som ikkje blir godkjent etter dagens standard samt i tillegg bygge Kjerringsundet ...
Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 10 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte