Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
29 september 2021 05:35
Foto: Lee Jin-man / AP / NTB
Foto: Lee Jin-man / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 29. september.

Nord-Korea hevder å ha testet hypersonisk rakett

I natt sa Nord-Korea at det var en nyutviklet hypersonisk rakett med navnet Hwasong-8 som ble testet tirsdag, melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Hypersoniske raketter er raketter som kan nå en hastighet på mer enn mach 5, altså over enn fem ganger lydhastigheten. Slike svært raske rakettvåpen utgjør en særlig utfordring for luftforsvarssystemer.

Børsnedgang i Asia

Børsene i Asia åpnet med nedgang i natt norsk tid. I går preget frykt for økt inflasjon og svak vekst også markedene i USA og Europa. I Fastlands-Kina gikk Shanghai Composite-indeksen ned 0,8 prosent, mens Shenzhen Composite, landets nest største børs, gikk ned like mye. I Hongkong gikk Hang Seng-indeksen ned 0,91 prosent.

I Japan var nedgangen mer markant. Nikkei 225-indeksen var 2 prosent ned etter åpning, mens den bredere Topix-indeksen gikk ned 2,11 prosent i den tidlige handelen.

Lava strømmet ut i havet ved La Palma

Lava som har strømmet ut etter utbruddet fra vulkanen på kanariøya La Palma, nådde havet i natt og skapte en stor sky av gass, ifølge vitner.

Det var på forhånd frykt for dannelse av giftig og etsende gass idet lavaen treffer havet, og beboere i den nærliggende kystlandsbyen Tazacorte har blitt bedt om å holde seg inne. Øya ble i går erklært som katastrofeområde av spanske myndigheter.

702 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 702 koronasmittede i Norge. Det er 190 færre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 640 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 761, så trenden er synkende.

Det er registrert 244 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 57 færre enn samme dag i forrige uke og én færre enn mandag.

Mann utsatt for vold i Bergen

Politiet leter etter fire gutter eller menn under 20 år etter at en mann i 40-årene ble skadd i et slagsmål i Bergen.

Meldingen om saken, som skjedde i Torggaten, kom klokka 3.38, ifølge Vest politidistrikt. Den skadde er kjørt til legevakten for sjekk.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 45 minutter siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 15 timer siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 21 timer siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 21 timer siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte