Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
04 oktober 2021 12:51
Del på Facebook
God stemning mellom Trygve Slagsvold Vedum (Sp) t.h. og Jonas Gahr Støre (Ap) da de forhandlet i forrige uke. Mandag startet de opp på nytt. Foto: Terje Pedersen / NTB
God stemning mellom Trygve Slagsvold Vedum (Sp) t.h. og Jonas Gahr Støre (Ap) da de forhandlet i forrige uke. Mandag startet de opp på nytt. Foto: Terje Pedersen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier at det fortsatt gjenstår en del uenigheter i regjeringsforhandlingene, men at det bør være mulig å bli ferdige i løpet av uken.

– Hvis vi har framdrift, er det mulig. Men jeg setter ikke noen terskel på det nå, sa Støre da han ankom Hurdalsjøen Hotell mandag morgen.

Mens partilederne dro fra Hurdalsjøen torsdag, har andre folk fra begge partiene jobbet videre med å finne felles politikk og skrive det sammen gjennom helgen. Målet er at det skal munne ut i en regjeringserklæring, som tidligst blir presentert i løpet av uka.

– En god del er ryddet opp i og løst når vi nå skriver oss sammen. Men det er selvfølgelig noen uenighetspunkter igjen sier Støre.

Han sier han har pakket for å bli ved Hurdalsjøen hele uka.

– Vi har ikke satt noen dato for når vi skal være ferdige, men jeg og Vedum er enige om at det ikke skal ta lengre tid enn nødvendig, sier Ap-lederen.

Vedum: – Bra framdrift

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum ankom hotellet litt senere enn Støre i sin store dieselbil. Pressefolkene flokket seg rundt ham slik at han fikk problemer med å parkere.

– Jeg syns det er veldig bra framdrift. Så er det alltid sånn at det er noen saker man bruker lengre tid på enn andre, sa Vedum.

Han har også planer om å bo på hotellet de neste dagene.

– Nå skal vi bare jobbe. Så har vi et felles ansvar både Senterpartiet og Arbeiderpartiet for å få en bra plattform, sier Vedum.

annonse

Han opplever at begge partiene har et klart ønske om å holde tempoet oppe.

– Så får vi se hvilken dag vi lander på. Det viktigste er at det blir et solid og ordentlig dokument, sier han.

Hemmelighetsfull om statsrådsposter

Mandag skal partilederne først diskutere arbeidet som er gjort i helgen med sine partikollegaer, før de setter seg sammen for å diskutere.

– Nå skal vi ta tak i alle temaene. Vi skal ha en gjennomgang av alt arbeidet som er gjort i helgen, vi har jo skrevet oss gjennom det aller meste. Og så skal vi sortere sammen når vi møtes litt utpå formiddagen, sier Støre.

Han ble spurt om de er i gang med å diskutere statsrådsposter, og svarte følgende:

– Vi snakker om litt av hvert hele tiden. Det er dråper her og der, men jeg tror ikke jeg skal lette på sløret på det nå. Det viktigste er plattformen, sier Støre.

– Er antallet statsråder fordelt?

– Nei.

Heller ikke Vedum ville røpe om arbeidet med statsrådskabalen er i gang.

– Det er sakene som er det viktige som vi jobber med nå. Det er å klare å få på plass en plattform. Så er jeg helt sikker på at vi også skal klare å få til en god fordeling mellom Senterpartiet og Ap på det, sier han til NTB.

Regjeringsforhandlingene mellom Arbeiderpartiet og Senterpartiet startet onsdag i forrige uke. I forkant hadde også SV deltatt i sonderinger, men partiet valgte å bryte før forhandlinger kunne starte.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Mange gode nyheter for Møreaksen i statsbudsjettet. F.eks. gratis ferger til Otrøya og Gossen, noe som vil øke andelen av ...
Anne Mari Sandshamn 14 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLaaaaangt derifra gitt :) MA er gravlagt :) 
@Anne Mari SandshamnBevilgningene til MA kommer når bompengeproposisjonen er ferdig, tidligst i revidert 2023-budsjett, eller på statsbudsjettet for 2024.
Anne Mari Sandshamn 23 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Bjørn JacobsenOg... Snipp... snapp... snute... så var MA.. UTE
@Dag Robert BjørsholMøreaksen er listet blant de mest lønnsomme veiprosjektene i NTP. Folk flest, dvs. over 62% i vårt fylke, har stemt ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte