Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
20 oktober 2021 11:43
– Det hersker full forvirring når det gjelder hvilken avgiftspolitikk regjeringen skal føre når det gjelder bensin og diesel, sa Sylvi Listhaug (Frp) i Stortinget onsdag. Foto: Javad Parsa / NTB
– Det hersker full forvirring når det gjelder hvilken avgiftspolitikk regjeringen skal føre når det gjelder bensin og diesel, sa Sylvi Listhaug (Frp) i Stortinget onsdag. Foto: Javad Parsa / NTB

Sylvi Listhaug (Frp) ber om en garanti fra regjeringen om at avgiftene på bensin og diesel ikke settes opp. – Vi skal finne gode løsninger, svarer Ap.

– Det hersker full forvirring når det gjelder hvilken avgiftspolitikk regjeringen skal føre når det gjelder bensin og diesel, sa Frps parlamentariske leder da Arbeiderpartiet og Senterpartiets regjeringsplattform var oppe til debatt i Stortinget onsdag.

Listhaug viste til at nåværende klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) har sagt at pumpeprisen skal opp.

Svar om noen uker

– Vi skal komme tilbake til detaljene i den tilleggsproposisjonen som kommer om bare noen uker, svarte parlamentarisk leder Rigmor Aasrud (Ap), men tilføyde at «de som er avhengig av bil i sitt daglige virke, skal komme rimelig godt ut».

Samme utfordring gikk også til Senterpartiets Marit Arnstad. Hun svarte at CO2-avgiften på drivstoff må differensiere for å ta hensyn til folk og næringer som «kan komme uheldig ut».

Utfordret SV

Regjeringen må samarbeide med SV for å få flertall for budsjettet sitt og kan dermed måtte forhandle med dem om CO2-avgiften.

Høyres finanspolitiske talsperson Tina Bru spurte SV-leder Audun Lysbakken om de kan støtte et budsjett som reduserer andre bilavgifter for å kompensere for økt CO2-avgift. Det vil svekke insentivet til grønn omstilling, påpekte hun.

– Vi er veldig tydelig på at CO2-avgiften må trappes opp lineært, vi er imot tiltak som svekker klimaeffekten, svarte Lysbakken.

Men han tilføyde at han deler regjeringens mål om at det også må tas sosiale og geografiske hensyn.

Like før den gikk av, foreslo den borgerlige regjeringen å øke CO2-avgiften med 30 prosent neste år. Det vil bety at en liter bensin blir 41 øre dyrere.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 15 minutter siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 14 timer siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 20 timer siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 21 timer siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte