Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
22 oktober 2021 12:18
Ada Hegerberg tvilte aldri på at hun ville komme tilbake på et høyt nivå igjen. Foto: Berit Roald / NTB
Ada Hegerberg tvilte aldri på at hun ville komme tilbake på et høyt nivå igjen. Foto: Berit Roald / NTB

Ada Hegerberg fryktet aldri at fotballkarrieren var over da skadeproblemene hopet seg opp. Comebacket kaller hun en stor personlig seier.

Den norske Lyon-stjernen snakker om den tunge tiden i et ferskt intervju med den franske nyhetsbyrået AFP.

Hegerberg var nylig tilbake på banen for klubblaget etter å ha vært plassert på sidelinjen i 20 måneder. En alvorlig kneskade ble etterfulgt av et tretthetsbrudd. Veien tilbake til det grønne gresset ble svært lang og krevende.

– Jeg tvilte aldri på at jeg skulle komme tilbake. Comebacket var drivkraften jeg trengte for å komme gjennom den vanskelige tiden, sier 26-åringen til AFP.

– Selvsagt er det noe jeg skulle ønske jeg hadde sluppet å gå gjennom, men det er en del av meg nå. Jeg skal gjøre det til en styrke resten av karrieren min, fortsetter hun.

Tidenes mestscorende

De første minuttene på banen etter skademarerittet fikk hun i Lyons mesterligamøte med svenske Häcken. 12 minutter som innbytter ble fasiten.

Hegerberg er tidenes mestscorende spiller i Champions League for kvinner med 53 mål. Mot Häcken handlet det imidlertid like mye om en etterlengtet smak av spilletid som jakt på nye fulltreffere.

– Det var utvilsomt mange følelser. Jeg hadde ventet på det i lang tid. Da jeg tok mine første skritt på banen igjen, gikk jeg gjennom alt som hadde skjedd i hodet, alle de vanskelige stundene, sier 26-åringen.

Hegerberg var samtidig ikke den eneste på gresset som boblet av følelser.

– Jeg så hvor glade jentene var på mine vegne og på lagets vegne, men det handlet også om alle tilbakemeldingene fra folk. Jeg nøt øyeblikket, fordi det var en stor personlig seier, sier den tidligere Gullballen-vinneren.

Rekordjakt

Hegerberg forlenget kontrakten med Lyon på slutten av fjoråret. Den nye avtalen utløper i 2024. Spissen er sikker på at hun snart vil finne tilbake til sitt tidligere toppnivå.

– Jeg skal gjøre det beste jeg kan ut av comebacket mitt. Med tid og hardt arbeid vil ting bli normalt igjen. Jeg er overbevist om at jeg kan komme tilbake på nivået jeg ønsker å være. Jeg skal tenke positivt og se framover, sier Hegerberg.

Uten Hegerberg på laget ble det uvanlig lite sølvtøy på Lyon forrige sesong. I mesterligaen ble det exit i kvartfinalene mot Paris Saint-Germain, og PSG stakk også av med ligagullet i Frankrike.

Nå gleder 26-åringen seg til å bidra i seiersvante Lyons jakt på å ta tilbake hegemoniet.

– Derfor kan jeg nesten ikke vente med å komme tilbake på mitt beste, spille kamper regelmessig, score mål og ta alle rekordene, sier den norske stjernespissen.

Aldri tapt mot Grahams lag

Caroline Graham Hansen og Barcelona gikk til topps i Champions League forrige sesong etter å ha slått Maren Mjeldes Chelsea i finalen. Hegerberg er klar for å vippe den spanske storklubben ned fra tronen igjen.

– Jo bedre konkurransen er, jo bedre. Barcelona har hatt en strålende sesong, men du må samtidig være klar over at Lyon aldri har tapt for Barca, sier Hegerberg.

– De er et godt lag, men vi fokuserer på oss selv, og jeg er sikker på at vi har en sjanse hvis vi møter dem. Vi kan nesten ikke vente, tilføyer hun.

Hjemme i Frankrike har Hegerberg og lagvenninnene startet inneværende sesong sterkt. Seks seirer på like mange kamper er fasiten. Regjerende mester PSG har også full pott.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Siste kommentarer

Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 7 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Det er jo nettopp det norske politikere vil. Især AP. Som står bak helseforetaksmodellen. Bygge ned det norske helsevesenet og ...
Vidar Hölm 7 dager siden Næringskonferanse på Smøla
Håper fastlandsforbindelse var et av temaene. 
Petter E. Olsen 8 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
Kan Dahl & Co begynne å se på en fastlandsforbindelse via undersjøisk tunnel i området Aukra-Hollingsholmen? Det er sjødybder godt ...
Espen Heitmann 8 dager siden Ap halverer fergetakstene, Frp sutrer
Det er bra nå Kjølmoen, denne kampen tapte du da nesten doblet fergetakstene og skapte fergeopprøret, du klarer ikke og ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte