Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
23 oktober 2021 05:35
Foto: Heiko Junge / NTB
Foto: Heiko Junge / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 23. oktober.

642 nye koronasmittede registrert i Norge siste døgn

Økningen i antallet nye koronasmittede fortsetter. Det siste døgnet er det registrert 642 nye tilfeller i Norge. Det er 231 flere enn samme dag i forrige uke.

Fredag var 121 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er like mange pasienter som dagen før. 13 av pasientene får respiratorbehandling, og 31 ligger på intensivavdeling. Det er to flere på respirator og én færre på intensiv, sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

Kun én statssekretær med minoritetsbakgrunn i Ap-Sp-regjeringen

Blant Ap og Sp-regjeringens 44 nye statssekretærer er det bare én som har minoritetsbakgrunn, skriver Aftenposten.

Det er Nancy Herz, statssekretær for arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap), som skal jobbe med integrering.

Av 19 statsråder og 44 statssekretærer, har kun to innvandrerbakgrunn, Herz og Tajik. Herz har selv bakgrunn fra Libanon, mens Tajik har bakgrunn fra Pakistan.

Baldwin fikk våpenet av regiassistent

Skuespiller og produsent Alec Baldwin ble gitt rekvisittvåpenet som han skjøt med, av en regiassistent som mente det var trygt å bruke, viser rettsdokumenter som ble kjent i natt norsk tid. Assistenten var uvitende om at våpenet var skarpt ladd, ifølge papirene.

Filmfotograf Halyna Hutchins ble skutt i brystet av Baldwin under innspillingen av westernfilmen «Rust» i ørkenen i utkanten av Santa Fe torsdag. Hun døde. Regissør Joel Souza, som sto bak henne, ble såret og er utskrevet fra sykehus. Ingen er pågrepet eller siktet, og etterforskningen fortsetter.

200.000 koronadødsfall i Peru

Peru registrerte siste døgn 25 dødsfall koronarelaterte dødsfall, og landet har dermed nådd 200.003 dødsfall siden pandemien startet i mars i fjor. Det opplyste helsedepartementet i Lima i natt norsk tid.

Med 6.065 dødsfall per 1 million innbyggere, har landet verdens høyeste koronadødsrate. Antall nye tilfeller og dødsfall i Peru er nå fallende, men myndighetene er fortsatt bekymret over at en ny smittebølge kan bryte ut.

MC-fører døde i trafikkulykke i Sandnes

En motorsyklist mistet livet etter en kollisjon med en bil på fylkesvei 516 ved Austrått i Sandnes sent fredag kveld. Ulykken skjedde rett sør for Austrått-tunnelen i Sandnes, som ble stengt etter ulykken.

– Motorsyklisten, en mann i 30-årene, døde som følge av ulykken, forteller operasjonsleder Irene Ragnhildstveit i Sørvest politidistrikt til NTB.

Mannens pårørende er varslet.

Al-Qaida-leder drept

En høytstående al-Qaida-leder er drept i et amerikansk droneangrep i Syria, opplyste Pentagon i natt norsk tid. Med dette er al-Qaidas evne til å planlegge og utføre nye angrep, satt tilbake, mener USA.

Angrepet fant sted i går, nordvest i Syria, og var det andre av sitt slag på kort tid. I slutten av september ble en annen høytstående al-Qaida-leder i Syria drept i et amerikansk luftangrep nær Idlib nordvest i Syria.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 7 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Det er jo nettopp det norske politikere vil. Især AP. Som står bak helseforetaksmodellen. Bygge ned det norske helsevesenet og ...
Vidar Hölm 7 dager siden Næringskonferanse på Smøla
Håper fastlandsforbindelse var et av temaene. 
Petter E. Olsen 8 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
Kan Dahl & Co begynne å se på en fastlandsforbindelse via undersjøisk tunnel i området Aukra-Hollingsholmen? Det er sjødybder godt ...
Espen Heitmann 8 dager siden Ap halverer fergetakstene, Frp sutrer
Det er bra nå Kjølmoen, denne kampen tapte du da nesten doblet fergetakstene og skapte fergeopprøret, du klarer ikke og ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte