Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
24 oktober 2021 05:35
Del på Facebook
Foto: Ned Alley / NTB
Foto: Ned Alley / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 24. oktober.

To menn alvorlig skadd i to knivangrep i Trondheim

To menn ble knivstukket løpet av drøy times tid i Trondheim lørdag kveld. Begge får behandling for alvorlige skader på St. Olavs hospital.

Den første hendelsen ble meldt fra Møllenberg klokken 21.02. Her ble en mann i slutten av 20-årene funnet med alvorlige, men ikke livstruende skader. Ingen er pågrepet i saken.

Den andre andre knivstikkingen skjedde på Ila i Trondheim like etter klokken 22. Her ble en gutt i slutten av tenårene alvorlig, men ikke livstruende, skadd.

En ung mann ble pågrepet i nærheten kort etter angrepet. Han er siktet for grov kroppskade. Politiet mener sakene ikke har noe med hverandre å gjøre.

Fireåring funnet alene på gaten i Bergen sentrum

En lettkledd og kald fire år gammel gutt ble tatt hånd om av en politipatrulje i midt i Bergen sentrum ved Engen like før klokken 2 natt til søndag.

– Vi fikk melding fra patruljen klokken 1.51. De tok ham inn i bilen og han fått en bolle og fått varmen i seg, forteller operasjonsleder Eivind Hellesund i Vest politidistrikt til NTB.

Ved 4.30-tiden opplyser politiet at de har fått bekreftet sikker identitet på barnet og omstendighetene rundt hendelsen. Gutten er i trygge hender og saken vil bli fulgt opp av barnevernet.

200.000 bekreftet koronasmittet i Norge – 543 nye smittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 543 koronasmittede i Norge. Det er 209 flere enn samme dag i forrige uke. Til sammen har nå 200.093 personer testet positivt for korona her i landet.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 564 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 409, så smittetrenden er stigende.

Omkring 69 prosent av befolkningen i Norge er fullvaksinerte. For befolkningen over 18 år er andelen vel 86 prosent. Totalt er det satt nesten 8 millioner vaksinedoser i Norge.

Narkoleder tatt i Colombia

Colombias mest ettersøkte narkotikasmugler, Dairo Antonio Usuga, er pågrepet. Det kunngjorde regjeringen i Bogota i natt norsk tid. Usuga, som går under kallenavnet Otoniel, ble tatt i en kystby nær grensen til Panama.

– Dette er et kupp som bare kan sammenlignes med pågripelsen av Pablo Escobar, sier president Iván Duque. Escobar var grunnlegger og leder for Medellin-kartellet og ble drept da han forsøkte å stikke av fra politi som skulle pågripe ham i 1993.

Picasso-kunst solgt

Elleve malerier og andre kunstverker av Pablo Picasso, er solgt på en auksjon i Las Vegas for over 100 millioner dollar, rundt 835 millioner kroner.

Auksjonen fant sted i regi av auksjonshuset Sotheby's i natt norsk tid. Kjøpernes navn er ikke kunngjort.

Orkan nærmer seg Mexico

Orkanen Rick styrker seg utenfor Mexicos sørvestlige stillehavskyst og ventes å treffe land i morgen.

I natt lå orkanen rundt 315 kilometer sør for kystbyen Zihuatenejo, som ligger nordvest for Acapulco. Vindkastigheten ventes å være på opp mot 54 meter i sekundet når den treffer land, ifølge en prognose fra det amerikanske orkanvarslingssenteret (NHC).

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 30 minutter siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Geir Ole SætremyrAlt er politikk – om trafikken skal reduseres med bompenger, eller om tunnelen skal utvides med enda ett løp.På Sunnmøre ...
Terje Sundsbø 34 minutter siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Geir Ole SætremyrAlt er politikk – om trafikken skal reduseres med bompenger, eller om tunnelen skal utvides med enda ett løp.På Sunnmøre ...
Terje Sundsbø 35 minutter siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Geir Ole SætremyrDet må uansett sendes inn en bompengeproposisjon, om fjordkryssingen på Møreaksen tas samlet eller om den deles i to trinn. ...
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøDet RR vil er å dele trinn 1 i to delstrekningar. Etter slik eg forstår vil der måtte sendast inn ...
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøPå sikt vil det nok komme krav om avlasting, og ny tunellI første omgang foreslår SVV å innføre bompengar for ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Geir Ole SætremyrMener du at ÅDT som SVV opererer med er feil? Blir det ikke behov for å utvide Ålesundstunnelene?På Sunnmøre vil ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse