Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
24 oktober 2021 05:35
Foto: Ned Alley / NTB
Foto: Ned Alley / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 24. oktober.

To menn alvorlig skadd i to knivangrep i Trondheim

To menn ble knivstukket løpet av drøy times tid i Trondheim lørdag kveld. Begge får behandling for alvorlige skader på St. Olavs hospital.

Den første hendelsen ble meldt fra Møllenberg klokken 21.02. Her ble en mann i slutten av 20-årene funnet med alvorlige, men ikke livstruende skader. Ingen er pågrepet i saken.

Den andre andre knivstikkingen skjedde på Ila i Trondheim like etter klokken 22. Her ble en gutt i slutten av tenårene alvorlig, men ikke livstruende, skadd.

En ung mann ble pågrepet i nærheten kort etter angrepet. Han er siktet for grov kroppskade. Politiet mener sakene ikke har noe med hverandre å gjøre.

Fireåring funnet alene på gaten i Bergen sentrum

En lettkledd og kald fire år gammel gutt ble tatt hånd om av en politipatrulje i midt i Bergen sentrum ved Engen like før klokken 2 natt til søndag.

– Vi fikk melding fra patruljen klokken 1.51. De tok ham inn i bilen og han fått en bolle og fått varmen i seg, forteller operasjonsleder Eivind Hellesund i Vest politidistrikt til NTB.

Ved 4.30-tiden opplyser politiet at de har fått bekreftet sikker identitet på barnet og omstendighetene rundt hendelsen. Gutten er i trygge hender og saken vil bli fulgt opp av barnevernet.

200.000 bekreftet koronasmittet i Norge – 543 nye smittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 543 koronasmittede i Norge. Det er 209 flere enn samme dag i forrige uke. Til sammen har nå 200.093 personer testet positivt for korona her i landet.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 564 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 409, så smittetrenden er stigende.

Omkring 69 prosent av befolkningen i Norge er fullvaksinerte. For befolkningen over 18 år er andelen vel 86 prosent. Totalt er det satt nesten 8 millioner vaksinedoser i Norge.

Narkoleder tatt i Colombia

Colombias mest ettersøkte narkotikasmugler, Dairo Antonio Usuga, er pågrepet. Det kunngjorde regjeringen i Bogota i natt norsk tid. Usuga, som går under kallenavnet Otoniel, ble tatt i en kystby nær grensen til Panama.

– Dette er et kupp som bare kan sammenlignes med pågripelsen av Pablo Escobar, sier president Iván Duque. Escobar var grunnlegger og leder for Medellin-kartellet og ble drept da han forsøkte å stikke av fra politi som skulle pågripe ham i 1993.

Picasso-kunst solgt

Elleve malerier og andre kunstverker av Pablo Picasso, er solgt på en auksjon i Las Vegas for over 100 millioner dollar, rundt 835 millioner kroner.

Auksjonen fant sted i regi av auksjonshuset Sotheby's i natt norsk tid. Kjøpernes navn er ikke kunngjort.

Orkan nærmer seg Mexico

Orkanen Rick styrker seg utenfor Mexicos sørvestlige stillehavskyst og ventes å treffe land i morgen.

I natt lå orkanen rundt 315 kilometer sør for kystbyen Zihuatenejo, som ligger nordvest for Acapulco. Vindkastigheten ventes å være på opp mot 54 meter i sekundet når den treffer land, ifølge en prognose fra det amerikanske orkanvarslingssenteret (NHC).

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Hva i all verden har Arbeiderpartiet mot norsk natur?"Hva i all verden har Rødt mot norske industriarbeidere?" Slik spør Per ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Norges hemningsløse eksport av strøm inn i EU
Så enig.Veien ut av dette er ved neste korsvei å støtte partier som vil det annerledes. En finner de stort ...
Øyvind Hoksnes 3 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
@Petter E. OlsenSå du vil ordne med altfor djup tunnel som ikkje blir godkjent etter dagens standard samt i tillegg bygge Kjerringsundet ...
Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 10 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte