Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
16 november 2021 09:41
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB
Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordmenn har fortsatt tro på at Norge får en god økonomi neste år, men et par ting bekymrer når det gjelder egen lommebok: Lånerenter og strømregninger.

Forventningsbarometeret for 4. kvartal viser en avdempet optimisme. Målingen, som undersøker norske husholdningers forventninger til egen og landets økonomi, er gjennomført før fremleggelsen av Støre-regjeringens budsjett.

– Ved forrige måling så vi en rekordhøy tro på landets økonomi fremover. Nå har denne sunket noe, og vi ser at folk ikke lenger har like stor tro på egen økonomi neste år. Det kan ha sammenheng med både renteøkning, høye strømpriser og usikkerhet rundt hvordan endringene i statsbudsjettet vil slå inn for husholdningene, sier administrerende direktør Idar Kreutzer i Finans Norge i en pressemelding.

Han peker på at folk flest har sett landet klare seg bedre enn fryktet gjennom pandemien.

annonse

– Støttetiltakene har hatt ønsket effekt og de fleste som har vært i jobb har klart seg godt gjennom krisen, og veldig mange har også en betydelig større sparesaldo nå enn før pandemien, sier Kreutzer.

Svarene tyder på at folk vil vente med den store kjøpefesten og i stedet bruke eventuelle sparepenger på oppussing, reiser og større investeringer.

De mest pessimistiske er de over 60 år. Forventningsnivået blant de borgerlige har sunket, mens det har økt blant de rødgrønne eldste, viser Forventningsbarometeret, som er et samarbeid mellom Finans Norge og Kantar TNS.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

@Anne Mari SandshamnSå ingen av valgene tidligere har vært aksevalg, men kommende valg blir et slikt? Som alltid – tiden får vise.Og ...
@Terje Sundsbø4 år går fort, mye og mange endre meninger på den tiden, nytt kommunevakg i 2023....  MYE kan skje da ...
@Terje G. FinnøyFlertallet av velgerne har stemt på de partiene som kjemper for Møreaksen – flertallet av de folkevalgte på Storting og ...
@Terje G. FinnøySpot on, som vanlig :)  
Hører, men… Den av folk flest i fylket uønskede, uforstandige, miljøfiendtlige, overdimensjonerte, firefelts (for ÅDT under 3000), luksus omveien ut ...
Stein Watten 10 dager siden Debatten på NRK: Skremmende
Arbeiderpartiet har faktisk mistet det. Fullstendig. Fra utsiden ser partiet ut for å være så gjennomsyret av pr-folk, at man ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte