Annonse
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
17 desember 2021 11:05
Del på Facebook
Sundbåtene Angvik (i rute), Rapp og Framnæs ved Piren i Kristiansund havn. Foto: Steinar Melby
Sundbåtene Angvik (i rute), Rapp og Framnæs ved Piren i Kristiansund havn. Foto: Steinar Melby

I gårsdagens siste bystyremøte for 2021, ble det vedtatt at det blir gratis sundbåttilbud i Kristiansund i hele 2022.

I tider hvor det er nedgang i kollektivtransport på landsbasis, har Sundbåtselskapet hatt både vekst i passasjertall og rutetilbud. Veksten har vært så stor og jevn at det nok en gang settes rekorder i nyere tid.

Utvilsomt har 0-takst har vært en av de viktigste faktorene for veksten og videreføring av tilbudet er et tydelig signal på at bystyret er fornøyd med utviklingen av både tjenestetilbud og selskap. 

Sundbåten er et av de viktigste og varmeste ikonene for Kristiansund, den er et dynamisk og levende  kulturminne og er verdens eldste selskap for kollektivtransport. Helt siden 1876 har båtene trafikkert mellom "landene" i Kristiansund. Det er derfor ikke bare adjektivene bærekraftig, varmt, klokt, smart og modig som karakteriserer gårsdagens vedtak – ta gjerne med selvfølgelig og logisk også.

Gårsdagens vedtak sikrer at sundbåtselsskapet får stabile og forutsigbare drifts– og rammevilkår. Etter flere år med usikkerhet rundt bevilgninger, rutetilbud og en bemanning som det til tider har vært stilt store og kanskje urimelige krav til, kan nå selskapet rette enda mer målrettet fokus på tilbudet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På Sundbåtselskapets Facebookside avsluttes et innlegg slik:

Arbeidet inn mot 2022 har allerede startet, og dagens vedtak gir oss motivasjon til å fortsette vårt målrettede arbeid i tro tjeneste for byens sjel. På vegne av selskapet vil vi gratulere byen med dagen, og gi en stor honnør til våre folkevalgte!

I tillegg til å gratulere byen og våre folkevalgte, vil vi også gratulere Sundbåtselskapet som svært delaktig i muliggjøringen av dette vedtaket. Tusen takk alle sammen. Dette gjorde Kristiansund til en enda bedre by å bo i!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Rolf Erik PedersenIngen av kravene til hovedfarled lar seg oppfylle med Romsdalsaksen.Riksantikvaren er øverste instans i vernesaker.
Terje Sundsbø 3 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Rolf Erik PedersenDet er kun et fåtall konsulentselskaper som er kvalifiserte til å foreta KS2-analyser. Men du stoler vel heller ikke på ...
Rolf Erik Pedersen 9 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Terje SundsbøDet er mange klassifiseringen for hovedfarled. Dette burde du vite, før du uttaler deg.Riksantikvaren avgjør ikke så viktige saker alene?
Rolf Erik Pedersen 9 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Terje SundsbøVi får håpe på at bindingene mellom departementene ikke er "kompis" preget, slik at det blir en nøytral og seriøs ...
Terje Sundsbø 16 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Alf Helge FevaagDette er et svadasvar fra deg. Du slenger jo bare ut av deg påstander du ikke kan forsvare med annet ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Alf Helge FevaagIstedenfor å bare å gjenta disse tåpelige kommentarene dine, kan du heller påpeke hva som er mine fantasitall og alternativ ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte