Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
02 januar 2022 15:44
Del på Facebook
Tidligere næringsminister Iselin Nybø (f.v.), reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge og administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli under overrekkelse av ny nasjonal reiselivsstrategi fra Innovasjon Norge.  Overrekkelsen finner sted i det nye Nasjonalmuseet. Foto: Berit Roald / NTB
Tidligere næringsminister Iselin Nybø (f.v.), reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge og administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli under overrekkelse av ny nasjonal reiselivsstrategi fra Innovasjon Norge.  Overrekkelsen finner sted i det nye Nasjonalmuseet. Foto: Berit Roald / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Innovasjon Norge ga 9,2 milliarder kroner i lån og tilskudd til prosjekter i norske bedrifter i 2021, en kraftig økning fra et vanlig år.

Økningen er på 50 prosent fra 2019, ifølge Innovasjon Norge, som minner om at det i 2020 ble gitt ekstraordinær støtte på grunn av koronapandemien. Da ble det delt ut 12,5 milliarder kroner.

For 2021 er det økning i alle landets fylker.

Økende interesse

– Dette viser at interessen for omstilling og innovasjon fortsatt er økende i norsk næringsliv. Stadig flere bedrifter ser nå viktigheten av å tilpasse virksomheten til nye krav og behov. Det gir også nye markedsmuligheter, sier administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norge i en pressemelding.

Av fylkene er det Vestland og Nordland som har fått de største andelene av tildelte midler, med henholdsvis 1,3 og 1,1 milliarder kroner i lån og tilskudd.

I alt ga Innovasjon Norge støtte til 5.459 prosjekter i 2021. Det er 859 flere enn i 2019, men 2.650 færre enn i det ekstraordinære koronaåret 2020.

To av tre fikk ja

Rundt regnet to av tre søknader om støtte som ble behandlet i 2021, fikk positive tilsagn.

– De siste årene, og særlig i 2021, har vi sett store satsinger innen ny grønn industri, som batterier, havvind, hydrogen og bioøkonomi. Vi har også sett et digitalt taktskifte i norsk næringsliv. I sum gir dette grunn til optimisme for fremtidig verdiskaping og eksport, sier Haugli.

Over 60 prosent av den tildelte støtten fra Innovasjon Norge i 2021 er med på å finansiere prosjekter med en definert positiv miljøeffekt. Målt i antall prosjekter hadde to av fem en slik positiv miljøeffekt.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 12 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse