Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
16 januar 2022 15:14
Del på Facebook
Rolig på havna i Kristiansund søndag ettermiddag klokken 13.30. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Rolig på havna i Kristiansund søndag ettermiddag klokken 13.30. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ventet kraftig vind i store deler av landet søndag kveld. Meteorologene har sendt ut farevarsel for Sør-Norge og orkanvarsel for Møre og Romsdal.

– Farevarselet for Sør-Norge er oppdatert. Det er nå ute oransje varsel for kraftige vindkast søndag kveld og natt til mandag i Møre og Romsdal, Trøndelag, og vestlige deler av Agder, Telemark, Buskerud og Innlandet fylke. Vi venter svært kraftige vindkast, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

Tidligere søndag kunne Møre og Romsdal politidistrikt melde om det samme.

– Orkanvarsel. Sørg for å sikre deg og dine verdier på en trygg måte. Unngå å oppholde deg på utsatte stedet, skriver de på Twitter.

Kraftigst mellom 18 og 19

Den kraftigste vinden er ventet i Møre og Romsdal og sør i Trøndelag rundt klokka 18–19 søndag kveld, skriver VG.

– Akkurat da blir det en markant økning i vind og vindkast, opp mot 43 meter i sekundet. Og i en time eller to kan det bli enda kraftigere enn det, sier statsmeteorolog Magnus Haukeland.

Det meldes også om stor snøskredfare. Varselet til Varsom.no gjelder blant annet for Helgeland, Ofoten, Salten, Svartisen, Trollheimen og Jotunheimen. I samtlige området meldes det om stor fare for snøskred. Det anbefales å unngå ferdsel i skredterreng og utløpsområde.

Ellers er det betydelig fare for snøskred i Vest-Finnmark, Nord-Troms, Lyngen, Tromsø, Sør-Troms, Indre Troms, samt Lofoten og Vesterålen. I disse områdene gis det råd om å unngå leområder der det samler seg fersk fokksnø. Naturlig utløste skred kan forekomme.

Dårlige værforhold i fjellet

Samtidig meldes det om krevende forhold på fjellovergangene på Vestlandet. Vegtrafikksentralen vest skriver på Twitter at riksvei 13 over Vikafjellet er stengt. Det samme gjelder fylkesvei 53 mellom Tyin og Årdal.

Trafikkoperatør Andreas Herland i Vegtrafikksentralen sa søndag morgen til Bergens Tidende at fjellet er preget av dårlige værforhold.

– Det blir nok flere kolonner og eventuelt stenging av fjellovergangene. Værmeldingen ser ikke så veldig bra ut. Det er mye snø og vind, sa Herland.

På E134 Haukelifjell melder Vegtrafikksentralen sør om stort sett snødekke, stiv kuling og oppholdsvær.

– Stedvis redusert sikt. Kolonne kan innføres på kort varsel, skriver de.

Flere ferjeavganger innstilt

Været skaper ikke bare problemer på fjellovergangene søndag. Flere fergeavganger var også innstilt i morgentimene søndag grunnet sterk vind, meldte Vegtrafikksentralen i Midt-Norge på Twitter.

– Det er meldt fare for vindkast i morgentimene også, i tillegg til det som kommer i kveld. Det er verre det som er ventet seinere i dag, men vi får en forsmak de neste timene i deler av Trøndelag, sa trafikkoperatør Eirik Meyer Jensen til Dagbladet søndag formiddag.

Ferjesambandet Skei – Gutvik ble gjenåpnet for trafikk klokka 12.40 etter å ha vært stengt søndag morgen. Samtidig er ferjeruten Småge – Orta- Sandøya – Finnøya – Ona i Aukra innstilt ut dagen grunnet sterk vind, skriver Vegtrafikksentralen midt.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 9 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse