Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
01 februar 2022 05:50
Del på Facebook
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 1. februar.

Hus brant ned i Mosjøen

Et bolighus ble totalskadd i en brann i Mosjøen natt til tirsdag. Vedkommende som bodde i huset, kom raskt ut og ble tatt hånd om av naboer.

Nordland politidistrikt melder at beboeren har pustet inn noe røyk og blir tatt med i ambulanse for kontroll.

15.988 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet har FHI registrert 15.988 koronasmittede i Norge. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

Tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) viser at det er registrert 2.554 færre enn samme dag i forrige uke.

USA skjerper reiseråd for Hviterussland

USA sendte i natt norsk tid ut et nytt reiseråd for Hviterussland. Amerikanske statsansattes familier i Hviterussland beordres nå til å forlate landet, m ens amerikanere advares mot å dra til landet.

USA forklarer tiltakene med Ukraina-konflikten, og viser til at Russland har utstasjonert soldater i Hviterussland, nær grensen til Ukraina. Russland uttaler at de er der for å delta i felles militærøvelser.

Russland med skriftlig svar til USA

Russland overleverte i natt norsk tid et skriftlig svar på USAs forslag fra forrige uke om tiltak for å løse Ukraina-krisen. En talsperson for USAs utenriksdepartement vil ikke opplyse om detaljer i det skriftlige svaret.

Brevet er overlevert kort tid før utenriksminister Antony Blinken i dag skal ha et telefonmøte med sin russiske motpart Sergej Lavrov. USA anklager russerne for å planlegge en invasjon av nabolandet Ukraina, noe Russland avviser.

Desperat søk etter overlevende i Brasil

Minst 24 personer er nå bekreftet omkommet i flom og jordskred utløst av styrtregn i delstaten São Paulo i Brasil i helgen. Søndag ble det hørt rop om hjelp fra folk som satt fast i gjørme i byen Franco da Rocha, men i går var ikke ropene å høre. Ti personer er fortsatt savnet, og et desperat søk etter dem pågår fortsatt.

De siste dagene har det regnet kraftig i delstaten São Paulo, som er landets mest folkerike med over 40 millioner mennesker.

Facebooks kryptoprosjekt solgt

Facebooks kryptovalutaprosjekt Diem er blitt solgt til investorselskapet Silvergate for 182 millioner dollar, i overkant av 1,6 milliarder kroner.

Facebook hadde planer om å lage en egen kryptovaluta, men ble møtt med motstand fra finansmyndighetene, som var kritisk til sikkerhet og pålitelighet.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse