Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
04 februar 2022 05:35
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 4. februar.

Dødsulykke på E6 i Nordland

En mann i slutten av 20-årene døde og tre andre menn ble skadd i en frontkollisjon mellom to personbiler på E6 sør for Mo i Rana sent torsdag kveld.

Det var to personer i hver bil, alle menn i 20-og 30-årene. Ulykken skjedde i en 80-sone, og politiet sier det var vanskelige kjøreforhold og kraftig vind i området.

Nytt tap for Norges curlingduo

Magnus Nedregotten og makker Kristin Skaslien var ikke venn med isen og gikk på sitt tredje tap i OL-turneringen for blandet lag i curling natt til fredag.

Det italienske laget bestående av Stefania Constantini og Amos Mosaner ble for sterke og vant 11–8. Norge har tapt tre av sine fire spilte kamper og må vinne resten av kampene for å ta seg til en semifinale.

Zuckerberg mistet en firedel av formuen etter Metas børssmell

Mark Zuckerbergs formue minket med nesten 30 milliarder dollar etter Metas børsras torsdag, ifølge CNBC. Han eier om lag 13 prosent av selskapet. Facebook-eieren Meta hadde en aksjenedgang på 26,4 prosent på handelsdagen torsdag og mistet over 200 milliarder dollar i markedsverdi.

Fallet kommer etter selskapets kvartalsrapport som viste økte kostnader, færre brukere og et vesentlig dårligere resultat enn samme periode i 2020. Ifølge Forbes er Zuckerberg nå god for rundt 84,3 milliarder dollar, tilsvarende rundt 734 milliarder norske kroner. Dermed er 37-åringen ute av lista over verdens ti rikeste for første gang siden 2015.

21.804 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet har FHI registrert 21.804 koronasmittede i Norge. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

Tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) viser at det er registrert 2.484 færre enn samme dag i forrige uke.

I Oslo er det registrert 3.943 nye smittede siste døgn. Det er 1.259 færre enn samme dag forrige uke, og 350 færre enn onsdag.

USA innfører visumrestriksjoner for flere hviterussere

USA innfører visumrestriksjoner for flere hviterussiske statsborgere for «alvorlige» handlinger rettet mot opposisjonelle i utlandet.

– USA fordømmer all slik aktivitet, inkludert forsøket på å tvinge den hviterussiske olympieren Krystsina Tsimanouskaja til å dra hjem under sommer-OL i Tokyo i fjor, heter det videre.

Sprinteren Tsimanouskaja havnet i overskriftene da hun ble innvilget politisk asyl i Polen etter å ha protestert da hviterussiske lagledere beordret henne til å reise hjem fra sommerens Tokyo-OL. I forkant hadde hun kritisert flere tjenestepersoner innen idretten i landet.

21 nye koronatilfeller i OL

Det ble registrert 21 nye smittetilfeller i OL-boblen i Kina 3. februar. Det totale antallet er oppe i 308 tilfeller siden 23. januar, opplyste OL-arrangøren natt til fredag, samme dag som lekene offisielt setter i gang med åpningsseremoni.

14 av tilfellene er knyttet til nylige ankomne i OL-boblen. Sju av tilfellene er registrert hos personer som allerede har vært til stede under lekene en stund.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse