Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
17 april 2022 12:22
Del på Facebook
Faren for kø på vei hjem fra påskeferie er alltid til stede. Det er ventet et jevnt sig på veiene 1. og 2. påskedag. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB
Faren for kø på vei hjem fra påskeferie er alltid til stede. Det er ventet et jevnt sig på veiene 1. og 2. påskedag. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB

Mange nordmenn skal hjem fra påskeferie søndag. Søndag kveld er det ikke lenger de store trafikale utfordringene, men enkelte forsinkelser og saktegående køer.

Årets påskeferie går mot slutten, og mange setter kursen hjemover etter å ha tilbrakt påskedagene på hytta eller familiebesøk.

Søndag kveld hadde køene sakte, men sikkert begynt å løsne seg opp, ifølge veitrafikksentralene.

Her er det kø:

På følgende strekninger må man belage seg på forsinkelser og kø søndag kveld

* Rundt klokka 23.00 meldes det om stedvis saktegående kø på E16 mellom Hønefoss og Sandvika, med cirka 40 minutters forsinkelse.

* På Vestlandet er E16 ved Dalseidtunnelen åpen igjen etter et trafikkuhell, men det er fortsatt en del kø vestover mot Bergen.

Klokken 22.45 var det fortsatt om lag tre mil med kø på E16 mot Arna.

– Det er noe bedre, men ikke veldig mye bedre, sier trafikkoperatør Oliver Hatland Iversen hos Vegtrafikksentralen til Bergens Tidende.

Ingen fasitsvar

Det velkjente spørsmålet om akkurat når det er smartest å legge ut på veien, ble atter en gang et tema for mange.

– Her er det jo ikke noen fasit, men bilistene bør være forberedt på trafikk utover dagen i dag, sier trafikkoperatør Trude Lindstad ved Veitrafikksentralen region øst til NTB.

Påskehelgen har vært preget av knallvær i Sør-Norge. Lindstad påpeker at det fremdeles er godt vær både søndag 1. påskedag og mandag 2. påskedag, noe mange gjerne velger å utnytte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er det nok mange som utsetter hjemreisen til mandag ettermiddag. Andre frykter nok å stå fast i kø i morgen og velger derfor å heller reise hjem i dag. Vi venter et jevnt sig på veiene, sier hun.

Flotte kjøreforhold

Fjorårets påskehelg var preget av dårlig vær. Flere fjelloverganger var stengt, mens andre hadde kolonnekjøring. Uværet førte sågar til at bilistene ble bedt om å utsette hjemreisen fra påskeferien.

Det er slettes ikke tilfelle i år, sier Lindstad.

– Det er et veldig stabilt vær, med stabile kjøreforhold og tørt og fint på veiene. Det er ingen problemer på fjellovergangene, så bilistene vil ikke møte slike utfordringer denne helgen, sier hun.

Det har vært godt og varmt i Sør-Norge i påskedagene, mens temperaturene har vært noe kjøligere i nord, hvor snøskredfaren fremdeles truer flere steder.

Uansett hvor man befinner seg i landet, bes bilistene om å kjøre fornuftig, holde avstand i køen og ikke stresse på veien hjem fra påskeferie.

– Unngå uvettige forbikjøringer, det er noe av det farligste vi opplever, advarer Lindstad.

Flere krasjer i dopausen enn i kø

1. og 2. påskedag i fjor var det 58 biler som ble fikk skader ved påkjørsel bakfra i påskekø, ifølge tall fra bransjeorganisasjonen Finans Norge. De samme to dagene fikk 243 biler skader ved parkering og rygging.

Man er minst like utsatt på bensinstasjonene, rasteplasser og parkeringsplasser som i påskekøen, understreker kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If i en pressemelding.

– Jeg vil sammenligne det litt med kaosdagene på kjøpesentrene rett før jul, sier Clementz.

– Ved parkering og kjøring i førstegir skjer det også ulykker, minner han om.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Havets sølv – kystens gull
Annonse

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Bløffen om Eksportveien
Har du konkrete tall for ca hvor mye delen med fastlandsforbindelse fra Gossen via Oterøy vil koste? Finner ikke noe ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Møreaksen = svindel
@Terje SundsbøLitt dumt å legge inn link til artikler som ligger bak betalingsmur. Ikke alle som har abo på RB. 
Terje Sundsbø 3 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte