Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
18 april 2022 08:32
Del på Facebook
Flere politipatruljer rykket søndag kveld ut til Ramels väg i bydelen Rosengård i Malmö for å håndtere nye opptøyer. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB
Flere politipatruljer rykket søndag kveld ut til Ramels väg i bydelen Rosengård i Malmö for å håndtere nye opptøyer. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB

Natt til mandag var det nye opptøyer i bydelen Rosengård i Malmö. Politiet ble møtt av steinkastende ungdommer, og en skole og flere biler ble påtent.

Så langt er 26 personer pågrepet: 18 i Linköping og åtte i Norrköping, skriver politiet i en pressemelding mandag morgen.

– Vi gjør alt for å roe ned situasjonen og at angrepene på våre kollegaer ikke fortsetter, sa rikspolitisjef Anders Thornberg på en pressekonferanse mandag formiddag.

Politiet tror at personer som kan kobles til kriminelle gjenger, deltok i protestene.

– Dette er ikke vanlige demonstranter, sa Thornberg.

De varsler kraftige mottiltak og ber folk holde seg unna protestene.

Hundre personer

Uroen startet i 23-tiden søndag. Da samlet mye folk seg i Ramels väg i Malmö-bydelen, og flere branner ble påsatt. Politiet rykket ut med flere patruljer for å forsøke å spre den hissige folkemengden.

Til avisen Sydsvenskan sa politiet at det var snakk om rundt hundre personer, hovedsakelig ungdommer, som kastet stein mot patruljene. De svarte med å bruke tåregass, opplyser politiet.

– Flere personer har satt fyr på bildekk, søppeldunker og annet rusk, og folk har til og med dratt med seg tilhengere fra en bensinstasjon og satt fyr på dem, sier pressetalsperson Patric Fors i Politiregion sør til nyhetsbyrået TT.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skolebrann

Like etter klokken 00.30 ble også en skole stukket i brann. Politiet sier de sikret området slik at brannmannskaper kunne ta seg fram.

– Det var en ganske stor brann på Rosengårdsskolan, og vi måtte eskortere inn brannvesenet slik at de fikk slukket brannen. Det er uklart hvor mye av skolen som er ødelagt, opplyste Fors i 3.30-tiden.

Situasjonen roet seg i løpet av natta, men det ble meldt om mindre branner andre steder i Rosengård. Brannvesenet har ikke kunnet rykke ut til alle brannene fordi det ikke er trygt. Branner i biler, skur og konteinere der det ikke var spredningsfare ble dermed ikke slukket.

Ingen skadd

Det har ikke kommet meldinger om skadde i opptøyene, som politiet omtaler som voldsomme.

– Så vidt jeg vet skal ingen ha blitt skadd, verken politi eller steinkastende ungdom. Senere mandag vil vi ha et klarere bilde av hvor mange som er pågrepet og innbrakt av politiet, sier Fors.

Flere patruljer forble i området gjennom natten i tilfelle nye opptøyer blusset opp.

Koranbrenning

Også lørdag kveld og natt til søndag kom det til opptøyer i Malmö-bydelen der det ble kastet stein og brannbomber mot politiet. En buss og flere biler ble påtent.

Den omstridte danske politikeren og høyreekstremisten Rasmus Paludan har de siste dagene planlagt og gjennomført flere koranbrenninger i Sverige. I den forbindelse har det vært en rekke sammenstøt mellom politiet og motdemonstranter.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

@Ketil Strand AndersenIgjen flåseri fra deg. Hvis helseministeren vurderer om stortingsvedtak bør endres, så må hun gå tilbake til Stortinget. Innbiller du ...
Ketil Strand Andersen 5 timer siden Det skal være et fødetilbud i Kristiansund
@Terje SundsbøSå du mener det er Kjerkhol som endrer Stortingsvedtak? Hun ser på Stortingsvalg som 'ambisjoner', det bør hun kastes på.Å ...
Nå har også lederen i Sunnmørsposten våknet:«Stortinget sin instruks av Helse Midt-Norge om å halde føden i Kristiansund open, har ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Dagen i dag har vært rar og ulykksalig
Fungerende hovedtillitsvalgt for overlegene ved Sykehuset i Kristiansund, Ralph Herter, sier det er et kjempeproblem å få tak i faste ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Vikarierende motiv fra Helse Møre og Romsdal
B-gjengen sine drøye påstander blir i Aftenposten motsagt av gynekologer som viser til samme referanse som B-gjengen selv viser til. ...
Alf Helge Fevaag 20 timer siden Det skal være et fødetilbud i Kristiansund
Hadde AP virkelig ment dette som Tønnesen skriver, ja så hadde de stemt JA til å bevare fødeavdelingen på Nordmøre ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte