Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
20 april 2022 12:13
Del på Facebook
Frp-leder Sylvi Listhaug frykter at familier må ta i bruk feriepengene sine for å dekke over økonomiske vansker som følge av økte priser. Foto: Terje Pedersen / NTB
Frp-leder Sylvi Listhaug frykter at familier må ta i bruk feriepengene sine for å dekke over økonomiske vansker som følge av økte priser. Foto: Terje Pedersen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Familier vil måtte bruke feriepengene for å dekke over en prisvekst som løper løpsk, frykter Frp-leder Sylvi Listhaug. Hun etterlyser flere tiltak fra regjeringen.

– Folk og bedrifter slet med strømregningene allerede før den grusomme krigen i Ukraina. Nå har vi også sett skyhøye drivstoffpriser, og på det verste har prisene vært oppe i 27 kroner literen, sa Listhaug i onsdagens spørretime i Stortinget.

annonse

– Dette er det verste året for folk økonomisk på lenge, og det er vanlige folk som taper kjøpekraft, sa hun.

Listhaug viser til anslag fra forbrukerøkonomer om at familier kan måtte få opptil 50.000 kroner i ekstrakostnader i år. Mange vil måtte ta i bruk feriepengene for å få endene til å møtes, frykter hun.

– Hvorfor sitter regjeringen stille og ser på at vanlige familier, enslige og pensjonister flås av en prisvekst som løper løpsk, samtidig som statskassa flommer over av inntekter fra strøm, olje og gass, spør Listhaug.

annonse

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener Listhaug har god erfaring med å sitte stille og viser til at Frp satt i og støttet den forrige regjeringen i åtte år uten å foreta seg noe.

– Det ble fremmet forslag her i Stortinget om å forberede tiltak i møte med økte strømpriser, og man gjorde ingenting. Dette var noe denne regjeringen måtte ta tak i da det kom. Vi har ikke sittet stille, sa Støre.

Støre viser til regjeringens strømstøtte som tidligere denne måneden ble forlenget til å gjelde fram til mars 2023. Regningen er anslått til 22 milliarder kroner.

– Vi skal på slutten av året evaluere ordningen for å se hvordan det virker, og se om det kan målrettes.

(©NTB)

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 timer siden Beskjed om å flytte?
@Anne Mari SandshamnJoda, jeg kan se for meg et slikt scenario, en skyssbåt stor nok til å ta imot flere tusen passasjerer ...
Terje Sundsbø 2 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Anne Mari SandshamnHvordan kan jeg gi andre linker med tilsvarende innhold, når slike linker ikke finnes? Og ikke prøv å kverulere med ...
Anne Mari Sandshamn 8 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Terje SundsbøHvorfor? Er du ikke voksen nok til å svare på det du blir etterspurt? Eller er sannheten at du ikke ...
Anne Mari Sandshamn 8 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøPoenget er at siden du og RR sammeligner og påstår det er MYE verre at Gossen og Otrøya blir uten ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Beskjed om å flytte?
@Anne Mari SandshamnHva er poenget med spørsmålet ditt? Det har jo ingen relevans til saken. Du kunne like gjerne spurt om jeg ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Anne Mari SandshamnKanskje du kan gi eksempler på andre linker som på tilsvarende måte underbygger synspunktene som presenteres?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte