Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
17 mai 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Alexei Alexandrov / AP / NTB
Foto: Alexei Alexandrov / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 17. mai.

Over 260 ukrainske soldater evakuert fra Mariupol

Ukrainas militære styrker avslutter kampoperasjon i den beleirede byen Mariupol sør i landet, og det er gitt ordre om at de gjenværende soldatene skal reddes.

Annonse
Annonse

Mer enn 260 ukrainske soldater er så langt evakuert fra Azovstal-stålverket, der de har forskanset seg i over 80 dager. Forsvarsdepartementet sier at det jobbes for å hentes ut de gjenværende soldatene.

USA letter på Cuba-sanksjoner

USA øker antall flygninger til Cuba, letter på visumkravene for amerikanske tilreisende og fjerner beløpsgrensen på pengeoverføringer for cubanske immigranter.

Det blir gjort for å «støtte cubanernes lengsel etter frihet og større økonomiske muligheter» ifølge det amerikanske utenriksdepartementet. Cubanske myndigheter kaller det et «lite skritt i rett retning» og viser til at mange sanksjoner opprettholdes.

Norge bedt om å evakuere sårede ukrainske soldater

Norge er bedt om å bistå med medisinsk evakuering av sårede ukrainske soldater fire ganger de siste ukene. – Vi må si ja, mener Venstre-leder Guri Melby.

– Ukrainske myndigheter har bedt Norge ta imot skadde soldater hele fire ganger på svært kort tid, og da mener jeg vi bør stille opp, sier Melby til Vårt Land.

Annonse
Annonse

Ifølge justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) har Norge fått fire forespørsler om evakuering av sårede ukrainske soldater

Ingen pågrepet etter at mann ble stukket ned i Oslo

En mann i 20-årene er innlagt på Ullevål sykehus etter at han ble stukket med en skarp gjenstand på Sørenga i Oslo natt til 17. mai. Ingen er pågrepet i saken.

– Mannen får behandling på sykehus for alvorlige, men ikke livstruende kuttskader, forteller operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB på morgenkvisten 17. mai. Han sier politiet har en formening om hvem gjerningsmannen er.

Tenåring sparket og slått i Haugesund – innlagt på sykehus

En 18 år gammel mann er innlagt til observasjon på sykehuset i Haugesund etter at han ble sparket og slått på en fest natt til 17. mai.

Operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sørvest politidistrikt forteller at de har anmeldt fem voldshendelser etter at en fest ved turområdet Vangen i Haugesund kom ut av kontroll.

– Det var flere slagsmål og mange svært unge folk på stedet. Den mest alvorlige saken er en 18-åring som både ble banket, sparket og slått. Han er innlagt på sykehus til observasjon, forteller Bjørnsen.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Viktig informasjon i tåkeleggingskaoset dette. Hva angår vindkraft blir den aldri bedre enn ca 30% i effektivitetsgrad mot innstallert effekt ...
Ansgar Dypbukt 2 dager siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 9 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 9 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse