Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
17 mai 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Alexei Alexandrov / AP / NTB
Foto: Alexei Alexandrov / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 17. mai.

Over 260 ukrainske soldater evakuert fra Mariupol

Ukrainas militære styrker avslutter kampoperasjon i den beleirede byen Mariupol sør i landet, og det er gitt ordre om at de gjenværende soldatene skal reddes.

Mer enn 260 ukrainske soldater er så langt evakuert fra Azovstal-stålverket, der de har forskanset seg i over 80 dager. Forsvarsdepartementet sier at det jobbes for å hentes ut de gjenværende soldatene.

USA letter på Cuba-sanksjoner

USA øker antall flygninger til Cuba, letter på visumkravene for amerikanske tilreisende og fjerner beløpsgrensen på pengeoverføringer for cubanske immigranter.

Det blir gjort for å «støtte cubanernes lengsel etter frihet og større økonomiske muligheter» ifølge det amerikanske utenriksdepartementet. Cubanske myndigheter kaller det et «lite skritt i rett retning» og viser til at mange sanksjoner opprettholdes.

Norge bedt om å evakuere sårede ukrainske soldater

Norge er bedt om å bistå med medisinsk evakuering av sårede ukrainske soldater fire ganger de siste ukene. – Vi må si ja, mener Venstre-leder Guri Melby.

– Ukrainske myndigheter har bedt Norge ta imot skadde soldater hele fire ganger på svært kort tid, og da mener jeg vi bør stille opp, sier Melby til Vårt Land.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) har Norge fått fire forespørsler om evakuering av sårede ukrainske soldater

Ingen pågrepet etter at mann ble stukket ned i Oslo

En mann i 20-årene er innlagt på Ullevål sykehus etter at han ble stukket med en skarp gjenstand på Sørenga i Oslo natt til 17. mai. Ingen er pågrepet i saken.

– Mannen får behandling på sykehus for alvorlige, men ikke livstruende kuttskader, forteller operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB på morgenkvisten 17. mai. Han sier politiet har en formening om hvem gjerningsmannen er.

Tenåring sparket og slått i Haugesund – innlagt på sykehus

En 18 år gammel mann er innlagt til observasjon på sykehuset i Haugesund etter at han ble sparket og slått på en fest natt til 17. mai.

Operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sørvest politidistrikt forteller at de har anmeldt fem voldshendelser etter at en fest ved turområdet Vangen i Haugesund kom ut av kontroll.

– Det var flere slagsmål og mange svært unge folk på stedet. Den mest alvorlige saken er en 18-åring som både ble banket, sparket og slått. Han er innlagt på sykehus til observasjon, forteller Bjørnsen.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 6 dager siden Bløffen om Eksportveien
Har du konkrete tall for ca hvor mye delen med fastlandsforbindelse fra Gossen via Oterøy vil koste? Finner ikke noe ...
Anne Mari Sandshamn 6 dager siden Møreaksen = svindel
@Terje SundsbøLitt dumt å legge inn link til artikler som ligger bak betalingsmur. Ikke alle som har abo på RB. 
Terje Sundsbø 7 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 8 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 8 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte