Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
16 juni 2022 06:21
Del på Facebook
Høyre-leder Erna Solbergs parti faller mest av alle på Nettavisens junimåling og får en oppslutning på 24,6 prosent. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Høyre-leder Erna Solbergs parti faller mest av alle på Nettavisens junimåling og får en oppslutning på 24,6 prosent. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Høyre faller mest og får 24,6 prosent oppslutning på Nettavisens junimåling. SV er målingens vinner og nærmer seg 10-tallet.

Høyres oppslutning på 24,6 prosent er 4,1 prosentpoeng lavere enn i maimålingen, men likevel 4,2 prosentpoeng over valgresultatet i fjor høst, skriver Nettavisen.

Høyres tidligere regjeringspartner, Fremskrittspartiet, får 14,6 prosent, som er fram 1,2 prosentpoeng fra mai.

– Frp er i ferd med å ta en rolle som ligner litt på den Senterpartiet hadde før de kom i regjering. Nå er de talsperson for lavere strømpriser og bensinpriser, og er det tydeligste opposisjonspartiet i en del slike saker, sier valganalytiker og statsviter Svein Tore Marthinsen.

Senterpartiet fortsetter nedturen og ligger nå på 7 prosent. Det er tilbake 1,5 prosentpoeng fra mai og nesten en halvering fra valgresultatet i høst da partiet fikk 13,5 prosent. Arbeiderpartiet går fram 0,9 prosentpoeng til 22,2 prosent. Det er 4,1 prosentpoeng lavere enn valgresultatet.

annonse

Målingens vinner er regjeringens støtteparti SV. Partiet måles til 9,5 prosent, fram 2,4 prosentpoeng fra maimålingen.

Med KrF under sperregrensen og MDG over, glipper det borgerlige flertallet. Mandatberegningen gir Høyre, Frp, Venstre og KrF til sammen 80 mandater, fem mindre enn det som kreves for flertall.

For de øvrige partiene ser målingen slik ut: Venstre 4,6 prosent (-0,3), KrF 3,5 prosent (uforandret), MDG 4,3 (+1,1) og Rødt 5,7 (-0,4).

Målingen har en feilmargin mellom 1,3 og 3,1 prosentpoeng.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 37 minutter siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLest denne Terje? : https://www.veier24.no/artikler/her-er-lista-vegvesenet-prioriterer-disse-store-veiprosjektene/519367   MA er ikke nevnt engang på noen av listene for de neste 5 år -  fakta ...
Mange gode nyheter for Møreaksen i statsbudsjettet. F.eks. gratis ferger til Otrøya og Gossen, noe som vil øke andelen av ...
Anne Mari Sandshamn 16 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLaaaaangt derifra gitt :) MA er gravlagt :) 
@Anne Mari SandshamnBevilgningene til MA kommer når bompengeproposisjonen er ferdig, tidligst i revidert 2023-budsjett, eller på statsbudsjettet for 2024.
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Bjørn JacobsenOg... Snipp... snapp... snute... så var MA.. UTE
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte