Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
02 september 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Matt Slocum / AP / NTB
Foto: Matt Slocum / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 2. september.

Biden: Trumps støttespillere ønsker å ta USA bakover i tid

Donald Trumps bevegelse truer demokratiet og ønsker å ta USA tilbake til en tid der innbyggerne hadde langt færre rettigheter, ifølge USAs president Joe Biden. Presidenten advarte videre om at det amerikanske demokratiet ikke kan tas for gitt i en tale han holdt i Philadelphia i natt.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Maga-kreftene er fast bestemt på å ta dette landet bakover. Bakover til et USA der det ikke finnes noen rett til å ta abort, ingen rett til privatliv, ingen rett til prevensjon, ingen rett til å gifte seg med den man elsker, sa Biden.

– Likestillingen og demokratiet er under angrep, la han til.

Mann skal ha rettet pistol mot Argentinas visepresident

En mann er pågrepet i Buenos Aires etter å angivelig ha rettet en pistol på kloss hold mot Argentinas visepresident Cristina Fernández. Regjeringen beskriver det som et attentatforsøk.

Video av hendelsen viser Fernández som går ut av bilen utenfor boligen sin før hun blir omringet av støttespillere. Så retter en mann ut armen, tilsynelatende bevæpnet med en pistol, og visepresidenten dukker. Folkene rundt mannen framstår sjokkert på videoen, og det blir oppstyr.

Annonse
Annonse

USA: Irans atomavtale-svar er ikke konstruktivt

USA har mottatt Irans svar i forhandlingene om å gjenopplive atomavtalen. Ifølge amerikanerne er det «ikke konstruktivt». EU la 8. august fram det de omtalte som et endelig utkast til revidert atomavtale, som Iran og de øvrige signaturlandene siden har hatt til vurdering.

– Vi kan bekrefte at vi har mottatt Irans svar gjennom EU. Vi ser på det og vil svare gjennom EU, men det er dessverre ikke konstruktivt, sier talsmann Vedant Patel for det amerikanske utenriksdepartementet til nyhetsbyrået AFP.

Oljetopp spår oljepriskollapsi 2024

Sjef Jarand Rystad i Rystad Energy spår at oljeprisen vil falle under 40 dollar fatet, noe som vil føre til oljepriskollaps i 2024, melder DN. Han peker på økt mobilisering av ny kapasitet som årsaken til en mulig kollaps.

Trafikkulykke på Jessheim

En ung mann er fraktet til sykehus etter en trafikkulykke på E6 i nordgående retning sør for Jessheim. Bilen havnet på taket. Sjåføren, som er en ung mann fra Lillestrøm, er anmeldt og førerkortet ble beslaglagt.

Hyttebrann i Hemsedal

Nødetatene rykket ut til en brann i ei hytte i Fagersetsvegen i Hemsedal. Politiet meldte om brannen i 5-tiden og skriver at hytta fremstår som nedbrent. Det er foreløpig ikke meldt om at personer er skadd. Politiet etterforsker saken.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får bruke energi på å finne ut av Naturvernforbundet sitt formål.
Terje Sundsbø 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmålene du får. Er ikke det litt pinlig å representere Naturvernforbundet på en ...
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu er i det filosofiske hjørnet i dag. Du får ta deg ei misjonsferd, sville for sville,  og sjå kor ...
Terje Sundsbø 22 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrBurde ikke heller du alliere deg med Frank Sve (Frp)? I følge Hans-Peter Kaaresen blir jo Frank Sve (Frp) den ...
Terje Sundsbø 22 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrJernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de behandles likt?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse