Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
12 november 2022 05:30
Del på Facebook
Foto: Stine Carlsen / Avisa Hordaland / NTB
Foto: Stine Carlsen / Avisa Hordaland / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten til 12. november.

Vannstanden fortsetter å øke på Voss

Natt til lørdag øker fortsatt vannstanden på Voss, som er hardest rammet av flommen på Vestlandet. Brannvesenet tror imidlertid de er i ferd med å se en topp.

Annonse
Annonse

– Situasjonen klokken 2.30 er at vannstanden øker fortsatt, men ikke like fort som den gjorde tidligere. Det ser ut til at den nærmer seg en topp, sier vaktleder Stian Kvam i 110-sentralen Vest til NTB.

Flere valgresulateter fra USA klare

Republikaneren Joe Lombardo vant over den sittende demokratiske guvernøren i Nevada, Steve Sisolak. Lombardo ble utropt til vinner etter en langdryg opptelling i delstaten som de siste årene har vært regnet som en overveiende demokratisk stat.

I Arizona ble demokraten Mark Kelly gjenvalgt som senator – også etter en langdryg opptelling. Arizona er en av statene som Republikanerne prioriterte for å vinne flertallet i Senatet. Demokratene har de siste årene forvandlet den tidligere sikre republikanske staten til en vippestat som kan gå begge veier.

Annonse
Annonse

Trump med kunngjøring neste uke

Donald Trump vil neste uke kunngjøre at han stiller som kandidat i neste presidentvalg i 2024. Det sier hans nære medarbeider Jason Miller. Den omstridte tidligere presidenten som blir 78 år innen neste valg, har lenge hintet om at han stiller igjen til vervet han tapte til Joe Biden i 2020.

– President Trump skal tirsdag kunngjøre at han stiller til valg som president, sa Miller til Trumps tidigere medarbeider Steve Bannon på podkasten «War Room».

Ukrainas nasjonalsang spilt i Kherson

Ukrainas nasjonalsang runget gjennom sentrum av Kherson etter at president Volodymyr Zelenskyj kunngjorde at byen var frigjort fra russisk okkupasjon.

– Foreløpig er våre styrker i utkanten av byen, men spesialenheter er allerede inne i byen, meldte Zelenskyj på Telegram, der han også postet videoer av soldater sammen med sivile.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrTabell 4.3 på side 49 har 14 kolonner (inklusive de med kun grafikk), hvor kolonne 2 angir navnet på prosjektet. ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøTabell 4.3, kolonner for avsette midler periode 23-. Der finn eg ikkje beløp. Kanskje tar eg feil?
Terje Sundsbø 17 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenHvilke penger finnes allerede for fastlandsforbindelse til Gossen? Tror du pengene til Kjerringsundet vil være tilgjengelig? Fastlandsforbindelse til Otrøya og ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrI tabell 4.3 på side 49 er det ulike tall for «Lønnsomhet» og «Kostnad». Hvilken kolonne mener du angir avsatt ...
Tor Hansen 19 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Terje SundsbøMøreaksen gir ikke fastlandssamband til Gossen, ekstraregningen for dette er sist angitt til 4,7 mrd. ved bygging av Møreaksen. Så ...
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøKor mykje pengar er sett av. Kan du lese det av tabellen? Og samfunnsnytten?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse