Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
30 november 2022 13:13
Del på Facebook
Finansminister og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har mye å tenke over, viser en ny meningsmåling. Partiet hans er nede på 3,5 prosent. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Finansminister og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har mye å tenke over, viser en ny meningsmåling. Partiet hans er nede på 3,5 prosent. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Senterpartiet ville fått 3,5 prosent om det var valg i dag, ifølge meningsmålingen til Altinget og ABC Nyheter. Høyre og Frp står med et klart flertall.

Målingen viser at Sp får en oppslutning på 3,5 prosent, noe som er under sperregrensa, og får heller ikke noen distriktsmandater, skriver ABC Nyheter og Altinget.

Annonse
Annonse

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum påpeker at målingen avviker fra andre målinger som er gjennomført de siste ukene.

– Jeg tar den litt med en klype salt. Men hovedpoenget er jo tryggheten for folk, økonomien til folk, holde en lav ledighet og få på plass det budsjettet som vi nå har vedtatt, sier Vedum til NTB.

Levekårskrise

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier det vil ta tid for regjeringspartiene å få tilliten tilbake, men tror det vil skje.

– Det tar tid å få kontroll på prisveksten, men vi har en veldig god plan på det, og da er jeg trygg på at vi får tilliten tilbake, sa Støre til frammøtte journalister på et møte i Berlin.

Han sier at det gjør sterkt inntrykk å møte mennesker rundt omkring i landet som er i en fortvilt situasjon økonomisk.

– For mange nordmenn er det nå en levekårskrise. Mange nordmenn klarer seg, men det er en voksende gruppe som virkelig sliter, sier Støre til NTB.

Han viser til budsjettavtalen med SV og sier at de har styrket mange velferdssatsinger, som skattekutt og økt bostøtte.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Målet er å kunne avbøte på situasjonen som mange er i – mange enslige, minstepensjonister, folk med barn og dårlig økonomi. Jeg håper det skal ha betydning, sier Støre.

Dårlig novembermåned

Vedum understreker at han ikke er fornøyd med andre meningsmålinger fra de siste ukene.

I Poll of polls ' gjennomsnitt for november måned har Senterpartiet en oppslutning på 5,2 prosent, mot 13,5 prosent oppslutning i valget i fjor. Omkring 80 prosent av de som stemte på Sp i 2021, ville ikke stemt på dem igjen, ifølge målingen.

Nesten én av tre svarer nå at de ikke vet hvem de ville stemt på, mens 16 prosent ville stemt Høyre og 8 prosent ville stemt Rødt.

Regjeringspartner Ap er nede på 17,4 prosent. Høyre og Frp får til sammen 91 av 169 mandater på Stortinget, og Høyre er landets klart største parti på 31,6 prosent. Rødt er målingens store vinner, med framgang på 2 prosentpoeng.

Usikkerhet rundt distriktsmandater

MDG, KrF og Venstre ligger også under sperregrensen på målingen, som er utført av Opinion for de to mediene. Samtidig får alle disse tre distriktsmandater, ulikt Senterpartiet. Opinion understreker at det er usikkerhet knyttet til beregningen av distriktsmandater.

Status for alle partiene er:

H 31,6 (-0,7), Ap 17,4 (-0,5), Frp 13,3 (-0,5), Rødt 9,5 (2), SV 8,1 (-0,6), MDG 3,9 (0,5), KrF 3,7 (-0,8), Sp 3,5 (-1,8), V 3,4 (0,3), Andre 5,7 (1,3).

Tallene sammenlignes med den forrige målingen Opinion lagde i uke 45. Da var det Dagsavisen, FriFagbevegelse og Avisenes Nyhetsbyrå som var oppdragsgivere. Det er gjennomført telefonintervju av 951 personer i perioden mellom 22. og 24. november. Feilmarginen ligger mellom 1 og 3 prosentpoeng.

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse