Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
01 desember 2022 14:06
Del på Facebook
Riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen sier at statlige selskaper ikke skal være lønnsledende. Foto: Javad Parsa / NTB
Riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen sier at statlige selskaper ikke skal være lønnsledende. Foto: Javad Parsa / NTB

Topplederne i 20 av 40 statlige selskaper har de siste årene hatt en høyere lønnsvekst enn arbeidstakere ellers, viser en ny rapport fra Riksrevisjonen.

– Vi merker oss at mange daglige ledere fortsatt har betydelig lønnsvekst. Forventningene til moderasjon er tydelige, og styrene og eiere i statlige selskaper må ta dette innover seg, sier riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Annonse
Annonse

Undersøkelsen viser at toppsjefene i 20 av 40 heleide statlige selskaper mellom 2018 og 2021 i snitt hadde høyere lønnsvekst enn ellers i samfunnet.

– Lønna skal være konkurransedyktig for å sikre nødvendig kompetanse, men ikke lønnsledende sammenlignet med tilsvarende selskaper, sier Schjøtt-Pedersen.

Mener lønnsveksten skader tilliten

En rapport fra 2018 viste at toppsjefene i 27 av 43 statlige selskaper hadde høyere lønnsvekst enn andre mellom 2014 og 2017.

Riksrevisjonen konkluderer derfor med at lønnsutviklingen har vært noe mer moderat i perioden 2018 til 2021.

Rødt-politiker Seher Aydar sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, som skal behandle rapporten. Hun mener lønnsveksten skader tilliten til de statlige selskapene.

– Departementene og Stortinget har vært glassklare på at direktører i statseide selskaper ikke skal være lønnsledende, at styrene skal utvise moderasjon og at lederlønningene ikke skal skade selskapenes omdømme. Likevel ser vi flere direktørlønner fortsette å ese ut. Vi står i en priskrise som gjør økonomien trangere for folk, sier Aydar.

Annonse
Annonse

Investeringsselskap har null avkastning

Statens investeringsselskap Investinor er selskapet som har hatt en av de høyeste gjennomsnittlige endringene. Der økte toppsjefen lønna med 13,4 prosent mellom 2018 og 2021. Terje Eidesmo har vært administrerende direktør siden 2019. Han hadde en lønnsøkning på over 1 million kroner til 4 millioner kroner fra 2020 til 2021.

I en annen rapport som ble lagt fram torsdag, som undersøker Investinors måloppnåelse og investeringspraksis, kritiserer Riksrevisjonen Investinor for manglende avkastning.

Selskapet har 10 prosents avkastning i året som mål, men direkteinvesteringene har null avkastning fra 2008 til 2021.

– Ulønnsom investering

Riksrevisjonen gir Investinors måloppnåelse kritikknivået «ikke tilfredsstillende», som er det mildeste av de tre kritikknivåene.

– Null avkastning er ikke tilfredsstillende. Det sier seg selv. Vi snakker om en periode med økonomisk oppgang og gjennomgående høy avkastning på investeringer, sier riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

– For å si det enkelt – Investinor har ikke investert lønnsomt. Derfor bør investeringsstrategien evalueres, sier Schjøtt-Pedersen.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr Nylig Skrot fergene
@Terje SundsbøKom med rapporten frå SINTEF. Men, heile regnestykket til SVV på reisetid er basert på skilta hastighet. 
Terje Sundsbø 52 minutter siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDu viser til egne erfaringer, jeg viser til beregninger utført av Sintef. En fartsgrense er ikke minimumshastighet.Et fornuftig utgangspunkt for ...
Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøDette regnestykket må du spesifisere, også energibruken som biler vil bruke på omveien. Ta med i talla også den oppgitte ...
Terje Sundsbø 1 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrOm du tar strømforbruket på Tautratunnelen, legger til strømforbruket som bilene med fergen Vestnes-Molde vil bruke over fjordkryssingen, så vil ...
Terje Sundsbø 1 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenJeg er fullt klar over at fergeavløsningsmidler føler fergesambandet. Det betyr fortsatt at uten Møreaksen så vil kostnadene til fergefritt ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøDu driv med dobbel bokføring. 
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse