Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
10 desember 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Terje Pedersen / NTB
Foto: Terje Pedersen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 10. desember.

Nasjonal skytjeneste i støpeskjeen

Regjeringen utreder en nasjonal skytjeneste for å øke nasjonal kontroll over kritisk datainfrastruktur og viktig informasjon. Dette inngår i arbeidet med Norges digitale motstandskraft, som regjeringen vil legge fram en ny melding om for Stortinget.

Annonse
Annonse

– Vi må sikre oss bedre mot sammensatte trusler som sikkerhetstruende økonomisk aktivitet, skadelig skjult eierskap, digitale angrep, påvirkningsoperasjoner eller forstyrrelser i energiforsyningen, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

Person skadd i garasjepåkjørsel i Ulefoss

En person i Ulefoss i Nome ble skadd da garasjen hen befant seg i ble påkjørt av en bil natt til lørdag. Personen er kjørt til sykehus med uvisst skadeomfang. Bilen som forårsaket hendelsen, var borte da politiet kom fram, men politiet fikk senere tak i føreren, en lokal mann i 20-årene.

– Bilen kom inn gjennom garasjeporten. Der inne holdt noen på å skru på bil. Påkjørselen førte til at bilen som sto der tippet av jekken og havnet over personen som holdt på med reparasjoner, sier operasjonsleder Trond Egil Groth i Sørøst politidistrikt.

Mann hentet opp fra Drammenselva

Nødetatene hentet natt til lørdag en mann opp som ble sett flytende nedover Drammenselva. Han er brakt til Drammen sykehus.

Det pågikk hjerte- og lungeredning på stedet. Sørøst politidistrikt opplyser at omstendighetene rundt hendelsen er uklare for politiet.

Stor innsats for å begrense oljelekkasje i USA

Det pågår en større innsats for å håndtere et potensielt massivt utslipp av råolje i et vassdrag i delstaten Kansas i USA.

Annonse
Annonse

Det blir anslått at nærmere 14.000 fat råolje kan ha lekket ut av en rørledning, tilsvarende omtrent 2,2 millioner liter olje.

Canadiske TC Energy, som driver rørledningen, oppdaget lekkasjen onsdag kveld og stoppet umiddelbart tilførselen. Opprydningsmannskaper er på stedet, og det samme er etterforskere for å finne ut av årsaken til lekkasjen.

67 journalister drept så langt i år

Så langt i år har 67 journalister blitt registrert drept rundt i verden, viser en oversikt. Det er 20 flere enn i fjor.

Økningen i antallet drepte journalister og mediearbeidere fra i fjor til i år står i kontrast til nedgangen man har sett de seneste årene, viser en oversikt fra Det internasjonale journalistforbundet.

«Harry & Meghan» mer populær enn «The Crown»

Det går så det suser for Netflix-serier om den britiske kongefamilien. En ny serie om prins Harry og hertuginne Meghan gjør det bedre enn populære «The Crown».

Torsdag benket 2,4 millioner briter seg for å se den nye dokumentarserien, samme dag som den ble sluppet på strømmetjenesten.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 4 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse