Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
05 februar 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Jason Sellers via AP / NTB
Foto: Jason Sellers via AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Kina om ballongnedskytingen: – Svært misfornøyd

I en uttalelse fra det kinesiske utenriksdepartementet blir det klart at Kina er svært misfornøyd med USAs nedskyting av ballongen.

– Kina uttrykker sterk misnøye og protesterer mot at USA med makt angriper det ubemannede sivile luftfartøyet, heter det i uttalelsen.

De kaller det også et alvorlig brudd på internasjonal praksis, og sier de forbeholder seg retten til å reagere.

Minst 23 omkomne i skogbranner i Chile

Minst 23 personer har omkommet i forbindelse med de hundrevis av skogbrannene som herjer sør i det sentrale Chile, ifølge myndighetene.

Lørdag blir det meldt at det er 251 aktive branner, og 76 av dem har oppstått det siste døgnet, melder innenriksminister Carolina Toha.

I tillegg til de 23 omkomne har 979 personer blitt skadd i forbindelse med brannene.

annonse

«Ellos Eatnu – La elva leve» vant priser på filmfestivalen i Göteborg

Den norske filmen «Ellos Eatnu – La elva leve» mottok lørdag kveld både publikumsprisen og kritikerprisen på filmfestivalen i Göteborg. Festivalen i Göteborg er Nordens største filmfestival.

Den var en av to norske filmer som deltok i den nordiske konkurransen Nordic Dragon Award, og endte opp med å være den filmen festivalpublikummet satte størst pris på.

Scholz: Enighet om at vestlige våpen ikke skal brukes i Russland

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har gått med på at vestlige våpen ikke skal brukes i Russland, sier Tysklands statsminister Olaf Scholz.

I et intervju med den tyske avisen Bild am Sonntag ble Scholz spurt om det fins en enighet med Zelenskyj om at våpnene Ukraina har fått fra vestlige land bare skal bli brukt på ukrainsk territorium, og at Russland ikke skal angripes med dem på sitt territorium.

– På dette punktet er det en overensstemmelse, svarer Scholz på spørsmålet.

Elleve tatt i trafikkontroller i Oslo i helgen

Natt til lørdag ble sju personer anmeldt for ruskjøring, natt til søndag ble fire personer tatt. Kontrollene, som ble gjort på Grønland i Oslo, varte i rundt en time hver natt.

– Trafikkorpset er bekymret over det vi anser som et høyt antall tatt sett mot den korte kontrolltiden. Det er både alkohol, narkotika og blandingsrus, skriver operasjonsleder Eirik Sannes i Oslopolitiet.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Bom! Eller passer det bedre med skivebom?245,- for en retning, for en liten del av strekningen? Dvs. den minst ønskede ...
Anne Mari Sandshamn 11 timer siden Verden består av mer enn lastebiler fra Sunnmøre
@Terje SundsbøDu leste ikke hva jeg  skrev du? EN gang til da, jeg skrev I K K E om ferger, men ...
@Rolf Erik PedersenDe fornuftige politikerne sitter på Stortinget, og de har ingen agenda sammen med Møreaksen AS. Også Nye Veier AS har ...
@Rolf Erik PedersenDet er bare en forskjell på rundt 20 lastebiler mellom Eksportveien og Møreaksen. Å beregne %-andeler gir bare mening når ...
@Rolf Erik PedersenSå du mener at et mindretall på 25% bør prioriteres framfor flertallet?
@Roger DragsethKostnadsøkningen på Møreaksen er akkurat som på alle andre samferdselsprosjekter. Altså nøyaktig som forventet, ifølge Statens vegvesen.Det samme problemet som ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte