Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
09 februar 2023 00:09
Del på Facebook
Siden det ble innført midlertidig bevæpning i november 2014 har politiet avfyrt 86 vådeskudd. Nå har en politiansatt fått påtaleunnlatelse etter et vådeskudd på pauserommet. Foto: Geir Olsen / NTB
Siden det ble innført midlertidig bevæpning i november 2014 har politiet avfyrt 86 vådeskudd. Nå har en politiansatt fått påtaleunnlatelse etter et vådeskudd på pauserommet. Foto: Geir Olsen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En polititjenesteperson i Oslo politidistrikt har fått en påtaleunnlatelse etter at et vådeskudd gikk av på et pauserom den 29. juli i fjor.

Hendelsen skjedde da tjenestepersonen skulle ta tiden på sin makker som tørrtrente på å trekke opp pistolen fra hylster og avfyre skudd.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Til å måle tiden på hvor fort de trakk våpenet og avfyrte tørre skudd, brukte de en applikasjon som var lastet ned på telefonen.

Da tidtakingsapplikasjonen ikke fungerte, ville vedkommende teste den ved bruk av eget våpen. Polititjenestepersonen holdt mobiltelefonen med én hånd og trakk egen pistol med den andre. Han siktet mot gulvet i retning endeveggen på pauserommet og trakk av og det ble avfyrt et skudd i stedet for at det skulle ha kommet et tørt klikk fra våpenet.

Kulen gikk ned i gulvet opp i en sofa i pauserommet og videre inn i veggen.

Annonse
Annonse

Spesialenheten slår fast at tjenestepersonen ikke gjennomførte tømmeprosedyren for våpen før han trakk av. Det karakteriseres som et «grovt brudd på tjenesteplikt» og «svært klanderverdig.»

– Vådeskuddet fremsto som et resultat av forglemmelse fra tjenestepersonens side, heter det i avgjørelsen fra Spesialenheten, som vurderer vådeskuddet som en grovt uaktsom tjenestefeil etter straffeloven paragraf 172. Reaksjonen ble påtaleunnlatelse.

Spesialenheten mener videre at politidistriktet bør vurdere å gå gjennom sine rutiner med tanke på å finne ut hvor det er hensiktsmessig å drive tørrtrening med våpen.

Siden det ble innført midlertidig bevæpning i november 2014 har politiet avfyrt 86 vådeskudd, viste tall P4 innhentet fra Politidirektoratet i november 2022.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse