Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
09 februar 2023 10:40
Del på Facebook
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) fikk æren sammen med elever fra Allangen skole å symbolsk legge ned grunnsteinen for Campus Kristiansund. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) fikk æren sammen med elever fra Allangen skole å symbolsk legge ned grunnsteinen for Campus Kristiansund. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var høytid i Kristiansund tirsdag da statsminister Jonas Gahr Støre sammen med elever fra barneskolen la ned grunnsteinen for Campus Kristiansund.

Grunnsteinen var ulike bilder av de 17 bærekraftmålene til FN, malt og brent av elever ved 3. trinnet på Allanengen skole i Kristiansund. Bildene blir satt sammen i en kassett, til en grunnstein på en ganger to meter, som blir montert sentralt i lobbyen i det nye Campus-bygget.

Annonse
Annonse

Støre: – Campus et knutepunkt

– Her er det privat-/offentlig samarbeid som vi kan være stolte av. Her er næringsaktører som har spilt hverandre gode. Og ikke minst er det visjonen og ambisjonen; hva dette vil bety for unge i fremtiden.

– Dette er et knutepunkt for utdannelse, forskning og innovasjon på Nordmøre, og jeg tror det kommer til å bli videre enn det. Nå har vi mulighet til å tenke kompetanse mye mer spredt enn før. Alt må ikke være på de store campusene. Derfor liker jeg godt at dere tar navnet Campus Kristiansund. Det må ikke være bare de store campusene og universitetene i de store byene. Det er viktig at universitetene ser det, forstår det og spiller på lag, sa Støre.

Miljøvennlig bygg

– Jeg vil også rose dere for å bygge et bygg som ikke bare er mest miljøvennlig i regionen, men verger enda mer ambisiøse; bygget kan bli stående som et eksempel for hele landet for by og byutvikling, som vi skal være stolte av, sa Støre.

Statsministeren har fulgt Campus-prosjektet tedd med gode innspill fra ordfører Kjell Neergaard i Kristiansund, og han rosa Neergaard som en pådriver for Campus:

– Du har sagt at vi er ikke på rett kurs før vi får dette opp og stå. Og nå er vi i anmarsj opp og stå. Jeg gratulerer dykk alle, sa statsministeren.

Ordfører fremhevet samarbeidet
Ordfører Kjell Neergaard i Kristiansund la vekt på det gode samarbeidet, som Campus og Normoria er et resultat av.

– Vi gir regionen vår en ny boost. Takk for støtten, både fra storting, nåværende og tidligere regjeringer i begge prosjektene. Siden 2017 da de første tankene ble tenkt, strategien ble lagt gjennom en lang rekke vedtak lokalt, regionalt og nasjonalt, har vi jobbet iherdig sammen med mange gode krefter for å realisere Campus Kristiansund. Derfor er det så fantastisk å stå her i dag på byggetomten og se at bygget reiser seg – et fantastisk og fremtidsrettet bygg, sa Neergaard.

Fylkesordfører: Et tidsskille

Fylkesordfører Line Hatmosø Hoem sa at det er et tidsskille for Kristiansund, Nordmøre og for Møre og Romsdal; før- og etter Campus:

– Jeg tror ikke vi klarer å se betydningen. Men vi kan drømme, og det har vi gjort i mange, mange år. Og endelig reiser første byggetrinn seg, her på kaikanten i Kristiansund – midt i sentrum.

Hun sa at det også er et før og etter for sentrumutviklingen:

– Om noen år vil det myldre av studenter som vil fylle gatene våre med liv. Samtidig, litt lenger oppe i sentrum, så reiser det seg et helt nytt opera- og kulturhus. Vi gler oss til de årene vi har fremfor oss. Alt dette skaper optimisme og fremtidstro. Det bidrar til vekstkraft for Kristiansund og Nordmøre, og dermed for hele Møre og Romsdal. Det er et veldig viktig perspektiv for Møre og Romsdal fylkeskommune som en regional utviklingsaktør, og grunnen til at vi har gått så tungt inn i Campus-prosjektet, sa fylkesordføreren, og la til:

– Campus Kristiansund er det viktigste strategiske grepet som blir tatt for å sikre et attraktivt kompetansemiljø i distriktet.

Ferdige høsten 2024

Campus Kristiansund (CKSU) skal inneholdt høyskoletilbud, fagskole, kompetanseklinikk for den offentlige tannhelsetjenesten, vekstmiljø for næringslivet og forskingsmiljø. CKSU skal stå ferdige høsten 2024 og er et samarbeid mellom Høgskolen i Molde, Kristiansund og Nordmøre Næringsforumer, Kristiansund kommune og Møre og Romsdal fylkeskommune. Disse aktørene eier Høyskolesentret i Kristiansund, som vil bli erstattet av CKSU.

Bygget er på til sammen 17.000 kvm. med næring-, kontor- og undervisningslokaler.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får bruke energi på å finne ut av Naturvernforbundet sitt formål.
Terje Sundsbø 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmålene du får. Er ikke det litt pinlig å representere Naturvernforbundet på en ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu er i det filosofiske hjørnet i dag. Du får ta deg ei misjonsferd, sville for sville,  og sjå kor ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrBurde ikke heller du alliere deg med Frank Sve (Frp)? I følge Hans-Peter Kaaresen blir jo Frank Sve (Frp) den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse