Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
04 april 2023 05:45
Del på Facebook
Foto: Bryan Woolston / AP / NTB
Foto: Bryan Woolston / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Nesten halvparten av republikanerne går for Trump

48 prosent av republikanerne ønsker Donald Trump som partiets presidentkandidat, ifølge en meningsmåling. Oppslutningen om Ron DeSantis faller kraftig, fra 30 til 19 prosent. Målingen er gjennomført av Ipsos for nyhetsbyrået Reuters blant folk som beskriver seg selv som republikanere. Den ble offentliggjort i natt.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Trumps oppslutning er en økning på 4 prosentpoeng fra mars. Målingen er gjennomført mellom 31. mars og 3. april, altså etter at det ble kjent at Trump blir tiltalt i den såkalte hysjpenge-saken.

Voldshendelse på Lista

En mann ble sent i går kveld fraktet med ambulanse til sykehus etter en voldshendelse på Lista, opplyser politiet. Han skal ikke ha livstruende skader. Politiet undersøker om flere personer var involvert i hendelsen.

– Det er en voldshendelse som har skjedd utendørs, ikke så langt fra et asylmottak. Det er en utenlandsk person som er skadd, opplyser operasjonsleder Linn Andresen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Flere skadd i togulykke i Nederland

Flere personer meldes å være alvorlig skadd etter at et passasjertog kolliderte med et godstog og sporet av sør i Nederland.

Ulykken skjedde ifølge nyhetsbyrået ANP ved byen Voorschoten, som ligger mellom Haag og Amsterdam. Ifølge jernbaneselskapet NS var 50 personer om bord i passasjertoget.

Ukraina: Har skutt ned 14 droner

Russland gjennomførte i natt droneangrep mot Ukraina. Ifølge luftforsvarskommandoen skjøt Russland inntil 17 iranskproduserte Shahad-droner mot Ukraina, trolig fra de østlige kystområdene ved Azovhavet. 14 av dem ble skutt ned, opplyser luftforsvaret på sin Telegram-kanal.

Annonse
Annonse

Odesa-området ble rammet av flere droneangrep, ifølge Jurij Kruk, lederen for regionens militæradministrasjon. Skadeomfanget er ikke kjent.

Syrisk nyhetsbyrå: To personer drept i israelske luftangrep

Minst to sivile personer er døde som følge av israelske luftangrep mot et område ved den syriske hovedstaden Damaskus, ifølge landets statlige nyhetsbyrå.

Det syriske luftforsvaret har «konfrontert et antall israelske mål» i luftområdet over hovedstaden, ifølge nyhetsbyrået, som legger til at flere raketter ble stanset.

Curling-gutta med første VM-tap

I natt tapte Norges herrelag i curling så det sang i den femte VM-kampen mot Sveits. Stillingen ble 11-4 etter sju omganger, da nordmennene så seg nødt til å gi seg.

Det er det første tapet for de norske curling-gutta i dette mesterskapet, som holdes i den canadiske hovedstaden Ottawa. Laget består av Gaute Nepstad, Bendik Ramsfjell, Martin Sesaker og skip Magnus Ramsfjell.

Wild tapte for Knights

Mats Zuccarello hadde en assist, men bommet i straffeslagkonkurransen da hans Minnesota Wild tapte 3-4 mot Vegas Golden Knights. NHL-kampen ble spilt i St. Paul i Minnesota i natt norsk tid.

Kampen endt 3-3 til ordinær tid. Overtidsspillet endte også målløst, og dermed måtte den avgjøres på straffeslag. Reilly Smith avgjorde for Knights på den tiende straffen.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse