Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Aage G. Sivertsen, fast skribent
Artikkel
22 april 2023 18:19
Del på Facebook
Mikkel Konradsen Ceide(midten) med en femmer og Sander Kartum (t.v.) og Aliou Coly fikk begge firere av Aage G Sivertsen i denne rundens minibørs. Alle spillerfoto: KBK
Mikkel Konradsen Ceide(midten) med en femmer og Sander Kartum (t.v.) og Aliou Coly fikk begge firere av Aage G Sivertsen i denne rundens minibørs. Alle spillerfoto: KBK

Taktikken var endret, KBK var mye mer agressive – i første omgang. Det var nok til å vinne. Når KBK har spilt jevnt med Rosenborg, banket Viking før seriestart og har et lag som er minst like godt som i fjor høst, da må de kjøre over disse Oboslagene. Styre skuta. Det var det de gjorde i dag. Særlig i første omgang.

Benjamin Stokke kriget inn 1-0, etter frispark fra Kartum. Det lå mye vilje i den scoringen. Den store beholdningen i dag var kombinasjonen Kartum/Ceide. Sistnevnte har ikke fått mye spilletid og han undrer seg sikkert på hvorfor. I dag var gutten suveren. Rolig, teknisk, smart og fotballklok. Banens beste. Kartum er også en spiller de andre bør studere nærmere. Se på drivet han har med ballen. Før han har mottatt ballen, har han bestemt seg for å angripe. Han er i angrep hele tiden. Rett før pause sørget han for 2-0 etter lissepasning av Mikkel Konradsen Ceide.

annonse

Hyggelig å se at Jesper Isaksen på plass igjen. Litt å hente teknisk, men han utgjør en forskjell fra de to første kampene. Om han finpusser skuddfoten og kommer i formen han var i før han ble skadet, minner han litt om Uniteds Scott McTominay. En ekkel motspiller.

Kongsvinger hadde ikke mange sjansene. En stor en til å begynne med, men ellers var KBKs forsvar særdeles gode i dag. Forsvaret starter med at spissene løper. Det var litt mer av det i dag, men Benjamin Stokke bør kjøres på en kondisjonstrening eller to ekstra. Dan Peter Ulvestads comeback var bra både for ham selv og laget, om enn ikke i godt gammelt slag.

annonse

Godt var det å se at Sean McDermott hadde stått opp fra de døde, før pinse. Han kan være glad for å ha fått en ny sjanse. Sløve keepere er drepende for ethvert lag, men dagens dyst lover bra.

En merkelig observasjon: hvorfor satte ikke Mawa ballen i mål på den ferdigscora pasningen fra Kartum? Han valgte å løpe etter ballen.

Det blir en femmer til Mikkel Konradsen Ceide. Sterke firere til Coly og Kartum.

Det som var fremstilt som en skjebnekamp, merkelig nok. Det ble en komfortabel seier til hjemmelaget. Hvorfor styreleder betraktet dette som en skjebnekamp er for oss som ikke har informasjon internt, en gåte. Om det ikke er bråk innad i gruppen, virker utsagnet ubegripelig. Men hvis det er problemer innad, har han sine ord i behold. Sitatet betyr at Christian Michelsen lever livsfarlig. Hadde de tapt i dag, ville det altså vært en skjebne: at han enten hadde mistet jobben eller fått kniven på strupen. Det ville vært tidlig, for å si det mildt. Når det er sagt. Kanskje hadde treneren godt av dette presset. I fjor kunne han tapt 30 kamper uten å ha mistet jobben. I år har melodien endret seg.

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Ketil Strand Andersen · 1 måneder siden
    Alle spillerne virket påskrudde denne gangen. Man merker at Ulvestad var på plass i midtforsvaret, han rydder opp i kritiske situasjoner med stor ro. Kartum er alltid meget bra. Ceide og Gjertsen var solide. Mawa har ikke funnet plassen sin ennå og skaper ikke farligheter.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 4 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
Møreaksen – Genial, og den eneste aktuelle fjordkryssingen. Knapt noe politisk parti har andre alternativer for fergefri fjordkryssing på sitt ...
Terje Sundsbø 5 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Hans-Peter KaaresenMøreaksen ligger inne på 9. plass i utkastet til prioriteringer i NTP:https://www.nrk.no/vestland/statens-vegvesen-legg-fram-nye-vegprioriteringar-1.16410026.Hvilket vedtak er det du sikter til?
Hans-Peter Kaaresen 6 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
De som har vært i tvil, er ikke i tvil lenger, etter å ha lest dette innlegget.  De blir enda ...
Petter E. Olsen 6 timer siden En ny vår for kjernekraft?
Innlegget røper vel at den som skriver har lite greie på moderne kjernekraftverk og sitter fast i "atomkraft, det er ...
Anne Mari Sandshamn 8 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøJeg fikk ikke svar på mitt spørsmål... Så jeg gjentar det i håp om at du faktisk er voksen nok ...
Ketil Strand Andersen 11 timer siden En ny vår for kjernekraft?
Innleggets hovedbudskap er bra, sett i lys av den gammeldagse måten å se på kjernekraft, at det er noe vi ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte