Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
11 mai 2023 06:05
Del på Facebook
Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, torsdag 11. mai.

Revidert nasjonalbudsjett

Torsdag legger regjeringen fram den oppdaterte versjonen av årets statsbudsjett. Revidert nasjonalbudsjett legges fram klokken 8. Regjeringen har signalisert at de skal bruke mer oljepenger og gir pengene blant annet til sykehus og politi. Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) har sagt at avgiftene ikke skal økes.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Italiensk statsbesøk

Torsdag kommer Italias president Sergio Mattarella og hans datter Laura Mattarella til Norge. Besøket er en gjenvisitt etter kongeparets statsbesøk til Italia i 2016. Siden kongen er sykmeldt er det kronprinsen som gjennomfører det planlagte programmet. Blant annet skal paret besøke Stortinget. Presidenten og hans datter fortsetter besøket sammen med kronprins Haakon og utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) i Trondheim fredag.

USA opphever koronalover

Fra og med torsdag er ikke koronavaksine lenger et krav for å kunne reise inn i USA, og myndighetene opphever erklæringen om at covid-19 utgjør en nasjonal folkehelsetrussel.

Annonse
Annonse

Semifinaler i Europaligaen og Conferenceligaen

Torsdag spilles semifinaler i både Europaligaen og Conferenceligaen. I Europaligaen må Roma må klare seg uten norske Ola Solbakken i møtet med tyske Leverkusen. Nordmannen er ikke er registrert for spill i Europa for sin italienske klubb. I den andre semifinalen møtes Juventus (Italia) – Sevilla (Spania). I Conferenceligaen spilles oppgjørene Fiorentina (Italia) – Basel (Sveits), og West Ham (England) – AZ Alkmaar (Nederland).

Leknessund forsvarer rosa trøye

Andreas Leknessund (23) sykler i den rosa ledertrøya når sjette etappe av sykkelrittet Giro d'Italia kjøres torsdag. DSM-mannen skal da holde unna på en 162 kilometer lang og kupert etappe. Den har start og målgang i Napoli. Før Leknessund overtok ledertrøya tirsdag var legenden Knut Knudsen eneste nordmann som har vært ikledd den rosa ledertrøya. Han hadde den i to dager i 1975 og én dag i 1981.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse