Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
13 juni 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Rebecca Blackwell / AP / NTB
Foto: Rebecca Blackwell / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 13. juni.

Nattlig russiske angrep i Ukraina

Industribyen Kryvyj Rih i den sentrale delen av Ukraina er i natt blitt utsatt for det lokale myndigheter omtaler som et «massivt rakettangrep».

Annonse
Annonse

– Det er drepte og sårede, sier Dnipropetrovsk-regionens guvernør Serhij Lysak. Han hadde ved 5.20-tiden norsk tid ikke oppgitt noen tall på drepte og sårede.

Flere sivile bygninger i byen er blitt rammet i angrepene, ifølge byens ordfører Oleksandr Vilkul. Det var i natt også meldt om angrep i Kharkiv-regionen i Øst-Ukraina, samt angrep mot hovedstadsregionen Kyiv. Alle rakettene som ble sendt mot Kyiv, ble skutt ned, ifølge militæradministrasjonen der.

2023 blir rekordår for solceller på privatboliger

Så langt i år er det installert nesten like mange solcelleanlegg hver måned, som det ble i hele 2018. Nye tall fra det statlige energiomstillingsselskapet Enova, som gir støtte for å legge solceller på boligtak, viser at antallet boligeiere som installerer solceller på taket er seksdoblet de siste årene.

I 2018 ga Enova støtte til 837 privatpersoner som installerte solcelleanlegg. I 2022 økte tallet til rekordmange 5291.

Den rekorden ryker i år, skriver Klassekampen. Ved utgangen av mai i år var det blitt installert 3974 nye anlegg på private tak. Det er i snitt 795 anlegg hver måned.

Annonse
Annonse

Fotoforbud under Trump-rettsmøte

En føderal dommer har i natt norsk tid avvist en anmodning fra mediene om å få ta bilder og gjøre videoopptak når Donald Trump møter i retten i Miami i dag. Dommeren har også nedlagt forbud mot å bruke mobiltelefoner under rettsmøtet.

Samtidig har Miami-politiets sjef Manny Morales tatt høyde for at opptil 50.000 demonstranter kan samle seg i området rundt rettslokalet. Sikkerheten ventes derfor å bli streng, og gater i nærheten kan bli stengt. Rettsmøtet for Trump starter klokken 15 norsk tid.

Iran og Venezuela styrker samarbeidet

Iran og Venezuela har som mål å styrke handelen seg imellom til 216 milliarder kroner, langt over dagens nivå som er på 32 milliarder kroner. Det fortalte Irans president Ebrahim Raisi under sitt besøk i Caracas der han har møtt president Nicolás Maduro.

De to skrev de under på en prinsippavtale om å utvide samarbeidet innen oljesektoren. Målet er å kunne iverksette felles prosjekter som en utvidelse av et allerede nært oljesamarbeid. Iran og Venezuela er begge underlagt amerikanske sanksjoner. Venezuela var første stopp på Raisis besøk til Latin-Amerika. Han skal også besøke Cuba og Nicaragua

Denver Nuggets vinner sin første NBA-tittel

Denver Nuggets er årets vinnere av den øverste nordamerikanske basketligaen, NBA, etter en 94-89-seier over Miami Heat. Det er første gang Denver-laget vinner NBA-mesterskapet.

NBA-sluttspillet spilles i formatet best av sju kamper. Med seieren natt til mandag lokal tid har Denver vunnet fire av sju kamper. Denver vant på hjemmebane, og lagets serbiske stjerne Nikola Jokic sto for 28 av Denvers poeng.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse