Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
15 juni 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Mick Tsikas / AAP / AP / NTB
Foto: Mick Tsikas / AAP / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 15. juni.

Australia setter foten ned for russisk ambassade

Australia har i natt norsk tid vedtatt en lov som skal hindre at Russland kan bygge en ny ambassade på en tomt like ved nasjonalforsamlingen i Canberra.

Annonse
Annonse

– Regjeringen har mottatt meget klare sikkerhetsråd angående risikoen den russiske tilstedeværelsen kan utgjøre ved å være plassert så nær parlamentet, sa statsminister Anthony Albanese før forslaget ble lagt fram.

De russiske diplomatene holder i dag til i det tidligere Sovjetunionens ambassadebygning, som ligger lenger unna parlamentsbygningen.

FNs atomsjef utsetter kraftverkbesøk

FNs atomsjef Rafael Grossi har utsatt besøket til det russiskkontrollerte Zaporizjzja-atomkraftverket i Ukraina. Han skulle ha besøkt kraftverket i går, dagen etter at han ankom Kyiv der han hadde samtaler med landets myndigheter.

Men Ukrainas energiminister German Galusjenko sier at besøket nå er blitt utsatt, trolig med flere dager. Russiske nyhetsbyråer meldte imidlertid i natt at Grossi trolig kommer til å besøke atomkraftverket senere i dag.

Det internasjonale atomenergibyråets leder sa tirsdag at han er svært bekymret for at atomkraftverket kan bli rammet av kamphandlinger nå som den ukrainske motoffensiven for å ta tilbake russiskokkuperte områder er i gang.

Rettsmedisiner frykter drap på eldre ikke blir avslørt

Flere eldre som dør på sykehjem bør rettslig obduseres for å sikre at eventuelle drap blir avdekket, sier rettsmedisiner Lars Uhlin-Hansen.

Han mener dødsfall på sykehjem i større grad enn i dag bør obduseres rettslig.

Annonse
Annonse

– Man kan tenke seg at det skjer drap på eldre personer som ikke blir oppdaget. Med obduksjon har man en mulighet til å for eksempel finne giftstoffer eller farlige legemidler som man ikke vil oppdage uten en obduksjon, sier han til Vårt Land.

Rettsmedisinere i Norge anslår at ett eller to drap går under radaren årlig.

Milliardsøksmål mot Twitter

En gruppe store amerikanske musikkutgivere saksøker Twitter for 250 millioner dollar, rundt 2,65 milliarder kroner.

Bransjeorganisasjonen National Music Publishers' Association (NMPA) mener Twitter ikke gjør nok for å hindre opphavsrettsbeskyttet musikk fra å bli delt. NMPA hevder at Twitters holdning til opphavsrettsklager slett ikke har bedret seg etter at Elon Musk kjøpte plattformen i fjor. Som svar på spørsmål rundt søksmålet, har Twitters presseavdeling sendt ut et autosvar med en bæsje-emoji.

Jordskjelv på Filippinene

Et jordskjelv med styrke på 6,2 rammet øya Mindoro på Filippinene i natt norsk tid, ifølge målinger fra det amerikanske jordskjelvsenteret USGS og filippinske seismologer. Seismologer i Tyskland målte skjelvet til 6,5.

Skjelvet kunne merkes i hovedstaden Manila og nærliggende provinser. Lokale myndigheter sendte ut advarsel om fare for etterskjelv og mulige ødeleggelser etter skjelvet.

Slagsmål på Furuset i Oslo – stikkvåpen og mulig skytevåpen observert

Politiet rykket onsdag kveld ut til Furuset etter melding om et større slagsmål Vitner skal ha observert både stikkvåpen og mulig skytevåpen. Ingen er pågrepet.

Politiet fikk melding om et slagsmål mellom fem-seks personer i Granstangen på Furuset klokken 22.42. Det ble ikke funnet noen skadde personer på stedet da politiet kom fram kort etter. Ved 2-tiden i natt hadde politiet ingen mistenkte i saken og søket etter involverte har vært resultatløst.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse