Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Kurt Helge Røsand
Artikkel
13 september 2023 09:28
Del på Facebook
Aina M. H. Hauge (t.v.) og Silje Alise Ness. Foto: Rødt Møre og Romsdal
Aina M. H. Hauge (t.v.) og Silje Alise Ness. Foto: Rødt Møre og Romsdal

Med fortsatt bare en representant i fylkestinget har Rødt med et uvanlig valgteknisk samarbeid skaffet seg maksimal uttelling, skriver Rødt Møre og Romsdal i en pressemelding.

Det er samarbeidet med tre av de andre partiene og listene som bare fikk inn ett mandat som har sikret Rødt den uvanlig gode uttellingen, ifølge partiet.

Annonse
Annonse

Samarbeider

Samarbeidet med MDG, Nordmørslista og Kyst- og distriktslista har gitt Rødt plass i nærings- og kompetanseutvalget, 1. vara til fylkesutvalget, 2. vara i samferdselsutvalget og 3. vara i folkehelse- og kulturutvalget.

Selv om dette er et valgteknisk samarbeid, søker partiene samarbeid i saker hvor de har felles politikk, ellers står de uavhengig til å følge egen partipolitikk.

– Vi er svært godt fornøyde med å finne sammen med disse tre andre som også bare er inne i fylkestinget med ett mandat, fordi det gir hver og en av oss mye større uttelling enn det vi fikk tilbud om fra de større partiene, forteller en entusiastisk leder i Rødt Møre og Romsdal, Aina M. H. Hauge.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Solid fotfeste

Aldri før har så mange stemt Rødt i kommune- og fylkestingsvalget. Partiet er et relativt ferskt i Møre og Romsdal, og har de siste årene vokst til et parti med ni lokallag.

I valget for fire år siden stilte Rødt bare lister i fire kommuner, og kom inn i alle. I årets valg stilte partiet liste i ti kommuner i tillegg til en fellesliste sammen med SV.

I Kristiansund har partiet hatt fire representanter i perioden 2019–2023, og har i årets valg en tilbakegang og mister ett mandat. Ellers i fylket ser det lyst ut for de røde. Inn i to nye kommuner, Surnadal og Sunndal. Solid fremgang i Volda, men blir stående med ett mandat. Spennende helt inn for Rødt Molde som i skrivende stund mangler en stemme for å få inn to mandater.

Spent og motivert

– Jeg er veldig motivert for fire nye år i fylkestinget og ser veldig fram til det. Og så er det utrolig spennende å få komme inn i kommunestyret i Sunndal. Vi har jobbet hardt for dette, og er veldig fornøyd med å komme inn, så får vi se hvordan det blir når vi er ferdige med forhandlingene der, forteller Silje Alise Ness.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 23 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse