Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Kurt Helge Røsand
Artikkel
13 september 2023 09:28
Del på Facebook
Aina M. H. Hauge (t.v.) og Silje Alise Ness. Foto: Rødt Møre og Romsdal
Aina M. H. Hauge (t.v.) og Silje Alise Ness. Foto: Rødt Møre og Romsdal

Med fortsatt bare en representant i fylkestinget har Rødt med et uvanlig valgteknisk samarbeid skaffet seg maksimal uttelling, skriver Rødt Møre og Romsdal i en pressemelding.

Det er samarbeidet med tre av de andre partiene og listene som bare fikk inn ett mandat som har sikret Rødt den uvanlig gode uttellingen, ifølge partiet.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Samarbeider

Samarbeidet med MDG, Nordmørslista og Kyst- og distriktslista har gitt Rødt plass i nærings- og kompetanseutvalget, 1. vara til fylkesutvalget, 2. vara i samferdselsutvalget og 3. vara i folkehelse- og kulturutvalget.

Selv om dette er et valgteknisk samarbeid, søker partiene samarbeid i saker hvor de har felles politikk, ellers står de uavhengig til å følge egen partipolitikk.

– Vi er svært godt fornøyde med å finne sammen med disse tre andre som også bare er inne i fylkestinget med ett mandat, fordi det gir hver og en av oss mye større uttelling enn det vi fikk tilbud om fra de større partiene, forteller en entusiastisk leder i Rødt Møre og Romsdal, Aina M. H. Hauge.

Annonse
Annonse

Solid fotfeste

Aldri før har så mange stemt Rødt i kommune- og fylkestingsvalget. Partiet er et relativt ferskt i Møre og Romsdal, og har de siste årene vokst til et parti med ni lokallag.

I valget for fire år siden stilte Rødt bare lister i fire kommuner, og kom inn i alle. I årets valg stilte partiet liste i ti kommuner i tillegg til en fellesliste sammen med SV.

I Kristiansund har partiet hatt fire representanter i perioden 2019–2023, og har i årets valg en tilbakegang og mister ett mandat. Ellers i fylket ser det lyst ut for de røde. Inn i to nye kommuner, Surnadal og Sunndal. Solid fremgang i Volda, men blir stående med ett mandat. Spennende helt inn for Rødt Molde som i skrivende stund mangler en stemme for å få inn to mandater.

Spent og motivert

– Jeg er veldig motivert for fire nye år i fylkestinget og ser veldig fram til det. Og så er det utrolig spennende å få komme inn i kommunestyret i Sunndal. Vi har jobbet hardt for dette, og er veldig fornøyd med å komme inn, så får vi se hvordan det blir når vi er ferdige med forhandlingene der, forteller Silje Alise Ness.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 30 minutter siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøBompengeperioden er 20 år + 5 år dersom lånet ikkje er betalt etter 20 år. Dei siste 5 åra med ...
Terje Sundsbø 51 minutter siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrBasert på KS2-analysen så er bompengeperioden avsluttet i 2050, og bompengeopplegget er robust.Fortsatt svarer Naturvernforbundet ikke på de spørsmålene jeg ...
Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøMed forventa prisstigning og rentekostnader vil bompengebetalinga for Ørskogfjellet til Vik beløpe seg til 600 millionar, minst. Med ÅDT på ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDet er ingen som har påstått at E136 Eksportveien skal gå via Vik. Det er ikke det samme som at ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje Sundsbø0-alternativer er: Forutsetning er at strekninga Vik til Molde blir bygd. Då blir strekninga Ørskogfjellet til Vik korta ned med ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDet hjalp lite at du nå har tilgang til PC. Du/Naturvernforbundet er fortsatt ute av stand til å svare.
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse