Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
19 november 2023 05:40
Del på Facebook
Foto: IDF via AP / NTB
Foto: IDF via AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Avis: Nær gisselavtale på Gaza

Israel, Hamas og USA er nær ved å bli enige om en avtale om løslatelse av minst 50 gisler i bytte mot fem dagers pause i kampene, ifølge Washington Post. Avisa viser til personer med kjennskap til saken. Det vil i så fall være det første vedvarende avbruddet i konflikten.

Annonse
Annonse

Til nyhetsbyrået Reuters sier en talsperson for Det hvite hus at det ennå ikke er inngått noe avtale. Vedkommende forteller at USA fortsetter å «jobbe hardt for å få på plass en avtale mellom Israel og Hamas». Til Washington Post sier en talsperson ved den israelske ambassaden i Washington at de ikke kommer til å gi noen kommentarer om gisselsituasjonen. Og ifølge Reuters avviser Israels statsminister Benjamin Netanyahu at det er noen enighet om en avtale.

WHO kaller Shifa-sykehuset «dødssone»

FN og Verdens helseorganisasjon (WHO) har hatt et team på Shifa-sykehuset på Gazastripen. Nå setter WHO i gang full evakuering fra det de omtaler som en «dødssone». – Teamet så et sykehus som ikke lenger evner å fungere: Intet vann, ingen mat, ingen elektrisitet og tømte medisinske forsyninger, skriver Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHO-sjef, på X.

WHO vil i løpet av de neste 24 til 72 timene – avhengig av garantier fra partene i konflikten om sikker ferdsel – transportere pasienter vekk fra Shifa-sykehuset. Det skal skje til Nasser-sykehuset og det europeiske Gaza-sykehuset.

Nettsted: OpenAI i samtaler med sparket toppsjef

Fredag fikk Sam Altman sparken som toppsjef i selskapet OpenAI, som står bak ChatGPT. I natt norsk tid meldes det at styret er i samtaler for få ham tilbake. Teknologinettstedet The Verge viser til flere personer med kjennskap til saken.

Annonse
Annonse

Én av dem opplyser at Altman er ambivalent til å komme tilbake og vil kreve betydelige endringer i styringen av selskapet. Reuters har forsøkt å få kommentarer fra både Altman og Open AI, uten å få svar. En kilde opplyser imidlertid til nyhetsbyrået at Altman samtidig vurderer å starte et eget selskapet innen kunstig intelligens (KI).

Bil havnet i sjøen i Trøndelag

En bil begynte å brenne etter at den kjørte av veien i Leksvik i Indre Fosen. Føreren av bilen ble fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang. Brannen i bilen ble slukket av brannmannskap på stedet.

Det var kun bilføreren som var involvert i ulykken. Politiet meldte om ulykken ved 2.30-tiden.

Privat fest gikk over styr i Trondheim

Det som skulle være en liten fest på Byåsen i Trondheim, endte i går kveld med at huset ble rasert etter at ungdommer fra hele byen strømmet til. Ifølge politiet strømmet det til med uinviterte ungdommer fra hele Trondheim på grunn av spredning i sosiale medier.

Politiet melder at huset er rasert og at det er stjålet en del gjenstander fra huset. Politiet minner både ungdommer og foreldre å snakke sammen om hvordan man skal håndtere private fester, samt sosiale medier.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøOg?
@Geir Ole SætremyrSvaret ditt står til stryk.
Hans-Peter Kaaresen 3 dager siden Er fergefri E39 realistisk?
Fornuftige refleksjoner Paul!  Det som blir det aller viktigste er å bytte ut regjeringen i september 2026, slik at fornuften ...
Ketil Strand Andersen 10 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse