Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
02 januar 2024 14:29
Del på Facebook
Tromsøs trener Gaute Helstrup går til Glimt. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Tromsøs trener Gaute Helstrup går til Glimt. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Fotballtreneren Gaute Helstrup forlater Tromsø. Han blir Kjetil Knutsens assistenttrener i rivalen Bodø/Glimt. Fotballekspert måper av overgangen.

Helstrup ledet Tromsø til bronsemedalje i Eliteserien forrige sesong. Nå går ferden videre sørover, bekrefter TIL-styreleder Stig Bjørklund overfor NRK.

Annonse
Annonse

– Det stemmer, sier han til kanalen.

Lokalavisen iTromsø var første ute med å melde om den smått sensasjonelle trenerovergangen.

– Dette var en ordentlig sjokkovergang. Den hadde jeg ikke sett komme på noen som helst måte, at han skulle dra til Bodø for å bli assistent. Samtidig er det jo begrenset med muligheter i Norge hvis man skal ta et steg opp som trener, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen til NTB.

Glimt har vært på jakt etter ny assistenttrener etter at Morten Kalvenes ble hentet til japanske Urawa Red Diamonds. Der skal han jobbe under Per-Mathias Høgmo.

Styremøte pågår

Jesper Mathisen tror helstrup-signeringen kan være et ledd i forberedelsene til at Glimt på et tidspunkt vil miste Kjetil Knutsen.

– Når man tenker litt på det, så er det en overgang som kan høres fornuftig ut i kraft av at Knutsen garantert har feite tilbud fra utlandet hver eneste måned. De vet at det å miste Knutsen kommer til å bli en gigantisk utfordring, og med Helstrup inn har de i hvert fall forberedt seg på det som kommer til å skje på et eller annet tidspunkt, sier Mathisen og legger til:

– Bodø/Glimt har igjen vist at de tenker langsiktig. De er fremme i skoene når det gjelder å signere både spillere og trenere.

Annonse
Annonse

Det pågår et styremøte i Tromsø tirsdag formiddag.

Gaute Helstrup signerte i juli ny kontrakt med TIL. Den nye avtalen strakte seg ut sesongen 2025. Det betyr at Glimt må kompensere Tromsø for overgangen som nå er bekreftet.

Helstrup har en fortid som trener i HamKam og Tromsdalen. Han ledet Hamar-klubben fra 2019 til 2020.

Overraskende

47-åringens overgang blir den andre av uhyre overraskende karakter i Eliteserien på rundt et halvår. I fjor sommer forlot Geir Bakke brått trenerposten i Lillestrøm til fordel for romerikingenes erkerival Vålerenga. Det skapte et voldsomt oppstyr.

Helstrup ble for øvrig satt i forbindelse med nettopp trenerjobben i Lillestrøm på det tidspunktet. Da endte han i stedet opp med å forlenge med Tromsø.

Tidligere tirsdag meldte også flere medier at den mangeårige Tromsø-profilen Jostein Gundersen (27) har valgt Bodø/Glimt som ny klubb etter at kontrakten hans med TIL gikk ut ved nyttår.

Gundersen har spilt for Tromsø hele sin seniorkarriere, og overgangen blir neppe populær hos lagets tilhengere.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu skjønner åpenbart ikke hva du selv skriver. Du har helt rett i at Møreaksen er strekningen Ålesund-Molde. På samme ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje Sundsbø""Mener du at motstanden mot Møreaksen skyldes at Stortinget ikke følger opp prosjektene i NTP? Om man kjemper mot bevilgninger ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrMotstanden mot Møreaksen spriker i alle retninger. Frp og SV har totalt ulike grunner, og har ingen felles plattform for ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse