Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
02 januar 2024 14:29
Del på Facebook
Tromsøs trener Gaute Helstrup går til Glimt. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Tromsøs trener Gaute Helstrup går til Glimt. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Fotballtreneren Gaute Helstrup forlater Tromsø. Han blir Kjetil Knutsens assistenttrener i rivalen Bodø/Glimt. Fotballekspert måper av overgangen.

Helstrup ledet Tromsø til bronsemedalje i Eliteserien forrige sesong. Nå går ferden videre sørover, bekrefter TIL-styreleder Stig Bjørklund overfor NRK.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Det stemmer, sier han til kanalen.

Lokalavisen iTromsø var første ute med å melde om den smått sensasjonelle trenerovergangen.

– Dette var en ordentlig sjokkovergang. Den hadde jeg ikke sett komme på noen som helst måte, at han skulle dra til Bodø for å bli assistent. Samtidig er det jo begrenset med muligheter i Norge hvis man skal ta et steg opp som trener, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen til NTB.

Glimt har vært på jakt etter ny assistenttrener etter at Morten Kalvenes ble hentet til japanske Urawa Red Diamonds. Der skal han jobbe under Per-Mathias Høgmo.

Styremøte pågår

Jesper Mathisen tror helstrup-signeringen kan være et ledd i forberedelsene til at Glimt på et tidspunkt vil miste Kjetil Knutsen.

– Når man tenker litt på det, så er det en overgang som kan høres fornuftig ut i kraft av at Knutsen garantert har feite tilbud fra utlandet hver eneste måned. De vet at det å miste Knutsen kommer til å bli en gigantisk utfordring, og med Helstrup inn har de i hvert fall forberedt seg på det som kommer til å skje på et eller annet tidspunkt, sier Mathisen og legger til:

– Bodø/Glimt har igjen vist at de tenker langsiktig. De er fremme i skoene når det gjelder å signere både spillere og trenere.

Annonse
Annonse

Det pågår et styremøte i Tromsø tirsdag formiddag.

Gaute Helstrup signerte i juli ny kontrakt med TIL. Den nye avtalen strakte seg ut sesongen 2025. Det betyr at Glimt må kompensere Tromsø for overgangen som nå er bekreftet.

Helstrup har en fortid som trener i HamKam og Tromsdalen. Han ledet Hamar-klubben fra 2019 til 2020.

Overraskende

47-åringens overgang blir den andre av uhyre overraskende karakter i Eliteserien på rundt et halvår. I fjor sommer forlot Geir Bakke brått trenerposten i Lillestrøm til fordel for romerikingenes erkerival Vålerenga. Det skapte et voldsomt oppstyr.

Helstrup ble for øvrig satt i forbindelse med nettopp trenerjobben i Lillestrøm på det tidspunktet. Da endte han i stedet opp med å forlenge med Tromsø.

Tidligere tirsdag meldte også flere medier at den mangeårige Tromsø-profilen Jostein Gundersen (27) har valgt Bodø/Glimt som ny klubb etter at kontrakten hans med TIL gikk ut ved nyttår.

Gundersen har spilt for Tromsø hele sin seniorkarriere, og overgangen blir neppe populær hos lagets tilhengere.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse