Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
31 januar 2024 10:59
Del på Facebook
Store områder langs norskekysten befinner seg midt i områdene som er ventet å bli hardest rammet av ekstremværet Ingunn onsdag. Foto: Meteorologisk institutt / NTB
Store områder langs norskekysten befinner seg midt i områdene som er ventet å bli hardest rammet av ekstremværet Ingunn onsdag. Foto: Meteorologisk institutt / NTB

Varselet for ekstremværet Ingunn er oppjustert fordi uværet vil bevege seg lenger nord enn først antatt. Folk blir bedt om å gjøre seg klare til stormen.

Onsdag formiddag ble ekstremvarselet fra Meteorologisk institutt oppjustert. Uværet vil bevege seg lenger nord enn først antatt, og nå antar meteorologene at også Lofoten-områdene vil bli berørt av det verste uværet, ifølge NRK.

Annonse
Annonse

Ingunn er ventet å treffe ytre strøk av Møre og Romsdal for fullt ved 12-tiden onsdag ettermiddag før den vil bevege seg nordover. Den er ventet å treffe Lofoten fra klokken 6 til 11 torsdag.

Flere steder er det ventet vindkast på opptil 50 meter per sekund. Folk i disse områdene er nødt til å gjøre seg klare for de voldsomme vindkastene, sier vakthavende meteorolog Alexander Skeltved ved Meteorologisk institutt til NTB.

– Bruk formiddagen til å gjør deg klar til stormen, lyder oppfordringen.

Kan komme mye lyn

Det ligger også an til å komme en del nedbør sammen med den kraftige vinden. I tillegg er det potensial for en god del lyn, ifølge meteorologen.

– I etterkant av at fronten av uværet treffer, så vil det øke med lyn. Det kommer trolig sent i kveld, og så en ny runde igjen på nattetid eller i morgentimene, sier Skeltved.

– Det er selvsagt vanskelig å forutse lyn og hvor mye det vil bli. Det kan komme et farevarsel om lyn, men det er foreløpig usikkert, sier han.

Annonse
Annonse

– Store konsekvenser

Meteorologene har i forkant gått ut med klare råd til folk om å holde seg innendørs, og i tillegg være forberedt på at det kan komme lengre strømbrudd.

– Ikke utfordre situasjonen. Ta heller de forholdsreglene man kan. Forbered deg som om det blir ille, sier han.

– Vi er veldig sikre på at noen nok vil oppleve store konsekvenser i etterkant av dette været, så alle og enhver bør sikre det man har ansvar for. Pass på deg selv, sier meteorologen.

Oppfordrer til hjemmekontor og stengte skoler

Politiet i Nordland har sendt ut pressemelding for å be innbyggerne om å ta forholdsregler.

– Politiet i Nordland oppfordrer folk til å utvise aktsomhet når man ferdes ute, ved å se opp for løse flygende gjenstander, samt begrense ferdsel i strandsona. Vurder om det er nødvendig å oppholde seg utendørs, sier stabssjef Bent Are Eilertsen i Nordland politidistrikt.

Politiet er i tett dialog med beredskapsaktørene. De ber folk som har mulighet til det, om å vurdere hjemmekontor. De som kan utsette kjøreturen, bes om å gjøre det.

– I tillegg bør skolene vurdere om elevene kan holdes hjemme på torsdag, skriver politiet.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse