Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
23 februar 2024 06:50
Del på Facebook
Molde er videre i conferenceligaen. Foto Czarek Sokolowski / AP / NTB
Molde er videre i conferenceligaen. Foto Czarek Sokolowski / AP / NTB

Erling Moe og Molde kan forberede seg på mer spill i conferenceligaen etter en kruttsterk 3-0-seier borte mot den polske hovedstadsklubben Legia Warszawa.

Blåtrøyene hadde med seg 3-2 fra det første oppgjøret i Romsdal sist uke. Dermed var det i aller høyeste grad spenning i kampen om avansement til åttedelsfinale i turneringen.

Annonse
Annonse

To tidlige scoringer signert Fredrik Gulbrandsen og Eirik Hestad sørget imidlertid for at Molde raskt kunne senke skuldrene i den polske hovedstaden. Med en halv omgang igjen sementerte Gulbrandsen avansementet da han scoret 3-0 og sørget for 6-2 sammenlagt.

– Jeg synes vi gjør en fantastisk bortekamp. Det står respekt av å vinne i denne gryta her borte mot Legia. Det er sånne kamper man har lyst til å spille, og det er sånne kamper som er gøye å spille. Vi følte at vi ikke hadde noe å tape, sa Gulbrandsen til Viaplay etter kampen.

Delaktig i seieren var også sisteskanse Oliver Petersen, som på tampen av den første omgangen vartet opp med en gnistrende redning på en stor Legia-sjanse.

En rekke storlag kan ende opp som Moldes neste motstander i turneringen, deriblant Fenerbahce, Aston Villa eller Glimts overmenn Ajax. Trekningen finner sted i franske Nyon tidlig fredag ettermiddag.

– Akkurat nå er Molde i ferd med å skrive en heltehistorie, utbrøt Viaplay-ekspert Lars Tjærnås etter at Gulbrandsen scoret gjestenes tredje for kvelden.

Tidlig nettsus

Allerede etter ett minutt fikk Fredrik Gulbrandsen en særdeles enkel jobb med å sende blåtrøyene foran.

Annonse
Annonse

Da 20 minutter var unnagjort sendte Markus Kaasa en markkryper i stolpen. I kjølvannet av metalltreffet fant Magnus Wolff Eikrem lagkamerat Eirik Hestad inne i boksen, og sistnevnte styrte inn Moldes andre.

– Det var bare å sette fram en fot og håpe at den gikk i mål. Den var fin den. Vi startet veldig på framfoten, før vi detter litt tilbake. Vi må bli flinkere til å ha lengre angrep, sa Hestad til Viaplay om målet.

– Lurer på om det er filmtriks

På overtid av første omgang kunne vertene tenne gnisten i kampen om avansement, men Moldes sisteskanse Petersen stanset en stor Legia-sjanse med en glimrende redning.

– Det er en av de villere redningene jeg har sett på lang, lang tid. Jeg lurer nesten på om det er filmtriks. Det er mektig, skrøt Tjærnås.

Med en halv omgang igjen fjernet Gulbrandsen all tvil da han scoret 3-0 for gjestene.

Molde endte på en skuffende 5.-plass i eliteserien sist sesong, men blåtrøyene avsluttet likevel året på best mulig vis da Bodø/Glimt ble slått 1-0 i cupfinalen på Ullevaal.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse