Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
22 mai 2024 09:59
Del på Facebook
Arrangører, samarbeidspartnere og sponsorer samlet på Kranaskjæret foran Kulturfabrikken i Vågen i Kristiansund, som igjen er med på å danne fundamentet for festivalen Klippfiskdagan. Fra venstre: Unni Unni Karin Westad (Ramsailt), Eigunn Stav Sætre (Nordmørsmusea), Even Gaarde-Landre (SpareBank 1 Nordmøre), Bård Munkhaug (NEAS), Sissel Mjønes Bergsnev (Ramsailt), Noralf Heggem (Ramsailt), Hege Holten (Kulturfabrikken), Marit Bergan-Skar (Sunndal Sparebank),  Øystein Maridal ( Sparebanken Møre), Inger Britt Hoem Ovesen (Ramsailt), Eva Halaas (Ramsailt) og Britt D'Angelo (Ramsailt).Foto: Steinar Melby, NettStudio
Arrangører, samarbeidspartnere og sponsorer samlet på Kranaskjæret foran Kulturfabrikken i Vågen i Kristiansund, som igjen er med på å danne fundamentet for festivalen Klippfiskdagan. Fra venstre: Unni Unni Karin Westad (Ramsailt), Eigunn Stav Sætre (Nordmørsmusea), Even Gaarde-Landre (SpareBank 1 Nordmøre), Bård Munkhaug (NEAS), Sissel Mjønes Bergsnev (Ramsailt), Noralf Heggem (Ramsailt), Hege Holten (Kulturfabrikken), Marit Bergan-Skar (Sunndal Sparebank),  Øystein Maridal ( Sparebanken Møre), Inger Britt Hoem Ovesen (Ramsailt), Eva Halaas (Ramsailt) og Britt D'Angelo (Ramsailt).Foto: Steinar Melby, NettStudio

Klippfiskdagan som i år arrangeres for tredje gang, er i ferd med å bli en tradisjon og utvikles stadig. Igjen er det dugnadsgruppa Ramsailt som er primus motor og hovedarrangør men har god hjelp av både sponsorer og samarbeidspartnere.

– Vi har mange hjelpere og sponsorer som ikke hadde anledning til å delta på gruppefotograferingen. Spesielt vil jeg trekke frem Kristiansund kommune som er fantastisk støttende og våre faste, gode hjelpere: Havnefogd og Kristiansund Havn, Skipsfartshistorisk selskap og Terje Holm,sier Britt Britt D'Angelo.

Annonse
Annonse

Den populære festivalen, som blant annet hyller byens stolte klippfisk- og maritime tradisjoner, har i år utvidet programmet med en ekstra dag på grunn av stor interesse.

Den offisielle åpningen er den onsdag den 12.juni, men festivalen tyvstarter allerede på tirsdag med en ekstraforestilling av minnekonserten og den l musikalske hyllesten av Ove Borøchstein. Ekstrakonserten ble til etter at hovedkonserten på onsdag den 13. juni ble utsolgt på rekordtid. Det samme skjedde også med ekstrakonserten.

– Med den store interessen ville det helt sikkert vært mulig å holde enda en forestilling for fulle hus, sier Britt D'Angelo.

Konsertene tirsdag og onsdag holdes små, intime og eksklusive.

– Vi kunne nok ha presset inn noen hundre flere,- men da hadde atmosfæren blitt en annen. Det ønsker jeg ikke. Ove fortjener eksklusive kvelder. Noen har nevnt at plassen utenfor Kulturfabrikken bør hete «Ove Borøchsteins plass» isteden for «Gassverktomta»? Noe å tenke på? Det klinger så absolutt bedre, sier Britt D'Angelo, og legger til at Ramsailt nok vil komme tilbake til flere hyllestkonserter.

Klippfiskmarked ved Kulturfabrikken onsdag 12. juni

Ordfører Kjell Neergaard i kristiansund åpner markedet og årets Klippfiskdagan.

Elever fra fem barneskoler sammen med Restaurant og matfag-klassen på Kristiansund videregående er involvert sammen med flere av byens restauranter og vil trylle frem de mest fantastiske klippfiskretter.

Inntektene fra elevenes boder og stands går direkte til klassekassen som brukes til blant annet sosiale aktiviteter og turer.

I tillegg til de ulike klippfiskbodene, vil det være fire andre aktører som har salgsboder. Gullsmed Unhjem – Renate Jewellery tilbyr blant annet smykker i kolleksjonen Klippfisk, Levende Vågen tilbyr ulike håndverksprodukter og treutskjæringer, Sigurd Folland tilbyr ulike klippfiskprodukter og Oddny Skomsøy byr på konfekt og skipskjeks.

Elever fra kokkeskolen vil vise hvordan man sløyer og fileterer fisk.

Lerøy stiller opp med omvisning på sitt operasjonssenter, museet stiller med aktiviteter i Smia og det blir aktivisering med gamle leker på uteområdet ved Kulturfabrikken. Det blir scene med underholdning og operaens ballettsenter starter oppvarmingen til en ny Donna Bacalao.

Annonse
Annonse

Ungdommens dag 2024: Havnæringenes muligheter

Torsdag 13. juni markeres Ungdommens dag med et spennende program for 210 elever fra 9. trinn ved Atlanten og Nordlandet ungdomsskoler. Dagen starter med en engasjerende kulturvandring gjennom Vågen, hvor elevene får et innblikk i områdets rike historie og unike atmosfære. Klippfiskmuseet står på programmet, og tilbyr en fascinerende reise gjennom en av Kristiansunds mest ikoniske næringer.

Losbåten Feie og redningsskøyta RS Christiansund stiller opp gjennom sine eiere, og tar med ungdommene på havnecruise. Skonnerten Ideal med eiere og mannskap, arrangerer tematur for 6. klassinger hvor klippfiskhistorien er i fokus.

Ungdomskonferansen

Etter lunsj torsdag den 13 juni, flyttes fokuset til Kulturfabrikken, hvor en inspirerende konferanse venter. Her blir de møtt av konferansier Thomas Aas, som sammen med foredragsholdere fra flere lokale bedrifter retter fokus på havnæringene for å belyse de spennende jobbmulighetene som finnes og som dukker opp i fremtiden. En klasse fra Naturbruk på videregående deltar i konferansen, og bidrar med sitt perspektiv på bransjen.

Fylkesordfører Anders Riise har æren av å offisielt åpne Ungdomskonferansen, og setter dermed scenen for en dag fylt med læring, inspirasjon og engasjement. Arrangementet er en flott mulighet for ungdommen til å bli bedre kjent med havnæringenes potensial, og til å se hvilke spennende karriereveier som venter på dem.

Et flott arrangement som viser elevene at det finnes spennende karrieremuligheter lokalt og en mulighet for bedriftene til å sikre seg høyst nødvendig arbeidskraft på et så tidlig tidspunkt som mulig.

Galleriet er satt av til ordinært publikum.

– Vi inviterer både politikere og næringslivsfolk, samt et bredt publikum som vil ha utbytte av konferansen, sier Britt D'Angelo.

Havets festbord på Kranaskjæret på torsdag

Klokken 18:00 blir det duket for Havets festbord på Kranaskjæret i regi av Restaurant og matfag-elevene.

Her er det noen få ledige billetter for de som ønsker et festmåltid av de sjeldne.

Fotoutstilling med tema hav på Galleriet i Kulturfabrikken

På både onsdag 12. juni og torsdag 13. juni vil de lokale fotografene Vilde Ludvigsen og Steinar Melby stille ut bilder med tema “Hav” på galleriet i Kulturfabrikken.

Velkommen til Klippfiskdagan 2024

1T5A5611Arrangørene representert ved dugnadsgruppa Ramsailt har ting på stell før Klippfiskdagan 2024 og ønsker alle hjertelig velkommen. Fra venstre: Inger Britt Hoem Ovesen, Eva Halaas (foran), Britt D'Angelo (bak), Sissel Mjønes Bergsnev, Unni Karin Westad og Noralf Heggem. Foto: Steinar Melby, NettStudio

Følg med på Ramsailts facebookside for de siste detaljer og oppdateringer om arrangementet.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøDet er vurdert, og ønskt, men er det konkludert?
Terje Sundsbø 2 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Geir Ole SætremyrStrekningen Nyhamna-Molde er vurdert som kritisk infrastruktur. Kjerringsundet vil bli en del av dette. Du forutsetter at dette ene og ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøEg forventer meir nøktern framstilling.Kjerringsundet:Med utgangspunkt i KS2 basert på 2021 prisar vil sambandet koste 4,9 mrd Med 20 prosent prisstigning ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Geir Ole SætremyrStaten bidrar med det meste også på Møreaksen. For Kjerringsundet er det i tillegg Aukra kommune som bidrar. Fylkespolitikerne ønsker ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøEg har lest linken, og at dei har prioritert to fergeavløysingar, eitt i Askvoll,  og eitt i Masfjorden.  Kostnad 60 ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Geir Ole SætremyrMøreaksen gir mest vei for pengene – man slipper ekstraregningen med å gjøre Otrøya og Gossen fergefri. Netto samfunnsnytte pr. ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse