Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
29 mai 2024 05:50
Del på Facebook
Arkivfoto: Alf Simensen / NTB
Arkivfoto: Alf Simensen / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Ingen streik blant elektrikerne

EL og IT Forbundet og NHO Elektro ble i natt enige om lønnsoppgjøret for 2024. Dermed ble en streik i elektrofagene avverget. Oppgjøret er innenfor rammen av frontfaget på 5,2 prosent.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Leder i EL og IT Forbundet, Geir Ove Kulseth, sier de har fått gjennomslag på viktige krav for medlemmene våre – og at et godt generelt lønnstillegg legger til rette for økt kjøpekraft.

Algerie med utkast til resolusjon om Rafah

Algerie kommer til å foreslå et utkast til resolusjon i FNs sikkerhetsråd om å «stoppe drapene i Rafah», ifølge ambassadør Amar Bendjama, som snakket med pressen etter et møte for lukkede dører.

– Algerie vil i ettermiddag sende rundt et resolusjonsforslag om Rafah. Det blir en kort, besluttsom tekst for å stoppene drapene i Rafah, sa ambassadøren i natt norsk tid.

Nå skal juryen avgjøre Trumps skjebne

Hysjpengesaken mot Donald Trump går mot slutten. I sin sluttprosedyre, som ble avsluttet i natt norsk tid, var aktoren tydelig på at utpressing ikke er en unnskyldning for Trump.

– Du får ikke lov til å begå valgsvindel eller forfalske forretningsdokumenter fordi du selv føler seg som et offer, sa aktor Joshua Steinglass til juryen i rettssalen på Manhattan i New York. Steinglass brukte fem timer på sin prosedyre, som avsluttet en maratondag der Trumps forsvarer prosederte i over to timer.

Thailands tidligere statsminister tiltalt for majestetsfornærmelse

Den tidligere thailandske statsministeren Thaksin Shinawatra må møte i retten, tiltalt for å ha fornærmet landets kongelige mens han var i eksil. Anklagen baserer seg på et intervju som han ga til utenlandske medier i 2015. Rettssaken starter 18. juni.

– Thaksin Shinawatra er rede til å bevise sin uskyld i rettssystemet, sier forsvareren Winyat Chartmontri.

Stor Samsung-fagforening ut i streik

En stor fagforening for Samsung Electronics-ansatte går ut i streik. Det er første gang fagforeningen, som organiserer en femdel av de ansatte, gjør dette. Streiken kan potensielt true leveransene av halvledere, skriver nyhetsbyrået AFP.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Vi aksepterer ikke lenger forfølgelse av fagforeninger. Vi erklærer en streik som følge av selskapets forsømmelse av arbeidere, heter det i en kunngjøring.

Person skutt med luftvåpen i Grue

En person er lettere skadet etter å ha blitt skutt med et luftvåpen under en krangel på en privatadresse i Grue kommune i Innlandet. Politiet opplyser at mannen som ble skutt, ble sjekket av ambulanse.

Politiet fikk raskt fikk kontroll på en person. Vedkommende er avhørt og har erkjent forholdet, men er ikke pågrepet. Politiet opplyser at den fornærmede er i 30-årene, mens den mistenkte er i 60-årene. Begge kjenninger av politiet.

Tidligere statsminister bedt om å lede Haiti midlertidig

Overgangsregjeringen i Haiti har spurt Garry Conille om å bli statsminister i det gjengherjede landet. Han hadde vervet i en kort periode for over ti år siden. Conille har siden januar i fjor vært regiondirektør for FNs barnefond Unicef i Latin-Amerika og Karibia.

Gjengvolden i Haitis hovedstad Port-au-Prince blusset kraftig opp i vinter, noe som har ført til en humanitær krise på toppen av en langvarig politisk krise. Over 2500 mennesker ble drept eller såret i gjengrelatert vold i Haiti i årets tre første måneder, viser en FN-rapport.

Nytt Houthi-angrep mot lasteskip

Det greskeide lasteskipet Laax er truffet av tre raketter skutt opp fra de Houthi-kontrollerte områdene i Jemen, opplyser det amerikanske militæret.

Skipet, som er flagget til Marshalløyene, kunne fortsette sin ferd, og det er ikke meldt om sårede, ifølge USAs regionale overkommando Centcom.

David Lynch hinter om noe nytt

Regissøren David Lynch varsler i en kryptisk videomelding at «noe» kommer 5. juni. Det kan være snakk om en animasjonsprosjekt han har jobbet med i flere tiår.

Den 78-årige stjerneregissøren røper ikke hva det dreier seg om, men ifølge Deadline kan det være «Snootworld». Tidligere i år fortalte Lynch til bransjenettstedet at han håpet å finne noen som kunne støtte et animasjonsprosjekt.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøDet er vel nettopp reduksjon av trafikken i Ålesundstunellane som er saken.Ekspressbusser korresponderer med fergene utan ventetid, begge retninger. Prioritert ...
@Geir Ole SætremyrDu mener det er viktig å unngå økning i trafikken. Da gjelder det vel å unngå den enorme trafikkøkningen i ...
@Terje SundsbøNår det gjeld Møreaksen har vi i våre høyringar gått i rette med SVV sine prognoser der trafikken i eit ...
@Geir Ole SætremyrØkt trafikk er vel et problem også når det skjer på Sunnmøre. Siden vi nå kommenterer en artikkel om Møreaksen, ...
@Terje SundsbøDet tendensiøs er at du linker alt opp mot Møreaksen for å implementere det i vidare tankerekke.Økt trafikk er eit ...
@Geir Ole SætremyrHva mener du når du hevder at mitt spørsmål er tendensiøst - det er jo svært likt det du selv ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse