Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
06 juni 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Anja Niedringhaus / AP / NTB
Foto: Anja Niedringhaus / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 6. juni.

WHO har registrert første dødsfall som følge av fugleinfluensa-varianten H5N2

Verdens helseorganisasjon (WHO) har registrert det første dødsfallet som følge av H5N2-varianten av fugleinfluensa. Personen døde i Mexico i april.

Annonse
Annonse

Pasienten, en 59 år gammel mann, døde 24. april etter å ha hatt feber, kortpustethet, diaré og kvalme. Han hadde «ingen historikk med eksponering for fjærkre eller andre dyr» og hadde flere underliggende sykdommer, ifølge WHO.

Mexicos helsedepartement opplyser at det ikke er noe som tyder på at mannen ble smittet av et annet menneske, og at alle som hadde vært i kontakt med ham, har testet negativt.

Georgia setter straffesaken mot Trump på vent

Delstaten Georgia har satt straffesaken mot Donald Trump på vent mens en ankedomstol vurderer rollen til statsadvokat Fani Willis. Trump er blant annet tiltalt for å ha forsøkt å presse valgfunksjonærer til å gi ham seieren i presidentvalget for snart fire år siden.

Den tidligere presidentens forsvarere krever at Willis blir tatt av saken fordi hun har hatt et forhold til hjelpeadvokaten Nathan Wade. Wade har bidratt i etterforskningen av Trump og har nå trukket seg.

En dommer avgjorde i mars at Willis kunne fortsette dersom Wade trakk seg, men den beslutningen ble anket av Trump. En ankedomstol har nå avgjort at straffesaken skal settes på pause mens anken er til behandling.

Semifinale-reprise for Ruud – møter Zverev i nest siste hinder i Roland-Garros

Alexander Zverev slo Alex de Minaur i kvartfinalen av Roland-Garros onsdag. I semifinalen venter norsk motstand for andre år på rad.

Tyskeren ble semifinaleklar etter å ha seiret med sifrene 6-4, 7-6 (7-5) og 6-4.

Ruud og Zverev møttes også i semifinalen i turneringen i fjor. Da vant Ruud i strake sett. Det står 2-2 i kamper mellom nordmannen og tyskeren. Ruud har stått igjen som vinner av de to seneste.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Minst 27 meldes drept i israelsk angrep på FN-skole

Minst 27 ble drept i et israelsk angrep mot en UNRWA-skole som huset internt fordrevne på Gazastripen, ifølge lokale myndigheter. Israel hevder skolen huset en Hamas-kommandopost.

Det Hamas-drevne mediekontoret i Gaza melder at det dreier seg om en skole i flyktningleiren Nuseirat sentralt på Gazastripen, og at flere titalls også ble såret.

Det israelske militæret bekrefter å ha bombet skolen for å ramme det de omtaler som en Hamas-leir kommandopost. De sier videre at de før angrepet tok flere steg for å redusere faren for sivile.

Minst fire døde i togkollisjon i Tsjekkia

Minst fire mennesker mistet livet og minst 23 andre ble skadet da et ekspresstog og et godstog kolliderte utenfor byen Pardubice sentralt i Tsjekkia onsdag kveld.

– Jeg kan bekrefte at to mennesker har dødd. Antallet kan stige, sa talsmann Martin Kavka for jernbaneoperatøren Sprava zeleznic til AFP i natt.

Senere sa en talsperson for nødetatene at minst fire mistet livet. Innenriksminister Vit Rakusan opplyser at minst 23 ble skadet i kollisjonen. Ekspresstoget var på vei fra hovedstaden Praha til byen Kosice øst i Slovakia, ifølge jernbaneadministrasjonen. Ifølge brannvesenet var det mer enn 300 personer på toget.

Tre bilbranner i samme Oslo-område

Natt til torsdag ble det meldt om tre bilbranner på Kjelsås i Oslo. Politiet vurderer om bilbrannene kan settes i sammenheng.

Rundt klokka 5 fikk politiet inn melding om en tredje bilbrann i samme område på Kjelsås, denne gangen inne i en garasje. Brannvesenet rykket ut. Det er meldt om stor spredningsfare til både garasjen og andre biler på stedet.

Politiet har ikke knyttet noen personer til brannene, men de tror at de er påsatt. Det gjennomføres torsdag morgen søk i nærområdet etter eventuelle gjerningspersoner.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøDet er vel nettopp reduksjon av trafikken i Ålesundstunellane som er saken.Ekspressbusser korresponderer med fergene utan ventetid, begge retninger. Prioritert ...
@Geir Ole SætremyrDu mener det er viktig å unngå økning i trafikken. Da gjelder det vel å unngå den enorme trafikkøkningen i ...
@Terje SundsbøNår det gjeld Møreaksen har vi i våre høyringar gått i rette med SVV sine prognoser der trafikken i eit ...
@Geir Ole SætremyrØkt trafikk er vel et problem også når det skjer på Sunnmøre. Siden vi nå kommenterer en artikkel om Møreaksen, ...
@Terje SundsbøDet tendensiøs er at du linker alt opp mot Møreaksen for å implementere det i vidare tankerekke.Økt trafikk er eit ...
@Geir Ole SætremyrHva mener du når du hevder at mitt spørsmål er tendensiøst - det er jo svært likt det du selv ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse