Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
15 juni 2024 06:05
Del på Facebook
Foto: Javad Parsa / NTB
Foto: Javad Parsa / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 15. juni.

16-åring kritisk skadet etter knivstikking ved Oslo S

En 16 år gammel gutt er innlagt på sykehus med kritiske skader etter at han sent i går kveld ble stukket med kniv ved drosjeholdeplassen på sjøsiden av Oslo S. Nødetatene fikk melding om hendelsen klokken 23.56. Alle de involverte er barn og mindreårige og alle er kjent av politiet for ulike forhold.

Annonse
Annonse

– Gutten fikk først behandling av ambulanse, men ble etter kort tid sendt til sykehus. Skadene skal være kritiske, forteller operasjonsleder Eirik Sannes i Oslo politidistrikt.

20 minutter etter den første meldingen om saken opplyser politiet at en mistenkt gutt er pågrepet. Han er også 16 år.

18-åring kritisk skadet i trafikkulykke på Jæren

En 18 år gammel mann er sendt til sykehus med kritiske skader etter en trafikkulykke i Klepp kommune i Rogaland i går kveld. En personbil kjørte av veien og havnet på taket. Politiet antar høy fart har vært en medvirkende årsak til ulykken og førerkortet til sjåføren, som er kritisk skadet, er beslaglagt.

– Det var to unge menn i bilen, begge 18 år. Den andre slapp fra ulykken med lettere skader, og er kjørt til sykehus for sjekk, opplyser operasjonsleder John Laurits Ask i Sørvest politidistrikt.

Ramaphosa gjenvalgt i Sør-Afrika

Som ventet er Cyril Ramaphosa gjenvalgt som president i Sør-Afrika etter at ANC (African National Congress) fikk på plass en regjeringskoalisjon. Det er første gang på 30 år at ANC ikke lenger har rent flertall.

Det var i natt ikke klart hvordan sammensetningen av den nye regjeringen blir, men ANC skal styre sammen med det markedsliberale høyrepartiet Democratic Alliance (DA), samt sosialkonservative Inkatha Freedom Party og høyrefløypartiet Patriotic Alliance.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

USA har ødelagt radaranlegg i Jemen

Amerikanske styrker har ødelagt sju Houthi-radaranlegg, en drone og to sjøgående dronefartøy i Jemen, ifølge en uttalelse fra USAs regionale overkommando (Centcom) i natt.

USA viser til at radarene og dronene utgjør fare for skipsfart i Rødehavet og Adenbukta. Der har flere fartøy de siste dagene blitt angrepet av Houthi-militsen, blant annet et greskeid fartøy som ble truffet i et drone- og rakettangrep og som måtte evakueres. En sjømann er savnet. På et annet skip ble en sjømann alvorlig såret i et Houthi-angrep.

Seks drept i angrep i Russland

Seks personer er drept i ukrainske angrep i Belgorod-regionen i Russland, ifølge opplysninger fra russiske myndigheter. Fire av dem ble funnet døde under ruinene av en boligblokk som ble rammet av et ukrainsk luftangrep i grensebyen Sjebekino, opplyste russiske krisehåndteringsmyndigheter i natt. I en landsby lenger vest ble to personer drept i et ukrainsk luftangrep, ifølge lokale myndigheter.

Ukraina har de siste månedene utført flere angrep både i Belgorod-regionen og andre russiske grenseregioner. På ukrainsk side av grensen ble en person drept i et russisk luftangrep mot byen Sjostka i går, ifølge ukrainske militære.

Viktor Hovland klarte ikke cuten i US Open

Viktor Hovland (26) spilte solid dagen etter marerittstarten i US Open, men var ett slag fra å klare cuten i majorturneringen.

Den norske golfstjernen endte dagen på to slag under par, men åtte over par på førsterunden gjør at han totalt er på seks slag over par etter to runder. Det betød at Hovland var avhengig av en stor dose flaks for å klare cuten i turneringen. Da resten av spillerne var ferdige med sin andre runde, var tallenes tale klar. Hovland klarte ikke cuten, som var på fem slag over par.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøDet er vel nettopp reduksjon av trafikken i Ålesundstunellane som er saken.Ekspressbusser korresponderer med fergene utan ventetid, begge retninger. Prioritert ...
@Geir Ole SætremyrDu mener det er viktig å unngå økning i trafikken. Da gjelder det vel å unngå den enorme trafikkøkningen i ...
@Terje SundsbøNår det gjeld Møreaksen har vi i våre høyringar gått i rette med SVV sine prognoser der trafikken i eit ...
@Geir Ole SætremyrØkt trafikk er vel et problem også når det skjer på Sunnmøre. Siden vi nå kommenterer en artikkel om Møreaksen, ...
@Terje SundsbøDet tendensiøs er at du linker alt opp mot Møreaksen for å implementere det i vidare tankerekke.Økt trafikk er eit ...
@Geir Ole SætremyrHva mener du når du hevder at mitt spørsmål er tendensiøst - det er jo svært likt det du selv ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse