Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
15 juni 2024 06:05
Del på Facebook
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, lørdag 15. juni

Kortfilmfestivalen i Grimstad

Til sammen 3412 filmer er meldt på til årets kortfilmfestival i Grimstad. Det er rundt 500 flere enn i fjor og dermed ny rekord.

Annonse
Annonse

Kortfilmfestivalen er en kort- og dokumentarfilmfestival med konkurranseprogram i norsk og internasjonal kortfilm, norsk dokumentar og musikkvideo.

Arets offisielle konkurranseprogram vises i Grimstad 12.–16. juni og på filmfestivalens nettsider fram til 23. juni.

Sveits holder fredskonferanse for Ukraina

EU, G7, G20, Brics-landene og en håndfull internasjonale organisasjoner deltar når den første fredskonferansen for Ukraina går av stabelen i Sveits i dag og i morgen. Også statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) deltar. Vertskapet har sendt ut rundt 160 invitasjoner. Men Russland er ikke invitert, etter ønske fra Ukraina. Sveits har godtatt dette kravet, men insisterer på at Russland må involveres på et tidspunkt.

Konferansen blir først og fremst sett på som et symbolsk forsøk fra Ukrainas side på å samle det internasjonale samfunnet og vise styrke.

G7-toppmøtet avsluttes

Lederne for landene i G7-gruppen har vært samlet til et tre dager langt toppmøte i Bari i Italia, der pave Frans og flere ledere fra land utenfor G7 har vært gjester. Landets statsminister Giorgia Meloni holder i ettermiddag en avsluttende pressekonferanse.

Annonse
Annonse

Det skjer etter at G7-lederne i går kveld sendte ut utkast til kunngjøring der de blant annet forplikter seg til å sette fart i overgangen fra fossile drivstoff i løpet av de neste ti årene. G7-landene ber videre Kina stanse leveranser av våpendeler til Russland. Landene lover også fortsatt støtte til Ukraina. Blant annet er de enige om å gi Ukraina et lån på 50 milliarder dollar med avkastning fra fryste russiske midler som sikkerhet.

Ny president tas i ed i Slovakia

Peter Pellegrini tas i dag i ed som ny president i Slovakia. Ukraina-skeptiske Pellegrini har tidligere vært statsminister og er en nær alliert av den populistiske statsministeren Robert Fico, som ble såret i et attentat i mai. Pellegrini gikk seirende ut av valget med støtte fra over 53 prosent, mens motstanderen, den provestlige Ivan Korcok, fikk i overkant av 46 prosent.

Pellegrini framstilte i valgkampen Korcok som en krigshisser på grunn støtten til å sende våpen til Ukraina. Samtidig har Pellegrini, som anses som mer moderat enn Fico, sagt at han ikke har hastverk med å endre Slovakias utenrikspolitikk. Presidenten i Slovakia har ingen utøvende makt, men kan legge ned veto mot lover eller bringe dem inn for en grunnlovsdomstol.

Tre kamper i fotball-EM

Lørdag spilles det tre kamper i fotball-EM i Tyskland. Fotballinteresserte kan benke seg foran skjermen i åtte timer fra klokken 15.

Ungarn møter først Sveits i Köln klokken 15. Spania spiller mot Kroatia i Berlin klokken 18, og klokken 21 spiller Italia mot Albana i Dortmund.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøNei dette er ikkje det samme. Det vil du sjå når du går gjennom voteringane som var gjort. Det kostar ...
Terje Sundsbø 7 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Geir Ole SætremyrSamme type flertallsvedtak som da Stortinget vedtok at staten skulle overta garantiansvaret for bompengedelen på riksveiene?
Det er bra at bystyret kommer med en uttalelse i denne saken, men samtidig virker det som om man ikke ...
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøVoteringa er over.Høgre freista å få inn både Hordfast og Vik Molde, samt å prioritere opp Vik Molde. Dette fikk ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøDebatt ferdig. Votering torsdag.
Terje Sundsbø 2 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Geir Ole SætremyrStortingets arbeidsdag er vel slutt, og ventetiden over. Hva ble konklusjonen?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse