Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
15 juni 2024 06:05
Del på Facebook
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, lørdag 15. juni

Kortfilmfestivalen i Grimstad

Til sammen 3412 filmer er meldt på til årets kortfilmfestival i Grimstad. Det er rundt 500 flere enn i fjor og dermed ny rekord.

Annonse
Annonse

Kortfilmfestivalen er en kort- og dokumentarfilmfestival med konkurranseprogram i norsk og internasjonal kortfilm, norsk dokumentar og musikkvideo.

Arets offisielle konkurranseprogram vises i Grimstad 12.–16. juni og på filmfestivalens nettsider fram til 23. juni.

Sveits holder fredskonferanse for Ukraina

EU, G7, G20, Brics-landene og en håndfull internasjonale organisasjoner deltar når den første fredskonferansen for Ukraina går av stabelen i Sveits i dag og i morgen. Også statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) deltar. Vertskapet har sendt ut rundt 160 invitasjoner. Men Russland er ikke invitert, etter ønske fra Ukraina. Sveits har godtatt dette kravet, men insisterer på at Russland må involveres på et tidspunkt.

Konferansen blir først og fremst sett på som et symbolsk forsøk fra Ukrainas side på å samle det internasjonale samfunnet og vise styrke.

G7-toppmøtet avsluttes

Lederne for landene i G7-gruppen har vært samlet til et tre dager langt toppmøte i Bari i Italia, der pave Frans og flere ledere fra land utenfor G7 har vært gjester. Landets statsminister Giorgia Meloni holder i ettermiddag en avsluttende pressekonferanse.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Det skjer etter at G7-lederne i går kveld sendte ut utkast til kunngjøring der de blant annet forplikter seg til å sette fart i overgangen fra fossile drivstoff i løpet av de neste ti årene. G7-landene ber videre Kina stanse leveranser av våpendeler til Russland. Landene lover også fortsatt støtte til Ukraina. Blant annet er de enige om å gi Ukraina et lån på 50 milliarder dollar med avkastning fra fryste russiske midler som sikkerhet.

Ny president tas i ed i Slovakia

Peter Pellegrini tas i dag i ed som ny president i Slovakia. Ukraina-skeptiske Pellegrini har tidligere vært statsminister og er en nær alliert av den populistiske statsministeren Robert Fico, som ble såret i et attentat i mai. Pellegrini gikk seirende ut av valget med støtte fra over 53 prosent, mens motstanderen, den provestlige Ivan Korcok, fikk i overkant av 46 prosent.

Pellegrini framstilte i valgkampen Korcok som en krigshisser på grunn støtten til å sende våpen til Ukraina. Samtidig har Pellegrini, som anses som mer moderat enn Fico, sagt at han ikke har hastverk med å endre Slovakias utenrikspolitikk. Presidenten i Slovakia har ingen utøvende makt, men kan legge ned veto mot lover eller bringe dem inn for en grunnlovsdomstol.

Tre kamper i fotball-EM

Lørdag spilles det tre kamper i fotball-EM i Tyskland. Fotballinteresserte kan benke seg foran skjermen i åtte timer fra klokken 15.

Ungarn møter først Sveits i Köln klokken 15. Spania spiller mot Kroatia i Berlin klokken 18, og klokken 21 spiller Italia mot Albana i Dortmund.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøOg?
@Geir Ole SætremyrSvaret ditt står til stryk.
Hans-Peter Kaaresen 2 dager siden Er fergefri E39 realistisk?
Fornuftige refleksjoner Paul!  Det som blir det aller viktigste er å bytte ut regjeringen i september 2026, slik at fornuften ...
Ketil Strand Andersen 9 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse