Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
16 juni 2024 06:05
Del på Facebook
Foto: Jan Kåre Ness / NTB
Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 16. juni.

Mann i 20-årene drept på Karmøy – video spredt på Snapchat

En mann i midten av 20-årene er død etter en voldshendelse i Åkrehamn på Karmøy. En annen mann i 20-årene er pågrepet og siktet for drap.

Annonse
Annonse

Politiet fikk melding fra et vitne om en alvorlig voldshendelse i et boligområde ved Åkra ungdomsskole i Åkrehamn på Karmøy klokken 20.34 lørdag kveld. De rykket ut og fant en alvorlig skadet mann på stedet. Mannen ble kort etter erklært død av lege.

Avdøde er en mann i midten av 20-årene. Han er utenlandsk statsborger og var bosatt på Åkra. Politiet sier at det ikke er noen forbindelse mellom de to mennene som politiet kjenner til, men de bodde i nærheten av hverandre.

Opptil ti såret i skyteangrep nær Detroit

Opptil ti personer, blant dem to barn, er såret i et skyteangrep i en park i Auburn i Rochester Hills, en forstad nord for den amerikanske storbyen Detroit. Et av barna er åtte år gammelt. Ved 5.30-tiden norsk tid i dag tidlig var det ikke kommet opplysninger om at noen er blitt drept, men tilstanden skal være kritisk for noen av de sårede, samtidig som minst ett av ofrene allerede er utskrevet fra sykehus.

Politiet kunngjorde tidlig at en mistenkt gjerningsperson var pågrepet i en bolig ikke langt unna, men omstendighetene var uklare. Politiet sa at den mistenkte var kjent for politiet fra før. Senere i natt norsk tid sendte politiet ut en oppdatering der det het at den mistenkte hadde tatt sitt eget liv. Ifølge øyenvitner så det hele ut til å ha vært en tilfeldig hendelse der gjerningspersonen ankom i et kjøretøy, gikk ut og begynte å skyte.

Ukraina-toppmøtet ber om respekt av territorial integritet

Et utkast til uttalelse fra Ukraina-toppmøtet i Sveits oppfordrer til å finne en fredsløsning og at landets territoriale integritet må respekteres. I utkastet brukes formuleringen Russlands «krig» mot Ukraina. I teksten er det også en oppfordring om at Zaporizjzja-atomkraftverket må overlates til ukrainsk kontroll igjen. Videre oppfordres det til beskyttelse av Ukrainas tilgang til landets egne havner ved Azovhavet.

En ferdig slutterklæring blir sendt ut fra toppmøtet når den to dager lange konferansen på Bürgenstock-hotellet i Sveits avsluttes senere i dag. 92 land er representert, hvorav over 50 stats- og regjeringssjefer. Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er blant dem. I tillegg er åtte internasjonale organisasjoner med på møtet. Russland er ikke invitert.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Enda et lasteskip forlatt etter Houthi-angrep

Besetningen på lasteskipet Verbena er nå evakuert fordi de ikke lenger kunne kontrollere brannen om bord. Verbena er et ukrainsk-eid og polsk-drevet skip registrert i øystaten Palau. Torsdag ble skipet truffet av to krysserraketter fra den Iran-støttede Houthi-militsen i Jemen. Angrepet utløste brann om bord. En sjømann ble alvorlig såret.

Et annet lasteskip, det greskeide fartøyet Tutor, ble truffet i et drone- og rakettangrep tidligere i uken. Tutor hadde et mannskap på 22 og en last på 80.000 tonn kull. Angrepet førte til ødeleggelser i maskinrommet, og skipet tar inn mye vann. Også dette skipet ble evakuert. En sjømann som var om bord, er savnet.

Oilers feide Florida Panthers av banen

Florida Panthers kunne ha avgjort årets NHL-sluttspill med en seier over Edmonton Oilers lørdag, men i stedet gikk Panthers på et 8-1-tap i Canada. Florida var én seier unna å ta hjem Stanley Cup-tittelen, men ble i stedet fullstendig overkjørt av Edmonton.

Panthers leder likevel 3–1 sammenlagt. Tre strake nederlag er det eneste som kan stoppe Florida-Panthers fra å vinne Stanley Cup for første gang.

Panthers tapte finaleserien i 1996 og 2023. Edmonton Oilers er blitt NHL-mester fem ganger, men den siste tittelen kom i 1990.

Ny verdensrekord på 100 meter butterfly

Amerikanske Gretchen Walsh har svømt inn til ny verdensrekord på 100 meter butterfly. Det gjorde hun med tiden 55.18 sekunder i et semifinaleheat i kampen om å bli tatt ut til USAs OL-lag. Walsh lå over et halvt sekund under svenske Sarah Sjöströms verdensrekord da hun var halvveis, men avsluttet sterkt og slo Sjöströms tid på 55.48 fra OL i Rio de Janeiro i 2016.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøOg?
@Geir Ole SætremyrSvaret ditt står til stryk.
Hans-Peter Kaaresen 2 dager siden Er fergefri E39 realistisk?
Fornuftige refleksjoner Paul!  Det som blir det aller viktigste er å bytte ut regjeringen i september 2026, slik at fornuften ...
Ketil Strand Andersen 9 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse