Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
16 juni 2024 06:05
Del på Facebook
Foto: Laurent Cipriani / AP / NTB
Foto: Laurent Cipriani / AP / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, søndag 16. juni.

Ukraina-konferansen i Sveits avsluttes

Andre og siste dag av Ukraina-konferansen i Sveits går av stabelen i dag. 92 land og åtte internasjonale organisasjoner deltar. Russland er ikke invitert til helgens konferanse, som omtales som et toppmøte om fred i Ukraina, mens Kina, som er Russlands nærmeste allierte, har valgt å utebli.

Annonse
Annonse

Hensikten med konferansen er å samle internasjonal støtte til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyjs fredsplan, og legge press på Russland. Zelenskyj holdt selv tale i går og sa da at Russland skal få et fredsforslag når verdenssamfunnet er enig. Det vil i så fall skje på en eventuell oppfølgingskonferanse som trolig blir holdt i Saudi-Arabia.

Kinas statsminister i Australia

Kinas statsminister Li Qiang besøker i dag vingårder nær Adelaide sør i Australia, samt en dyrehage som har to pandaer på utlån fra Kina. Det skjer etter at Li de siste dagene har besøkt New Zealand for å møte politikere og næringsliv.

Etter Adelaide-besøket drar Li videre til Australias hovedstad Canberra, der han skal møte australske politikere i parlamentet. Mandag skal Li og Australias statsminister møtes. Forholdet mellom Kina og Australia har lenge vært anstrengt, men omtales nå som på bedringens vei.

Annonse
Annonse

Heddaprisene deles ut

Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap) er til stede for å dele ut pris når Heddaprisene skal deles ut på Oslo Nye Teater søndag ettermiddag. I alt 13 juryerte priser skal deles ut i løpet av prisseremonien. I tillegg kan prisen for Særlig kunstnerisk innsats og Heddakomiteens ærespris deles ut i særlige tilfeller.

Heddaprisen er en norsk teaterpris som deles ut av Norsk teater- og orkesterforening. Den har vært delt ut hvert år siden 1998.

Marihuana-marsj i São Paulo

Det holdes en marsj i São Paulo i Brasil til støtte for legalisering av marihuana. Aktivistene protesterer også mot vold og maktovergrep fra sikkerhetsstyrkene i delstaten, som ifølge påtalemyndigheten drepte 85 prosent flere mennesker i årets første kvartal enn i samme periode i fjor.

Danmarks første kamp i EM

Søndag er det duket for åpningskampene i gruppe C i EM i Tyskland. Danmark møter Slovenia klokken 18 på Stuttgart arena, mens England spiller mot Serbia klokken 21 på Arena AufSchalke. England er blant favorittene til å gå til topps i turneringen, mens danskene befinner seg noe lenger ned på bookmakernes lister.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 30 minutter siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøEg kan svare. Anmodningsvedtaket om statlig garanti til å avløyse fylkeskommunal garanti var at Regjeringa skulle utgreie det. Dei enda ...
@Terje SundsbøMøreaksen er lagt I stabilt sideleie.
@Geir Ole SætremyrHvor stor andel av disse fergeavløsningsprosjektene i Vestland er statlig finansiert, slik Møreaksen er?
Terje Sundsbø 4 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Geir Ole SætremyrSom sagt – det er din vurdering jeg spør om. Hvilken type vedtak er dette, og hva er forskjellen? Du ...
@Terje SundsbøPolitikarane vil gjere begge deler, i dette tilfellet lånefinansiere to fergeavløysingsprosjekt til 4 mrd kroner, der fergeavløysingsmidlar dekker mesteparten. Kva koster ...
Samferdselspolitikk handler ikke lenger bare om veier mellom fergeleiene – politikerne i Vestland fylke prioriterer fastlandssamband til egne innbyggere framfor ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse